perjantai 30. marraskuuta 2012

Ajattelemattomuudesta

Selailet blogeja ja katselet erilaisia vaatetyylejä. Törmäät huvittavaan kuvaan. Saatat ajattella että ei terve, onko tyyppi tosissaan. Seuraavaksi vastaan tulee asukokonaisuus, jossa on aivan liikaa kaikkea. Rumat värit ja hirveä kuosi puserossa, huomaat löytäväsi erilaisia vikoja. Siitä pääsemmekin varsinaiseen asiaan. Miten toimit, kun törmäät asukokonaisuuksiin joista et diggaa millään tavalla? Naputteletko sensuroimattomat ajatuksesi näppis sauhuten, piru olkapäälläsi istuen, toivoen bloggaajan pahoittavan mielensä ja ehkä lopettavan koko rakkaan harrastuksensa? Vai mietitkö kuitenkin hetken? Kirjoitat sitten asiallisen kommentin  ja ehdotuksen kuinka huivi voisi olla vähemmän räikeä, kun housuissa on jo niin paljon väriä ja kuoviota. Vai oletko sittenkin hiljaa ja toivot bloggaajan oppivan virheistään? Vai voisiko olla kyse makuasiasta? Teidän makunne eivät nyt vain täsmänneet.

Olen empaattinen, aikuinen ihminen enkä saa minkäänlaisia kiksejä ihmisten loukkaamisesta. Ehkä siksi en saata ymmärtää ihmisiä, jotka piruuttaan ilkeilevät, pahoittavat toisen mielen.

Joku saattaa ihmetellä kuvaa oikealla. Vanha kuva, kyllä. Juttuni kuitenkin liittyy tuohon kuvaan, ja kommenttiin jonka eräs anonyymi kyseiseen postaukseen jätti. Samainen mussukka(näin epäilen) jätti muutaman muunkin mieltä ylentävän kommentin. Tämä jonka julkaisen, on näistä kuitenkin asiallisin: "Joo ei kuule tykänny, mut varmasti siellä pöndellä toimii. " Sanoi hän. Tästä piikistä pahoitin mieleni vähiten, jos lainkaan mutta koska niin osuvasti äskettäin Costumen muotitoimittaja Johanna kuvitti muotijuttuaan uusimmassa Costumessa, oli pakko sivuta aihetta. Kas, mikäs onkaan Jossulla päässä? Muotilehdessä!


Toivoisin ihmisten kommentoivan tähän postaukseen, mikä saa heidät lähettämään töksöjä, ehkä jopa ilkeitä kommentteja? Koska kuitenkin joku ihmettelee, miksi en voi ottaa esimerkiksi palautetta vastaan, sanon heti alkuunsa että voin. Palautetta voi antaa, mutta minkälaisessa hengessä laitettua palautetta. Se on asia erikseen.
Mutta, pidemmittä puheitta, kommentoikaa! Haastan myös muut bloggaajat kysymää asiaa omassa blogissaan, jotta saisin mahdollisimman paljon erilaisia vastauksia mieltäni askarruttaavaan kysymykseen. Kiitos ja amen.

Ansku

17 kommenttia:

 1. Mun mielestä asukuvia esimerkikisi ei ole edes tarpeen kommentoida jos ei tykkää. En oikein ymmärrä kenellä on tarve kertoa jos ei pidä toisen asusta. Kaikilla on makunsa ja se pitäisi hyväksyä.

  Jos kuitenkin mielipiteensä haluaa kertoa kyllä se tyyli voisi sitten olla asiallinen ja tässä tapauksessa minkä mainitsit se ei musta sitä ainakaan ollut. Mä olen vielä itse säästynyt tuollaisilta typeriltä kommenteilta mutta kaipa sellaisiakin vielä joskus eteen tulee ja vasta sitten voin sanoa miten siihen reagoisin, yrittäisin olla välittämättä kai koska sen kirjoittajan täytyy olla hieman idiotti.

  Hyvä aihe tämä,vaikkakin varmaan vähän ikuisuus kysymys. Niin ja btw, musta toi asu oli kiva ja selvästi trendikäs ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän samoilla linjoilla. Harvemmin kukaan hyötyy negatiivista kommenteista, poikkeuksia lukuunottamatta.

