torstai 23. helmikuuta 2012

Sri Lanka: Tangalla

Matkakertomusta pukkaa jälleen! Vieläkö jaksat lukea?

Upean safarin jälkeen suuntasimme auton nokan takaisin Colomboon päin. Ajelimme noin 75 kilometriä ja jäimme Tangallaan etsimään majoituspaikkaa. Löysimme ihanan, suorastaan paratiisimaisen paikan.

Ganesh Gardenin suloiset mökit hurmasivat heti. Juuri tuollaisia me olemme aiemmilla matkoillamme etsineet! Paikka oli täydellinen rentoutumiseen. Ja vain sitä haimme Tangallasta. Täydellistä rentoutumista.
Mökki oli ihanan pikkuruinen. Vessa oli siisti, ja moskiittoverkkokin löytyi. Ilmastointia ei ollut, mutta emme olisi sitä osanneet kaivatakkaan. Pärjäsimme tuulettimella loistavasti. Vuoteen yläpuolella oli kuvassakin näkyvät aukot. Hiukan jännitti mahdolliset vieraat. Ystäväni nimittäin näki puussa rotan! Ei sieltä kuitenkaan kukaan tullut, pieniä gekkoja lukuunottamatta.
Ja voi tuo sänky! Olisin niin mielelläni ottanut sen kotiin.

Sähkökatkoja oli jonkun verran. Suunitelmana oli maksaa kortilla, mutta juuri silloin oli meneillään katko, joten eurot olivat käypää valuuttaa.


Kaikki mitä söimme tai joimme, laitettiin piikkiin ja maksoimme kerralla lähtiessämme.

Hinta oli yöltä noin 50$, yläkanttiin meidän budjetista, mutta paikka oli niin upea että vietimme sielä kolme yötä.

Paikassa oli safety box. Rahat ja luottokortit täytyi laskea itse. Kun kaikki on jätetty, henkilökunta tarkisti ne ominpäin. Arveluttavaa, mutta ehkä he näin ehkäisevät huijaamisen mahdollisuuden.

Tangallan ranta oli matkamme upein. Miinuspuolena täytynee mainita, että majoituspaikkamme edustalla ei voinut kunnolla uida. Veden alla rannassa vaani paikoin kivikko, ja isot aallot paiskaavat uimarin niihin herkästi(koin tämän itse henkilökohtaisesti aallokossa pelleillessäni, ja sain polveeni verta vuotavan haavan). Itseasiassa, uiminen koko Sri Lankan saarella on hankalaa suurien aaltojen ja häijyjen virtauksien vuoksi. Jos lähtisin uudelleen Sri Lankaan, suuntaisin kuitenkin ensimmäisenä Tangallan hiljaisille ja kauniille, vaikkakin kivikkoisille rannoille.
Vaikka Tangallan oli pyhitetty vain levolle, kävimme kerran keskustassa ostamassa hyttysmyrkkyä ja vettä. Kaaos oli melkoinen. Autot, Tuktukit, pyörät, lehmät, koirat ja ihmiset. Kaikki sekaisin. Palasimme tuotapikaa takaisin!

Tässä vielä kuvia Tangallasta:
Kotiloita oli tosi paljon. Tämä yksilö on hyvin pieni, mutta mökkien väleistä kulki hienoja valkoisia kotiloita iso koppa selässään. Sellaisia eksoottisen näkösiä kotiloita, ei niitä joita meilläpäin kulkee ulkona kun sataa.


Jos vain ikinä olet menossa Sri Lankaan, ehdotan että vietät Tangallassa ainkin muutaman yön.

Hyvää viikonloppua!

Ansku

p.s. osallistu kivaan arvontaan Minnan blogissa, tässä linkki.

8 kommenttia:

 1. Kyllä ehdottomasti jaksan lukea! Matkakertomukset ja kuva on ihana parhaita!:)

  Vaikuttaa ihanan eksoottiselta paikalta, teillä on varmasti ollut mahtava seikkailuhenkinen loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin oli. Harmi vain että kaksi viikkoa on auttamatta liian lyhyt aika!

   Poista
 2. Ihania rantoja, voi kun pääsisin ! Ja se erikoinen kotilo on erakkorapu. Ainakin toi kuvassa oleva, mulla on ollut juurikin sellainen isompi lemmikkinä joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kotiloita oli erilaisia, oli noita hauskan näköisiä ja sitten niitä tosi röpelöisiä vaaleakoppaisia. Sellaisia en ole koskaan ennen nähnyt, paisti tyhjiä kuoria! :D

   Poista
 3. AIVAN ihania kuvia ♥ Kun pääsisi itsekin jonnekin noin kauas, erilaiseen ympäristöön .. Unelmia! ^^

  Kivaa viikonloppua,

  Satu
  - Indie by Heart

  VastaaPoista
 4. Ihanalla reissullahan tekin olette käyneet! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!