keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Tavallinen

Olen innokas ja vaihtelunhaluinen pukeutuja. Nautin uusien kokonaisuuksien pohdiskelemisesta, eikä tyyliäni voi kuvailla vain yhdellä termillä. Yksi pukeutumistyyli on ehkä kuitenkin kaikkein rakkain. Ihailen boheemia, hiukan hippimäistä lookkia. Oletteko nähteet Rexonan hippihenkisen mainoksen, jossa naiset tanssivat ulkona, mitä luultavimmin festareilla? Mainos saa minut joka kerta nauliutumaan tv-ruudun eteen siksi muutamaksi sekunniksi, kuin se kestää. Joskus jopa huokaan ihastuneena. Jos minun pitäisi valita vain yksi tyyli koko loppuelämäkseni, valitsisin boheemin hippityylin.


Onnekseni minun ei kuitenkaan tarvitse tehdä tällaista päätöstä, vaan saan pukeutua jatkossakin täysin fiilikseni mukaisesti. Ihmettelen, kuinka osa ihmisistä jaksaa keskittyä vain yhteen tyyliin. Osa on aatteeltaan punkkareita, eivätkä voisi koskaan pukeutua preppytyylille ominaisiin vaatteisiin. Toiset vaalivat goottistailiaan, kun taas toiset ovat hurahtaneet hempeisiin romanttisiin ihanuuksiin. Kaikille suotakoon oma tyylinsä. Minä nautin jatkossakin vaihtelunhalusta.


On minulla muuten toinekin ihmettelyn aihe. Tavallisuus nimittäin. Mistä johtuu se, että ihminen pukeutuu joka päivä harmaaseen t-paitaansa. Sitten hän lisää siihen päälle toisen neutraalin värisen vaatteen-ehkä neuleen, ja vetäisee jalkaansa tavalliset farkut. Tässä tavallisessa univormussaan hän pohtii, miksi näyttää niin tavalliselta. Oikeasti hän haluaisi pukeutua johonkin aivan muuhun, kuin siihen harmaaseen t-paitaan. Ujoudestako tämä johtuu? Vai siitä, että Suomessa tuijotetaan ihmeissään jos törmää tyyppiin jolla on päässään lierihattu(kyllä, puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä)? Minä tuijoittaisin ihmeissäni sitä tyyppiä, kenellä on päässään kana. Tavalliset hatut eivät saa minua hämmästyneeksi. Ihastuneeksi sitäkin enemmän.

Olisipa hienoa jos ihmiset saisivat rohkeutta pukeutua niinkuin haluaisivat. Näkisimme ympärillämme paljon enemmän värikkyyttä ja persoonallisuutta, tämän harmauden keskellä. Ainakin minua se piristäisi.

Rohkeaa loppuviikkoa! :)

Ansku

26 kommenttia:

 1. Kovin totta kirjoitit. Minä palasin eilen vanhaan tuttuun ja turvalliseen ja siinä harmaan ja ruskean sekamelskassa mentiin tänäänkin. Masentavaa? Ehkä, mutta näitä kuvia katsellessa päätin taas kaivautua vaatekaapin uumeniin ja onkia sieltä esille vähän erilaisempia kokonaisuuksia huomiselle. Joten kiitos siis inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välttämättä masentava ei aina kuvaa tavallista tyyliä. Voihan se avainsana olla vaikka turvallinenkin. Aina ei jaksa räväyttää. En minäkään näin pukeudu jokapäivä :D Nytkin istun sohvalla kollareissa ja t-paidassa. Tässä asussa olen viihtynyt koko päivän. ja eilisen :D
   Mutta se on mahtavaa, jos sain sinut inspiroitumaan :)

   Poista
 2. Äläpä sano... Tiedä vaikka se kanakin on joku päivä hattuna aivan normaalia pukeutumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. ja mitä luultavimmin löydän sen kanan omasta päästäni ja joudun syömään sanani :D

   Poista
 3. Olen ihan samaa mieltä, että ihmisten pitäisi uskaltaa pukeutua rohkeammin! Tämäkin asusi on niin ihanan erilainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on blogit! ne on suorastaan luotu inspiroimaan ja rohkaisemaan ihmisiä :)

   Poista
 4. Hassu toi hattujuttu, ihanko oikeasti ihmiset tuijottaa ? Ei kyllä uskoisi, kyllähän tuolla keskustassa näkee jo melkeen jollain sen kanankin päässä :D Kaikenlaista hiihtäjää on ja luulis että ihmiset on tottuneet erilaisuuteen. Me ollaan monestifrendien kanssa puhuttu että nykyään ainakin täällä satdissa erilaisuus on jo sitä normia ja kohta ne harmaseen t-paitaa pukeutuneet on niitä erilaisia :D Tai ainakin todella kummasti saa pukeutua että herättäisi huomiota, positiivista tai negatiivista.

