lauantai 11. elokuuta 2012

Shoe lover needs help

Hyvää lauantai-huomenta! Oli suunitelmissa tehdä seuraavaa postausta tässä ennen aamuvuoroa, mutta mulleppa kävi nyt se mitä olen odotellutkin. Eli kuvatila on täynnä. Utelisinkin nyt teiltä, mitä olette tehneet kun näin käy? Ostatteko lisätilaa, vai käytättekö jotain muuta keinoa?

                                                        Suuri kiitos jo etukäteen :)

Pitäkää hauska viikonloppu!

Ansku

8 kommenttia:

 1. Mulla on käytössä vasta 86 Mt (8,44 %) 1024 Mt:n tallennustilasta picasa verkkoalbumissa (niinkuin sulla), kun olen 1,5 vuoden ajan lisännyt kuvia sitä kautta koossa noin 600 px.

  Nykyään käytän myös flickriä, koska kuvat parempilaatuisia. Mutta vastaisuudessa pienennä kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja nyt siis käytä jatkossa esim. flickriä. :)

   Poista
 2. Mä oon ostanut lisätilaa mutta siis että voisin pienentää kuvia ? Pitää kokeilla, empä ole tullut ajattelleeksi tota :D

  VastaaPoista
 3. Ja siis muutenkin, kuinka isoja mun kuvat sitten on kun mulla se tila täyttyi jo ajat sitten ja sä oot Ansku kirjottanut tätä blogia pidempään :D Ja miten Enni tota flickriä voi käyttää koska nyt kun testasin pienentää kuvia tohon 600 px niin niistä tuli epäselvempiä ja se ei ole kiva :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoppa mun blogikuvia, niin ne ei näytä epäselviltä ja vie nyt vaan 9% kuvatilaa. Ne kuvat pitää vaan pienentää eka jossain kuvankäsittelyohjelmassa (photari, gimp), eikä silleen, että laittaa täyskokosen kuvan nettialbumiin ja pienentää kuvan sieltä. Silleen kuvasta tulee huonolaatuinen.

   Pienennetty kuva voi olla joku 10 x kevyempi kuin täysresoluutioinen kuva, joten kannattaa pienentää. Ihan sivunopeudenkin kannalta pienemmät kuvat latautuvat helpommin. Ja kuvakoon voi jokainen päättää minkäkokoisena sen parhaaksi kokee.

   Poista
  2. Ja tutkin sen verran Anskun sivun tietoja, että näin kuvien olevan pienennetty kokoon (vaakakuvat) 640 px leveys ja pystykuvat leveys noin 430 px. Eli kuvat voisivat olla jo alkuperäisinä pienennetty samaan kokoon kuin ne täällä blogissa julkaistaan. Nyt sinulla, Ansku, on blogissa kuvia koossa 1600 x 1200 px, mutta ne näkvät blogissasi kuitenkin 640 x 480 pikselin kokoisina. Tuossa siis on se syy, miksi sinulla on kuvatilaa mennyt enemmän, vaikka kuvat näyttävät olevan ihan samankokoisia kuin kaikilla muillakin.

   Poista
  3. Mä pienensin ne kuvat i photossa ja joo kyllähän mä sun blogia luen ;) ja ei sun kuvat olekkaan epäselviä. Mulla ne meni ei nyt mitenkään super huonoiksi mutta kun vertasin sitä alkuperäisenö ladattua kuvaa pienennettyyn kuvaan blogiin lataamisen jälkeen niin pieni ero siinä oli. Jatkan perehtymistä asiaan ja flickr on myös jo käytössä :D

   Poista
  4. Joo ja bloggerin kautta kuva menee vähän mössöksi, mutta sellaista se kuvien pienentäminen ja uploadi tekevät... :D Flickr pitää kuvat yllättävän tarkkoina!

   Poista

Kiitos kommentistasi!