torstai 7. maaliskuuta 2013

Out of space

Tapahtuu siitä muuallakin, kuin meitin omalla pikku-planeetalla. Nimittäin vaatimattomasti 335 valovuoden päässä Maasta. Chileläiset astronomit ovat kuvanneet protoplaneettaa, joka oli vielä kaasun ja pölyn ympäröimä. He uskovat että tästä pölypilvestä on mahdollisesti syntymässä Jupiterin kaltainen jättiläisplaneetta. Tämän uutisen luin Helsingin sanomien nettisivuilta. Ni. Ettäs tiedätte.

Niin tai näin, avaruus on aina kiehtonut. Muistan lapsena makoilleeni pellolla lumihangessa kylmänä pakkasiltana. Tuijotin kirkasta tähtitaivasta, ja odotin. Näinkin jokusen tähdenlennon. Ehkä hienoin kokemus oli kuitenkin Filippiineltä, kun katselimme tähtiin rannalla yhdessä Janin kanssa. Saimme todistaa upeaa tähdenlentoa, joka tuntui kestävän ihmeen kauan.


Ensimmäinen avaruuden tietolähteeni oli Mauri Kunnaksen Kaikkien aikojen avaruuskirja. Ihan mieletön opus. Toivottavasti tämä on hyvässä tallessa siskon tai veljen perheellä.

Avaruusaiheisia vaatteita on putkahtanut-jollei tähtitaivaalle, niin muotitaivaalle ainakin. Nelliina tutustutti minut Black Milkin hauskoihin leggareihin, joista Galaxy Blue-nimisiä ihanuuksia kuolaan netissä harvase päivä. Mutta piru, kun ovat kalliit. Murr! Lohdutin itseäni tilamaalla H&M:ltä kuvissa näkyvän puseron. Näillä mennään.Olin eilen "avaruusasussani" asioilla. Ostin itseruskettavan voiteen, niinkuin uhosinkin tekeväni. Olen täysi noviisi itseruskettavien suhteen. Uskon kuitenkin pärjääväni kun vaan muistan kuorinnan ja kosteutuksen ennen voiteen käyttöä. Jos homma menee pilalle, ainahan voin hakea Tikrun osaan lastennäytelmään. Koska olen hyyyvin malttamaton tyyppi, kokeilin voidetta heti illalla. Aamulla tarkistin tuloksen, enkä huomannut suurta muutosta. Mikä mukavinta, kasvojani eivät koristaneet epämääräiset raidat. Tällähetkellä saan vielä nauttia ruskettuneesta ihostani, joten voi olla että suuremman eron saisi aikaan kalpeille kasvoille. Tutustun voiteeseen vielä paremmin, ja kerron sitten mitä pidin.


Aurinkoista päivän jatkoa! Tää lähtee kohta joogaan, ja sitten tarttis kyhätä kasaan postaus. Osa 2 Balilta. Että palaillaan.

Ansku

P.s: Päivän blogivinkki löytyy täältä, Uutistoimisto Anselmilta. Olkaa hyvä.

9 kommenttia:

 1. Onpas kiva paita! Minä olen huomannut hinkuvani tuollaisia galaksy-teemaisia tossukoita. Siis minä joka en käytä tossuja. Jännästi se mieli muuttuu :D

  Hyvää alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomaan ton saman itsessäni. Usein käy niin että joku juttu alkaakin sittenkin kiinnostamaan. Mutta ei se mitään, naisilla on oikeus muuttaa mieltään :D

   Poista
 2. Hah, tämä oli hauska juttu! Olen itse ollut 4 vuotta avaruusalalla töissä, kunnes viime vuonna vaihdoin työpaikkaa, joten läheltä liippaa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta? Vaude! Saako udella minkämoista hommaa teit???

   Poista
 3. Oi, minultakin löytyy nuo ihanuus kengät!!! <3 Aivan mielettömän upea asu. :) T:Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät on kyllä tosi mageet, mutta aivan hemmetin liukkaat! Olen meinannut olla nenälläni monta kertaa :D Onko sun kengissä sama ominaisuus?

   Poista
  2. Kyllä on, mutta en onneksi joutunut silloin pitkää matkaa kävelemään. En siis ole uskaltanut, kuin kerran niillä ulkona kävellä. ;) T:Niina

   Poista

Kiitos kommentistasi!