sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ystävyydestä

Vaniljan makuista palautusjuomaa hörppiessäni, pysähdyin pohtimaan hetkeksi ystävyyttä ja ihmissuhteita. Olen tällähetkellä niin ihmeellisen onnekkaassa asemassa, että ympäriltäni löytyy kasa tärkeitä, rakkaita, kauniita ystäviä. Kauniilla en tarkoita ulkonäköä(vaikka melkoisia kaunottaria ovatkin myös ulkoisesti), vaan sisäistä kauneutta. Ystävieni yhdistävä tekijä on hyväsydämmisyys ja empaattisuus. Kauniilla tavalla he ajattelevat muiden etua. Maailman upein asia on myös se, että yksi tärkeimmistä ystävistäni on aviomieheni. Tämä kun ei ole itsestäänselvyys.

Aina ei ole ollut näin ruusuista. Olen ollut huonossa, niin ystävyys- kuin parisuhteessakin. Olen pyristellyt irti kummastakin, muutamiakin kertoja. On järkevämpää kuluttaa energiaa johonkin oikeaan. Keskustelin eilen ystäväni kanssa hyvästä ystävyyssuhteesta. Hyvä ystävyys ei ole yksipuolinen. Hyvä ystävä ei ole ystävä vain hyötymistarkoituksessa. Hyvä ystävyyssuhde ei ole kuluttava, sellainen joka imee kaiken energian. Ystävä kuuntelee, mutta häntä ei pidä sekoittaa terapeuttiin. Ystävä on kiinnostunut toisesta. Ystävä tukee ja pitää puolia. Ystävä on reilu.

Yksi minulle tärkeä ystävä täytti tällä viikolla vuosia. Syntymäpäivät, mikä ihana syy syödä kakkua!


Synttärisankari oli tehnyt ihan mielettömän kirppislöydön, josta oli pakko napata kuva tänne blogiinkin. Pitsipöytäliina! Aivan ihana. Ja miten hyvin se sopiikaan tuollaiseen pyöreään pöytään. Mahtaisikohan vastaava toimia meidän suorakaiteen mallisessa keittiönpöydssä?

Ansku

12 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja upea mekko.
  Hyvää pohdintaa, olen samaa mieltä.
  Ihminen joka haluaa vain hyötyä ei voi olla aito ystävä, minullakin on sellaisesta käytöksestä kokemusta ja se on harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :)

   Ikävä kuulla että olet jotunut kokemaan moista. Toivottavasti asia on selvinnyt parhain päin.

   Poista
 2. Vau miten hyvin tuo mekko sopiikaan vartalollesi! Ihana kokonaisuus muutenkin :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan kaunis asukokonaisuus sinulla! <3

  VastaaPoista
 4. Kerro synttärisankarille terveisiä että ihanat housut tosiaan ja toi pöytäliina se vasta upea onkin ! :)

  Ystävyys on tosiaan parhaimmillaan todella voimaa antava asia ja huonoimmillaan ( silloin se tosin ei ole oikeaa ystävyyttä mutta senhän usein tajuaa vasta myöhemmin ) oikeasti kuluttavaa. Mun parhaat ystävät on kyllä ehdottomasti tietysti T mutta hänen lisäkseen mun pikkusisko ja hänen miehensä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerron!

   Mahtavaa että säkin olet niin onnekkaassa asemassa, että miehesi on oikeasti myös ystäväsi. Niin sen pitäisikin olla, minusta <3

   Poista
 5. Synttärisakarittarella ja sinulla on todella kaunis asu! Aito ystävyys kestää melkein kaiken :)

  VastaaPoista
 6. Ihana mekko! :) Minäkin jouduin omien häiden kynnyksellä tarkastelemaan ystävyyssuhteitani uudelleen, sillä parhaiksi ystävikseni luokittelemat ihmiset osoittautuivatkin joksikin ihan muuksi. Itselleni yksi tärkeimmistä päivistä ei merkannutkaan heillä mitään (yhtä lukuun ottamatta). Sen jälkeen en juuri ole heidän kanssaan ollut yhteyksissä, mutta onneksi olen saanut tilalle uusia, todellisia ystäviä ja tietenkin aviomieheni, jonka kanssa voi jakaa kaiken. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äärimmäisen kurjaa tuollaisessa tilanteessa. Olen tosi pahoillani puolestasi. Häät on niin iso juttu, että en soisi kenellekkään tuollaista. Loistavaa kuitenkin, että olet saanut oikeita ystäviä vanhojen, huonojen tilalle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!