tiistai 21. tammikuuta 2014

Lukemisen lumoissa

Näihin aikoihin, alle kahden viikon kuluttua olen luultavasti juuri pöllähtänyt paikkaan nimeltä Arusha. Mietin  kuumeisesti miltä firmalta tai matkanjärjestäjältä olisi luotettavinta varata safari. Saatan myös vaivata päätäni kysymyksellä: tahdonko nukkua teltassa, vai olisiko meillä varaa hiukan ylellisempään majoitukseen. 


Afrikan matka lähestyy siis vauhdilla. Vietin toissapäivänä kolme tuntia vaatekasojen keskellä, ja sain kuin sainkin kasaan toimivan matkagarderobin. Tai no, pian se testataan. Olen kuitenkin tyytyväinen. Vältänpähän viimetingan pakkauskriisin. 

Pakkaushommissa vaatteiden lisäksi yksi tärkeimpiä huomioon otettavia seikkoja ovat kirjat. Tarkemmin sanottuna pokkarit. Olen päättänyt että vietän suuren osa lomastani riippukeinussa, mukavasti löhöillen hyvään pokkariin keskittyen. Lämmössä  aion karistaa stressin pienimmät hippusetkin. Sitten sen safarin jälkeen. 


Kevyt viihde on aina ollut minusta toimivinta lomalukemista. Kauhukirjallisuuden olen jättänyt muiden jännitettäväksi, ja keskittynyt oheisten kuvien kaltaiseen helposti sulavaan kirjallisuuteen, joka nollaa aivot kuohuviinilasillisen lailla. Nyt tuntuu siltä, että vaihtelu voisi virkistää. Jokin klassikkokin olisi ihan jo yleissivistyksen kannalta järkevää lukea, pokkari muodossa kuitenkin käytännön syistä. Jotain kekseliästä. Jotain kiehtovaa ja mukaansatempaavaa! Yliluonnollisuus ei ole minun palani kakkua, joten jätetään Harry Potterit  kuitenkin väliin.  

Mikä kirja se voisi olla? 


Haluaisinkin kysyä nyt teiltä neuvoa. Mitä suosittelisit lomapokkariksi? Mitkä lukemistasi kirjoista ovat olleet parhaita? Mikä niissä sykähdytti?

Suuri kiitos jo etukäteen, jos viitsit raapustaa kommenttilokeroon jonkin kirjavinkin.

Ihanaista päivän jatkoa!

Ansku

20 kommenttia:

 1. Itse tykkään niistä himoshoppaaja-kirjoista!:) Juuri sopivan rentoa luettavaa<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kuinka raskasta se saa olla, jos olet tykännyt kevyestä lomaviihteestä ;) Dostojevski on ehkä jo aavistuksen liian raskasta, joten en ala suositella Rikosta ja rangaistusta, vaikka se onkin loistava teos. Suomalaisista jos et ihan Tuntematonta sotilasta kuitenkaan jaksa lukea, niin Juoksuhaudantie on mielestäni tosi hyvä teos. Jane Austen toimii aina, jos hamuaa yhtään romantiikkaa. Agatha Christiet parhautta, jos tykkäät dekkareista. Flaubertin Rouva Bovary on hyvä, mutta jos niin vanha kirjallisuus ei toimi, niin entäs Collinsin Nälkäpeli-sarja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, siinähän tuli valikoimaa! Tutustun ja tsekkaan löytyskö pokkarina joku mielenkiintoinen. Kiiiiitos!

