lauantai 27. heinäkuuta 2013

Valintoja

Kesä on kauneimmillaan. Aurinko porottaa, kukat kukkivat. On ihanan valoisaa. Kesän upeudesta huolimatta poden pienoista kesän loppumisahdistusta. Tätä on kestänyt jo koko tämän viikon, enkä oikein tahdo saada siitä otetta. Kesä on Suomessa auttamattomasti liian lyhyt. Vaikka toisaalta syksy ja talvikin ovat mukavaa aikaa, jää kesä hirvittävän lyhyeksi. Rakastan valoa ja lämpöä, auringon paistetta. Elän kestästä. Talven synkkyys, pituus ja kylmyys ahdistavat jo nyt. Ehkä myös tuleva tiistainen työpäivä vaikuttaa mielialaani. Loma loppuu. Aikansa kutakin. Toisaalta, loman lyhyydestä voin syyttää ainoastaan itseäni. Pidän nyt kesällä vain kolme viikkoa lomaa. Syykin on selvä: Helmikuinen aurinkomatka. Reissu, jonka voimalla kestän talven kylmyyden ja pimeyden. Säästän osan kesälomastani tuota henkireikää varten.

Valintoja. Sitähän elämä on. Olen jotenkin muutenkin nyt valintojen edessä. Tai siis, haluaisin olla. En vain osaa päättää mitkä ovat ne vaihtoehdot. Mihin suuntaan lähden kävelemään elämäni polkuja. En haluaisi enään seistä tässä risteyksessä, tuijotellen eri suunitiin osaamatta päättää mihin otan seuraavan askeleeni. Ehkä voisin tehdä valinnan luottaen intuitiooni, joka toimii yleensä hyvin vahvasti. Ongelmalliseksi asian tekee se, että intuitioni ei osaa auttaa minua toteuttamaan asioita, joita valinnan jälkeen pitäisi tehdä.


Horoskooppi neuvoi minua ottamaan päivät vastaan sellaisina kuin ne tulevat. En saisi huolehtia huomisesta. Tyhmä horoskooppi minusta. Toisaalta se kertoi että löydän tasapainon. Ehkä jään odottelemaan sitä. Tasapainossa olisi mukava olla.

Tasapainoista ja aurinkoista päivää!

Ansku

9 kommenttia:

 1. Aivan ihania kesäisiä kuvia! :) Minäkin poden ahdistusta kesän loppumisesta. Rakastan kesää ja pelkän talven ajatteleminenkin saa mielen masentuneeksi. Ainoa piristys tuossa synkässä vuodenajassa on se, että pukeutumisesta tulee taas paljon monipuolisempaa, kun voi kerrospukeutua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Yleensä sen voimalla minäkin jaksan. Muodin ajatteleminen saa hyvälle mielelle. Tälläkertaa se ei autakaan. En ole tehnyt yhtäkään hankintaa syksyä simälläpitäeen, en edes tehnyt suunitelmia.

   Poista
 2. Ihanan kesäisiä kuvia - olet kyllä kaunis! Ja vaikka olenkin syksyihminen, tänä kesänä toivoisin sen jatkuvan pitkään, sillä niin myöhään se tuli ja tuntui, ettei kevättä ollut ollenkaan. Niitä aurinkoisia kesäpäiviä vielä lisää, monen monta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten totta! Kesähän alkoikin jo hirvittävä myöhään. Ehkä myös siksi se tuntuu nyt niin surkean lyhyeltä.

   Poista
 3. Ihania kuvia ! :) ja ihan samoilla fiiliksillä mennään täällä, ensi viikolla maanantaina alkaa työt ja se ahdistaa. Tässä tämä loma taas oli, se mitä odotettiin ihan hulluna ja nyt se on jo kohta ohi. 6 viikkoa menee näköjään ihan yhtä nopeasti kuin vähempikin :D Samoin kesän loppuminen ahdistaa, mä suorastaan vihaan talvea. Jouluun asti on ok mutta sen jälkeen se tuska alkaa ja loppu talvi on niin kamalan pitkä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ahdistaa eniten loka-marraskuu. Joulukuu menee jouluhulinoissa, mutta sitte tulee taas hyytävän kylmä tammikuu. Yök yök ja yök!

   Poista
 4. Ihania kuvia! Musta on huippua jokainen vuodenaika ja erityisesti joulu - saa luvan kanssa shoppailla :D

  Pakkomielteet.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!