  Ihana asu sulla taas :) Mä pidän myös tuollaisesta boheemista hippityylistä, lisää noita asuja siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Mutta en asukkaan Stadissa. Riittää että kulkee sata kilometria pohjoiseen, ja johan ihmetellään :D

   Oi kiva että pidit!

   Poista
  2. Milma: iso hattu vaan päähän ja kylille ;) painotan : kylille :D

   Poista
  3. Niin noh, emmä tullut tuota ajatelleeksi ollenkaan :D No onneksi siellä 100:n kilometrin päässä on Ansku joka pitää huolen että pukeutumisessa pysyy vähän mielenkiintoa ja trenditkin yllä :) Jos ne muutkin vaikka innostuis joskus.

   Poista
 5. Sun tyylisi on aivan upea!! Pukeudu ihan niin, kuin haluat, näytät aina jokatapauksessa hyvältä ;) Ihana liivi ja hattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kiitoksia! Onpa kiva kuulla että olet tätä mieltä :)

   Poista
 6. Mä kanssa samaa ihmettelen, että miksi suomalaiset eivät uskalla käyttää värejä tai hattuja.
  Itse tykkään hatuista ( joo, muistin just olen kertonut ) ja käytän niitä. Herättää oikeasti huomiota kanssa ihmisissä.
  Värejä pitäis saada lisää etenkin tähän synkkään vuodenaikaan, vaan eipä mitä! Me suomalaiset kietoudutaan mustaan ja harmaaseen. Ettei vaan aamuruuhkassa erotuta joukosta piristävänä väriläiskänä.
  Ihana tuo viimoinen kuva. :)

  VastaaPoista
 7. Mä kanssa samaa ihmettelen, että miksi suomalaiset eivät uskalla käyttää värejä tai hattuja.
  Itse tykkään hatuista ( joo, muistin just olen kertonut ) ja käytän niitä. Herättää oikeasti huomiota kanssa ihmisissä.
  Värejä pitäis saada lisää etenkin tähän synkkään vuodenaikaan, vaan eipä mitä! Me suomalaiset kietoudutaan mustaan ja harmaaseen. Ettei vaan aamuruuhkassa erotuta joukosta piristävänä väriläiskänä.
  Ihana tuo viimoinen kuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Ehkä se on helpompaa. Sulautua. Minä kuitenkin nautin persoonallisesta pukeutumisesta, siis muidenkin kuin itseni päällä. Kun näen jonkun supermageen tai mielikuvituksellisen asun, saan siitä energiaa!

   Poista
  2. Mulla kone tilttas eilen kesken kommentin lähetyksen ja tullut näköjään tuplana. Vahinko.

   Poista
  3. Joo no worries, näitähän sattuu :)

   Poista
 8. Mä uskallan kyllä käyttää värejä, mutta koen silti olevani tylsä pukeutuja. Musta tuntuu etten vaan osaa. Ja vaikka mieleeni tulisi joku todella kiva kokonaisuus, ei se päälläni kuitenkaan näytä enää hyvältä.
  Mutta todella magee asu taas kerran. Sun tyyliä on todella ihanaa seurata. Olen kyllä niiin monipuolinen :)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin tosi itsekriittinen. Tai siis ainakin sellaisen kuvan olen saanut. Relaa vähän, sä olet upea!!! :)

   Poista
 9. Se on tottumiskysyms, kaikki totutusta poikkeava kiinnittää huomiota. Olemme tottuneet siihen, ettei nykypäivänä käytetä muita hattuja kuin pipoa, baskerikin on jo vähän erikoisuudentavoittelua. Ostin reilu vuosi sitten lierihatun, mutta en koskaan kehdannut käyttää sitä. Viime kesänä myin sen kirpparilla, kun tajusin, etten tule käyttämään sitä tulevanakaan syksynä. Onhan ne hienoja, mutta en halua osakseni sellaista huomiota. Parina kesänä olen joitain kertoja käyttänyt panamahattua, ja senkin kanssa on jo hyvin tietoinen siitä, ettei kenelläkään muulla ole hattua. Tuo kana on muuten aika osuva vertaus. Aikanaan ilmaisutaidon lukiota käydessäni totesin, että siellä on niin eksoottista porukkaa, ettei kukaan kiinnittäisi huomiota, vaikka tulisi paikalle elävä ankka päähän sidottuna. Paitsi ehkä joku eläinaktivisti, joka vaatisi sen vapauttamista. Eli tottumiskysyms siis... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla, olet niiin oikeassa. Eli eikun lisää vain mitä erikoisempia juttuja. Tottuvat sitten ainakin minuun ;D

   Poista
 10. Tosi ihana tuo sun karvaliivi! Oon jo pitkään haaveillut mustasta karvaliivistä kun mun vaatekaapista löytyy vain ruskea ja valkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hankin ton jo muutama vuosi sitten, mutta innostuin siitä vasta nyt! Mäkin tahdon ruskean ja valkoisen :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!