   Mullekin harvoin noita tulee, mutta joitakin on matkan varrella ripsutellut, ja kyllähän se aina tuntuu. On kuitenkin niin henkilökohtainen ja tärkeä juttu.

   Kiitos, ihuna <3 :D

   Poista
 2. En voi ymmärtää. Ehkä jotkut kommentoijat ajattelevat, että kun bloggaaja nyt laittaa asunsa ja naamansa näytille, saa siihen heittää ihan minkälaista kommenttia vaan. Monelta unohtuu hyvät käytöstavat internetin ihmeellisessä maailmassa, tuskin kovinkaan moni ilkeän kommentin pistänyt uskaltaisi ilkeillä päin naamaa :). Itse olen toistaiseksi säästynyt negiskommenteilta, mitä nyt joku anonyymi haukkui blogiani tylsäksi, mutta se nyt ei mun maailmaa onneksi kaatanut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen myös että aika harva menee heittämään samanmoista läppää kasvotusten. Kasvottomana, nimettömänä se on helppoa, mutta tarkoitusperä on jäänyt mysteeriksi. Haluaisin siihen vastauksen :D

   Mieleipiteet eroavat ajoittain ihmeen paljon. Minusta blogisi on kaukana tylsästä. Se on trendikäs ja visuaalisesti kaunis minun mielestäni.

   Poista
 3. Tuo on kyllä totta, mitä Maija sanoi, yllättävän monilla tuntuu unohtuvan käytöstavat tyystin internetin avaamisen jälkeen. :( Tuskinpa nämäkään ilkeilijät tulisivat omalla nimellään, tai kasvoillaan kommentoimaan yhtään mitään törkeää, joten niistä ei toinna välittää millään tapaa. :) Onneksi kumminkin bloggerissa on mahdollista estää anonyymien kommentointi, mutta harmi sekin, kun niitä mukaviakin anonyymejä on.

  Siulla on ihanan pirtsakka blogi, pitääkin selata postauksia pidemmälle! :) Tosi kauniit hiukset siulla, varsinkin kiharat sopii todella hyvin. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kerran mietin kommentoinnin rajaamisen mahdollisuutta, mutta ei se kuitenkaan tunnu oikealta. Haluan että kaikki pystyvät kommentoimaan-ainakin vielä ;)

   No voi sua, kiitos ihan hurjan paljon! :)

   Poista
 4. Tää oli tosi hyvä postaus!
  Mä seuraan vakituisesti ihan äärettömän montaa blogia ja myöskin niiden kommentteja. Olen lueskellut välillä aivan kauhuissani, mitä ihmiset bloggareille kommentoivat! "Sä olet ruma, läski" "Hyppää kaivoon" "Luuletsä olevas jotain?" yms yms. Siis anteeksi mitä????!!! Miten kukaan, siis kukaan edes anonyyminä kehtaa mennä sanomaan mitään tuollaista, edes hiukkasenkaan loukkaavaa toiselle? Mä olen sitä mieltä, että jokaisella toki saa ja pitää olla oma mielipiteensä, mutta rajansa kaikella! Niitä inhottavia mielipiteitä ei tarvitse tulla toitottamaan toiselle, tässä tapauksessa bloggarille, vaan voisi ymmärtää pitää mölyt mahassa. Kehtaisiko haukkuja mennä sanomaan ne kaikki sanat bloggarille päin naamaa? Jos pokkaa on siihen, niin tehkööt sen, mutta hei haloo!

  Mä voisin vuodattaa tästä pitemmänkin stoorin, mutta ehkä tästä nyt kuitenkin tulee ilmi mitä mä ajattelen. Mä kiusattuna ihmisenä vihaan sitä, että kenenkään pitää sanoa toiselle mitään ilkeää. Vaikka anonyyminä on helppo huudella puskista vaikka mitä ilkeyksiä, niin kyllä pitäisi osata miettiä hieman toisenkin tunteita. Tai sitä pahaa oloahan se ilkeyksiä lateleva varmasti tahtookin aiheuttaa. Mä olen siitä onnellisessa asemassa, että multa löytyy niin ihania lukijoita, ettei mulle ole kukaan sanonut mitään ilkeää. Olen miettinyt jo näin etukäteen, että miten mä suhtautuisin, jos jotain ilkeää kommenttia saisin. Toivottavasti osaisin jättää sen omaan arvoonsa, kuten toivon kaikkien muidenkin ilkeiden kommenttien saavia bloggareita tekemään, sillä jokainen meistä on ainutlaatuinen ja tärkeä, että onko sillä jotain maallista merkitystä jos toinen tykkää mustasta ja toinen valkoisesta? Mä toistaalta pelkään sitä, että se ensimmäinen ilkeä kommentti saa särön mun vieläkin todella heikkoon itsetuntoon, mutta mä kuitenkin samalla koetan ajatella järjellä. Jokainen saa ajatella musta ihan mitä haluaa, mulle on kuitenkin tärkeintä se, että mun rakkaat välittää musta sellaisena kuin olen.

