sunnuntai 27. tammikuuta 2013

VHH herkku

Joskus iltaisin, kun en saa unta, alan suunitella erilaisia asioista. Joskus pohdin seuraavan päivän vaatteita, joskus taas mietin etukäteen seuraavan viikon juoksulenkkikerrat. Toissailtana viihdytin itseäni suunittelemalla perjantaista ateriaamme. Jostain syystä mieleni teki aivan suunnattoman paljon kesäkurpitsalasagnea.

                 Vähähiilihydraattiseen illalliseemme tarvitsin:
                 Broilerin jauhelihaa 400g
                 Jalopenoja
                 Luomu tomaattimurskaa
                 Kuohukermaa
                 Kaksi kesäkurpitsaa
                 Neljä tomaattia
                 Sipuli
                 Emmental juustoraastepussi
                 Pippurisekoitusta
                Chilijauhetta
                Suolaa
                Oliiviöljyä paistamiseen
                Voita vuoan voiteluun



 Silppusin sipulin ja kuullotin paistinpannulla. Heitin jauhelihan sekaan ja ruskistin. Lopuksi laitoin sekaan jalopenoja ja puolet tomaattimurskasta. Maustoin chilillä ja pippurimurskalla sekä suolalla. Jani taivutti juustohöylän terän niin että sillä sai mukavia siivuja kesäkurpitsasta. Tomaatit leikkasin veitsellä viipaleiksi.Voitelin vuoan ja laitoin pohjimmaiseksi jauhelihaa. Sitten kesäkurpitsasiivuja, ja tomaatin siivuja. Sama uudelleen. Enempää ei olisikaan mahtunut.


Ripottelin päälle herkullisen kerroksen juustoraastetta ja lopuksi lorottelin päälle purkillisen kuohukermaa jonka olin maustanut pippurimurskalla. Lisäsin sekaan jopa hieman maitoa, mutta se oli kyllä liikaa. Vihanneksista irtoaa nestettä jo itsestäänkin, eikä seassa ole nestettä imevää pastaa, joten vähempikin riittää. Saattaa olla että seuraavan kerran en käytä kokonaista kermapurkkiakaan. Osan kermasta taidan korvata maidolla seuraavalla kerralla. Haluan makua ja pehmeyttä, mutta myös vähän enemmän keveyttäkin.


Paistoin 175 asteessa 50 min, ja herkuttelin vasta saunan jälkeen jotta ruoka sai asettua.


Muuten keksin ohjeen päästäni, mutta uuninlämmön vakoilin netistä.

Ei muuta kuin sunnuntain jatkoa! Meikä painuu töihin... :)

Ansku

5 kommenttia:

  1. Nam nam ! Noi kesäkurpitsat kannattaa itkettää tai vaikka ensin paistaa viipaleina pellillä kuivemmiksi, sitä nestettä tulee sitten vähemmän. Tosin hommaa on enemmän kun näinhän tää on ihana helppo ja nopeakin ohje valmistaa.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä, täytyy testata ensitilassa! :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näköstä! Slurps! :P

    VastaaPoista
  4. Aijaa, katos vaan kun ei tule mieleen tuolaiset hienoudet. Seuraavan kerran voisikin kokeilla! Kiva kun Milma vinkkasit! :)

    Ja sit vaan Amanda ja littleB testaamaan, hyvää oli :)

    VastaaPoista
  5. Uunissa on, tosin käytin chilitomaattimurskaa ja laitoin joukkoon köntin aurajuustoa (se siitä keveydestä), mutta muuten samanmoista kuin sun. Kohta pääsee maistamaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!