sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syksyisen illan herkku

Herkuttelen paljon mieluummin kermaisilla pastaruuilla, mehevillä pihveillä ja mausteisilla tortilloilla kuin ahh niin terveellisillä vihanneksilla. Raikkaiden porkkanoiden narskuttelu ei kuulu mielipuuhiini. Kuten kaikki muutkin, myös minä tiedostan kasvisten tärkeyden ja syön niitä, vaikkakin kärjistetysti sanoen, hammasta purren.


Mieheni keksi loistavan tavan ujuttaa vihanneksia ruuan sekaan, niin ettei tomaatin maku turhaan korostu. Eihän tämä mikään brand new-idea ole, mutta me kokeilimme tätä ensimmäistä kertaa. Suosittelen syysiltoihin!

Ruskista jauheliha, ja mausta kunnolla! Revi salaatti, pilko tomaatti, punasipuli ja kurkku. Heitä vihannekset melko laakeaan astiaan. Heitä päälle emmentaljuustoraastetta, murennettuja taco sipsejä, ja kruunaa komeus jauhelihalla. Nam! Niin helppoa, ja hyvää. Vihannekset uppoavat salakavalasti.

Alkon ystävällinen myyjä suositteli ruuan kanssa Espanjalaista Sequiot Cabernet Sauvignon Monastrellia. Alkon kuvaus kuuluu: keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, kirsikkainen, mausteisen tamminen. 


Ensivaikutelma oli voimakas, hiukan pistävä. Lasissa levättyään viini sai kaipaamani pehmeyttä, ja pistävyys kaikkosi. Ihan ok, perushyvä. Jos kaipaat syvempää analyysia, kurkista tämä linkki. Itse en kykene noin vaikuttavaan tarkasteluun :)

Iloa alkavaan viikkoon!

Ansku

3 kommenttia:

 1. Näyttääpäs herkulliselta :P Itsellä on ollut tarkoitus tehdä tuollainen samantapainen ruoka tässä joskus.

  VastaaPoista
 2. Meille herkutellaan tuolla ihan samalla yhdistelmällä, tosin jätettin eilen nuo maissilastut pois (koska unohtuivat ostaa). Oikein hyvä tapa saada kurkut ja tomaatit ja muutkin syötyä :)

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä ihan huippu safka, on kuulunut suosikkeihin monta vuotta. Tosin ilman tacoja :D

  Mä tykkään kasviksista vähintään yhtä paljon kun lihastakin, nykyään. Viimeaikoina on mennyt joitakin päiviä ihan kasvisruoalla mutta ikinä en voisi kuvitella jättäväni lihaa kokonaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!