  Sen verran vaan haluaisin tietää näistä ilkeiden kommenttien jättjistä, että onko heillä sitten kaikki hyvin? Ovatko he kenties niin turhautuneita, kiusattuja, yksinäisiä, ihan mitä vaan mikä saa heidät sanomaan jotain ilkeää. Miltä heistä tuntuisi, jos joku sanoisikin ne samat inhottavat sanat heille? No, meitä on täällä moneen junaan...

  No jopas tuli avauduttua :D Tää oli vaan niin hyvä postaus. Sä olet Ansku niin ihana <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans pysty käsittämään tuollaista käytöstä. Joskus tekisi mieli olettaa että nämä kaikki ovat epäkypsiä teinejä jotka angstaavat, mutta saattaapa joukossa olla aikuisiakin, ken tietää. Mulla on vähän samaa kuin sussa, olen ärimmäisen herkkä. Siis kaikinpuolin, muutenkin kuin vain herkkä negatiivisille kommenteille. Joskus ihan tavallinen elämäkin tuntuu vaikealta, joten huonoina päivinä ilkeät kommentit ovat suolaa haavoille. Minäkin toivoisin saavani vastauksia miksi tällaisia kommentteja jätetään, mutta vielä ei ole yksikään asianomainen jättänyt vastausta. Saa nähdä jättääkö koskaan. Kiva kun avauduit! kiitos perusteellisesta kommentista :) Huippuihanaa viikonloppua sullekin ihanuudelle! <3

   Poista
  2. Aika harvoin kukaan enää palaa negatiivisiin kommentteihin vastaamaan, mutta poikkeuksiakin löytyy: eräs anonyymi jätti aikoinaan aika ilkeän kommentin omaan blogiini ja tuli myöhemmin pyytämään anteeksi. Ilkeidenkin kommenttien takana on vain ihmisiä, jotka purkavat ehkä pahaa oloaan tai muuten turhautumistaan blogien kommenttibokseihin. Hankkisivat kotiin nyrkkeilysäkin ja mätkisivät sitä. :D

   Poista
 5. Itse hämmästelen jatkuvasti monien blogien kommenttibokseja ja ihmisten epäystävällistä käytöstä. Internetissä pitäisi päteä samanlaiset säännöt kuin "oikeassa elämässä". Harvalla kuitenkaan on pokkaa sanoa samanlaisia asioita omilla kasvoillaan kuin anonyymisti. Se, minkä monet ilkeiden kommenttien kirjoittajista unohtavat, on asiallisen kritiikin ja asiattoman kritiikin ero. Monilla olisi tässä asiassa vielä opeteltavaa. Alleviivaisin kuitenkin tässä kohtaa myös asian tulkinnallista puolta: bloggaaja saattaa myös loukkaantua turhasta ja tulkita viestin vittuiluksi, vaikka kommentin kirjoittaja ei olisi asiaa tarkoittanut pahalla. Kaikki eivät vain yksinkertaisesti osaa kirjoittaa ajatuksiaan kirjalliseen muotoon. Ei siis sillä, että väheksyisin tuntemuksiasi: henkilökohtaisuuksiin meneminen on minusta aina äärimmäisen lapsellista.

