torstai 12. joulukuuta 2013

Siemaus maitoa

Tämä on niitä iltoja, jotka aion viettää takalisto tiukasti sohvassa kiinni. Mutustan piparkakkuja ja otan siemauksen maitoa päälle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt viime vuorokausina. Nyt olen aivan poikki. Kuitti. Finaalissa. Eilinen päivä oli niin nopeatempoinen että kävin ylikierroksilla pitkälle yöhön. Aamulla kellon soidessa 5.30 en ollut ihan parhaimmillani. En sinne päinkään. Vauhti jatkui pitkälle iltapäivään, ja päänsärkyisenä matkalla kotikylälle mietiskelin taas tämän kaiken merkitystä. Onko tarkoituksenmukaista painaa illalla pää tyynyyn kaikkensa antaneena, fiiliksellä, etten taaskaan ollut tarpeeksi hyvä. Ärsyyntyneenä, ahdistuneenakin, energiatasot nollilla. Näitä ajatuksia olen pyöritellyt päässäni jo pitkään. Kun kysyn itseltäni tahdonko tätä, huomaan vastaavani kieltävästi. Tahdon toteuttaa itseäni! Tahtoisin saada hyvää mieltä ja onnistumisen kokemuksia.


Tämänhän toki tiesin jo ennestään. Taisitte tekin tietää. Aina sillointällöin pyörittelen ajatuksiani täälä blogissani, vaikken olekkaan ihan varma onko se järkevää. Nytkin tarkoitukseni oli tulla vain tervehtimään, mutta jäinkin jaarittelemaan fiiliksiäni. Mutta kun. Olen ihan varma että minusta olisi moneen muuhunkin. Tuntuu että kekseliäisyyteni, määrätietoisuuteni ja organisointikykyni valuu hukkaan, ja energiaa ei riitä kuin sohvalla röhnöttämiseen. Haluan jo tehdä jotain näille asioille.

Suunitelmani on kuitenkin jaksaa helmikuun loppuun asti. Silloin palaan Tansaniasta. Toivottavasti levänneenä ja rentoutuneena. Valmiina suunittelemaan tulevaisuuttani ja tarttumaan toimeen. Ja toivottavasti myös uusiin haasteisiin, joita olen tottavie jo odotellut. Ensi vuosi tuo ne tullessaan. Sen on pakko.

Kävin Demin kanssa eläinlääkärissä tänään. Koira ei enään onnu. Lääkärin taivutellessa ja venytellessä Demin  jalkoja, neiti vain mulkoili hämmästyneenä, mutta kivulias se ei näyttänyt olevan. Mikä helpotus. Lääkäri neuvoi jättämään kipulääkkeet nyt pois. Jos vaivat eivät palaa, ei kyse ehkä olekkaan nivelrikosta vaan jostain pienemmästä vaivasta. Ehkä poloinen vain on muljauttaut jalkansa. Juoksijaksi siitä ei kuitenkaan enään ole. Sen totesin keväällä, kun viimeksi juoksimme yhdessä ja tuloksena oli yksi ontuva koira. Katsellaan ja otetaan rauhassa. Se sopii minulle tänään mainiosti. En muuta jaksaisikaan.

Haluaisin muuten kysyä teiltä, mitä olette mieltä tällaista vuodatuspostauksista? Onko parempi pitää mölyt mahassa ja keskittyä vain vaatteisiin, vai onko ihan ok välillä tuulettaa tomuista päätään? Minkälaisia ajatuksia tällaiset kirjoitukset herättävät? Itse saan toisten postauksista välillä suorastaan vertaistukea, mikä on ainoastaan positiivista.

Tunnelmallista iltaa!

Ansku

19 kommenttia:

 1. todellakin on ok vuodattaa tunteitaan!!!! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. "älä koskaan ikinä muutu.." tää on sun blogi sun käsialaa.. . Miks muuttaa hyvää :) ? Ni,että revipä siitä ;) :D t. Mä

  VastaaPoista
 3. Välillä pitää avautua :) Mä itse ainakin tykkään että on kiva nähdä bloggareidendin olevan ihmisiä, kun ei se elo aina ruusuilla tanssimista ole.

  Tsemppiä <3 ja hyvä päätös että mietit sitten levänneenä loman jälkeen uusia tuulia ja asioita eteenpäin. Vaikea se on hyviä päätösiäkään tehdä kun on ihan loppu. Mä kyllä voin sanoa että tutut on noi sun fiilikset, ihan samat oli mulla ennen kun nyt syksyllä vaihdoin duunia, sain koulun käytyä ja nyt elämä hymyilee taas :) Tuntuu työpäivän jälkeen siltä että on onnistunut ja on hyvä fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. On se jotenkin itsestäkin mukavampi lukea realistisia juttuja, ei pelkkää hattaraa ja iloa vaikka ihana onkin jos jollakulla on syytä iloon :)

   Onpa mahtava kuulla, että sulla asiat nyt hyvin. Olen tosi, tosi iloinen sun puolesta!

   Poista
 4. Todellakin saa ja pitääkin tuulettaa!
  Mä olen oman blogini perustanut ajatukselle kivoista ja ihanista asioista, mutta kyllä latelen tulemaan paljon muustakin, kuten kuluneellakin viikolla isosta tunteiden myllerryksestä. Tällä kertaa lopputulos tosin oli jotain ihanaa, pienen pieni siskon tyttö joka pisti meidän kaikkien elämän ihan sekaisin <3

  VastaaPoista
 5. Kyllä saa purkautua ja vuodattaa tunteitaan. Itsekkin usein sorrun siihen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli vuodatusta odotettavissa jatkossakin. Kiva juttu :)

   Poista
 6. Tottakai saa purkautua ja kertoa fiiliksistään, ihmisiä me kaikki ollaan :) Kannatan päätöstä sinnitellä loman jälkeiseen aikaan, levänneenä tekee paljon paremmin päätöksiä kuten tuolla ylhäällä jo todettiinkin. Toivottavasti saat jouluna tarpeellisen hengähdystauon ja pääset vähän nollaamaan edes.

  Paljon halauksia täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Päätin etten nyt hötkyile, vaikka tekisikin mieli. Järkevämpää tosiaankin on tehdä suunitelmia rauhassa ja levänneenä. Maltan siis mieleni ;) Kiitos paljon ihanista sanoistasi. Lämmittää mieltä, todella <3

   Poista
 7. Ehdottomasti! Pitää purkaa tunteitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että myös tällaiset postaukset on ok :)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Vuodata vaan, kyllä näitä mielellään lukee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, tänk juu veri meni :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!