   Poista
 3. Oon ihan loppusuoralla tuon Eat Pray Lovin kanssa ja oon siihen todella rakastunut! Pidin elokuvasta ja sain viimeinkin aikaiseksi lukea kirjankin - ja tällä kertaa pidän molemmista yhtä paljon! :) Suosittelisin kyllä Himoshoppaaja-sarjaa jollei sitä ole lukenut. Jos se on kahlattu läpi, toinen hyvä vaihtoehto hömppälukemiseksi ovat nämä Carrien päiväkirjat jotka ovat "jatkoa" Sinkkuelämää-kirjalle. :) Niin ja muutkin Sophie Kinsellan kirjat ovat todella hyviä, kunnon nykyaikaan sijoittuvia ja meille tuttuja tapahtumia sisältäviä huumoripläjäyksiä!

  hannamaria
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EPR on ihan huippu. Luin sen kahdesti ja aina toivoin että kunpa se ei loppuisi! :D Himoshoppaajat on luettu samoin Carrien jatkot. Ehkä Sophialta voisi löytyä jokin muu kuin Himoshoppaaja, mitä en olisi vielä lukenut. Hmm... Kiitti! :)

   Poista
 4. Elizabeth Adlerin kirjat! "Adler on asunut mm. Rio de Janeirossa ja Hollywoodissa. Adlerin kirjoissa paikat ovat merkittäviä. Hän on matkustellut paljon, ja pitää tapahtumapaikkaa tärkeänä osana kertomusta" ja samalla tuntuu lähes siltä kuin astuisi itse Välimeren maisemiin! :) olen lukenut Talo Amalfissa, joka oli vähintäänkin mielenkiintoinen ja ne maisemat pystyi kuvitella pelkästään kirjaa lukemalla. Haluan joskus lukea lisää saman kirjailijan teoksia. Haluaisin suositella myös tätä kirjaa jossa on paljon upeita maisemakuvia Kreikasta: http://bellissimamarinella.blogspot.com/2011/11/leros-kreikan-matkakirja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kirjaa Adlerilta on tullut tuettua, ja myönnän kyllä että pidin. Kirjoitustyyli on sellainen, että mielikuvitus on helppo ottaa avuksi ja lukuelämys on taattu. Löytyisiköhän naiselta tosiaan vielä jokin kiinnostava kirja... Täytyy tutkailla.

   Poista
 5. Hömppälukemiseks fifty shaded of grey, just sellasta aivot narikkaan kamaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eroottinen kirjasarja" :D Hahhaa! Näen itseni riippukeinussa häpeillen naama punaisena lukemassa :D

   Poista
 6. Vuoroin vieraissa suosittelemassa luettavaa! :D

  Ensin ajattelin suositella Lionel Shriverin Poikani Keviniä, mutta joo, ehkä se ei niin ole kevyttä lomaluettavaa. Erittäin mukaansatempaavaa, mutta ei kovin mukavalla tavalla. Jos mie tästä lähtisin lomalle niin ottaisin varmaan omasta kirjahyllystä mukaan Khaleid Hosseinin Leijapojan, Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin ja Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät. :)

  VastaaPoista
 7. Jos et vielä ole lukenut, niin kaikki Plum Sykesin kirjat ovat ehdotonta aivot narikkaan hömppäviihdettä! Varsinkin Manhattanin blondit ja Erojuhlat Manhattanilla on omia suosikkeja :)

  Kurkkaan vielä kotona kirjahyllystä lisää kirjavinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi luettu on. Todella hyviä, tykkäsin!

   Poista
 8. Oo, matkakuume varmasti alkaa jo nousta kivasti reissua odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, viikon päästä jännittää tosissaan :D

   Poista
 9. Marian Keyesin ja Cecelia Ahernin kirjat on yksiä mun suosikkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, daameilla on hyviä teoksia :) Täytyypä tutkailla...

   Poista
 10. Voi, Eat Pray Love on yksi mun suosikkikirjoista kautta aikojen <3 Haluaisin hirveästi lukea kirjoja, mutten tiedä yhtään mitä lukisin. Pelottaa, että ostan jonkun kirjan enkä jaksakaan lukea ja sitten se jää vaan kaapin pohjalle pölyttymään :/ Mietin, että ehkä olisi hyvä aloittaa vaikka jostain matkustuskirjoista :D Tosi hieno uusi banneri taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut sit vaan kirjastokortti laulamaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!