  Eräs ystäväni kysyi minulta kerran, enkö koskaan loukkaannu mistään negatiivisista kommenteista. En tiedä onko minulle kasvanut poikkeuksellisen paksu nahka viestinnän opiskelijana, joten ehkä suhtaudun myös bloggaajana aika kylmäkiskoisesti kaikkeen arvosteluun. Vaikka ei sillä: saan edelleen suhteellisen harvoin negatiivisia kommentteja. En pysty edes ottamaan tosissani kommentteja, jotka eivät perustu mihinkään tosiasiallisiin faktoihin, joten miten voisin niistä edes loukkaantua? Lähinnä suhtaudun niihin huvittuneesti ja saatan kirjoittaa näpäytykseksi jopa postauksen asiaan liittyen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa. Olen itsekin törmännyt kommenttibokseissa turhaan loukkaantumiseen, aivan asiallisesta, joskin ehkä napakasta kommentista. Mutta niinkuin Janet ylempänä sanoi, meitä on moneen junaan. Itse kestän kyllä kritiikkiä, jos se on asiallista tai edes aiheellista. Siihen vedän rajan, ja herkkänahkaisena saatan ottaa itseeni jos ilkeillään. Parempina päivinä saattaisin ottaa jutun huumorilla. Pitäisi ottaa sun suhtautumisesta mallia. Taidan vaan olla luonteeltani pehmompi :D

   Poista
 6. Jep, nettimaailma kirvoittaa esiin kyllä kaikenlaista käytöstä, mihin varmaan täytyy varautua jos blogia kirjoittaa. En tiedä mitä kiksejä ihmiset saavat ikävistä kommenteista, ehkä he ovat kateellisia ja purkavat sen näin. Itse olen mieluummin hiljaa, jos sattuu sellainen asukokonaisuus tms. mikä ei yhtään iske. Selvähän se on, etteivät kaikki pidä kaikesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, kaikkeen täytyy varautua. Aina se kuitenkin jaksaa yllättää, kuinka ihmiset ovatkaan käytöstavoiltaan apinoiden luokkaa.

   Poista
 7. Eihän tuossa tyylissä ole mitään vikaa, kun luin alkutekstin odotin jotain räikeää minihametta tms. itse jos en tykkää jonkun tyylistä niin suljen sivun vaan, muutenkin kuulostaa siltä että sinulle suunnattu kommentti oli vain jonkun ilkeyttä. Jos jollain on vaikkapa niin klassinen tyyli ettei siedä lippiksiä niin miksi ei sitten lue vain niitä klassisiin tyyleihin keskittyviä blogeja, usein unohdetaan että täällä on ihan normaaleja ihmisiä blogien takana joille ei makseta tästä hommasta palkkaa (ainakaan osalle)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, niinpä! Sitä en jaksa käsittää, miksi pörrätä blogeissa joiden tyyli ei täsmää omaan :)

   Poista
 8. Mun on nyt pakko tulla toteamaan mielipiteeni tähän väliin, vaikka tuossa seuraavakin postaus on esillä. Tiedätkö odotin melkein jotain polttarikokonaisuutesi kaltaista asua (joka muuten on äärettömän teemaan sopiva ja olivat ihanat polttarit järjestäneet!) kun luin otsikon. Mutta tuo, siis pelkkä lippis? Sekö tässä nyt on kyseessä? Oikeesti?

  Okei, minä en ole mikään lippisfani, mutta lienen aikaisemminkin kommentoinut, että hatut muutenkaan eivät ole juttuni. Siis omassa päässäni. Esimerkiksi tuo sopii sinulle aivan loistavasti, itse kokisin oman oloni hassuksi. Mutta ei se nyt herttinen sitä tarkoita, että hakkuisin tyylisi ja koko blogisi siinä samalla sitten ihan lyttyyn?

  En tiedä, mitä ihmeen kiksejä ihmiset saavat noista haukkumisistaan. Kateellisina olen heidät mieltänyt, muutakaan en nimittäin oikein keksi. Itse seuraan erilaisilla tyyleillä pukeutuvien ihmisten blogeja ihan tarkoituksella, minusta tyylikäs nainen on aina tyylikäs vaikka tyyli ei juuri minulle sopisi ollenkaan. Sekin on taito tietää mikä sopii.

  Kaikkineen pidän blogistasi huimasti enkä tajua, mihin ihmisten käytöstavat ovat nykymaailmassa kadonneet. Sanoisivatko saman päin naamaa? Epäilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti lippis, koska en jaksa uskoa että noinkin prusvaate kuin bleiseri tai farkut voivat saada aikaan oikeastaa mitään reaktiota :D Ihmisiset on niiiin outoja, en pysty ymmärtämään. Eikä periaatteessa tarvisekkaan, mutta ilkeilyä on vaikea sulattaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!