keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Viimeisiä viedään

Matkamme on loppusuoralla. Pian koemme viimeisen seikkailumme Tansaniassa, kun yritämme selviytyä sataman ihmisvilinässä oikeaan paikkaan ostamaan liput lautalle, joka kuljettaa meidät takaisin mantereelle ja Dar Es Salaamiin. Kaupungissa haasteenamme on löytää hotelli, jossa vietämme illan ja alkuyön. Yöllä lähdemme lentokentälle. Kone nousee klo 5.10 kohti Keniaa. Sieltä jatkamme edelleen Amsterdamiin, ja vihdoin Helsinkiin.


Oloni on melko ristiriitainen. Se johtuu ehkä ennakko-odotuksista jotka loin pitkin vuotta matkaa odotellessani. Juuri mikään ei ole mennyt aivan suunnitelmiemme mukaan. Toisaalta taas moni asia meni niinkuin piti. Ainakin ne tärkeimmät. Pääsimme safarille, näimme kaikki eläimet jotka halusimmekin nähdä, ja olemme kaikki hengissä ja vähintääkin kohtuullisen hyvissä voimissa.


Opin että en enään aseta tuleville matkoilleni niin suuria odotuksia, vaan otan vastaan sen mitä tulee. Tällä matkalla tajusin tämän liian myöhään, ja energiaa kului turhaan kaikenlaiseen harmitteluun. Toisaalta, unettomien öiden jälkeen vatsakipuisena vesisateessa voi positiivisintakin harmittaa. Joka tapauksessa, koimme paljon ja se on tärkeää. Onpahan mitä kiikkustuolissa muistella, niinkuin sanotaan. Kolme viikkoa on lyhyt aika, toisaalta taas niin pitkä.


Tämän päivän aurinko onneksi helli meitä, emmekä kohdanneet ongelmia. Huomisestakin päivästä aion nauttia. Nautiskelen vaikka vain bungalowissa lukemisesta, jollen voi tehdä muuta.

Mukavaa viikon jatkoa! Palataan taas kotikonnuilta paremman matkakertomuksen muodossa.

Ansku

6 kommenttia:

 1. Kivat matkakuvat, safari oli varmaan mieleenpainuva kokemus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Safari oli tosiaankin kokemus joka ei helposti unohdu.

   Poista
 2. Ihania kuvia :) Ja kyllä sä vaan niin menee että sitä joskus tuppaa odottamaan liikoja ja kun homma ei mene/olekkaan ihan kuin oli ajatellut niin aluksi tunne on jonkinlainen pettymys mutta varsinkin matkojen kohdalla se äkkiä kotiinpaluun jälkeen muuttuukiin mahtavaksi kokemuksesksi. Ja eipä aikakaan kun haluat sinne jo uudestaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Rannan vuoksi haluaisinkin Sansibarille uudestaan, mutta en muuten :D

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ! Tuntuu ihan hassulle jotta tuolla ne nyt oikesti on (kuitenki ootte ollu kotona piilossa,kulkenu päät matalina :D). Ai niin miten paikalliset pukeutunu? Jotain omia juttuja? Onko siellä millasia kampaamoita tms näkynyt :) ? Vai onko se niinku ala naturel lookkia afrikasta. Koruja voisin veikata kivoja olevan :). No saat kohta kertoa kaiken. Vois tehohoito olla paikallaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallisilla on tosi vaihtelevasti juttuja. On niitä jotka jotka pukeutuu kaapuun niin ettei näy kun silmät, sitten värikkäitä mekkoja ja koruja, ja sitten tosi perusvaatteitakin. Kampaamoitakin näin, mutta ei tullut käytyä. Aikamoisia loukkoja oli, ei sellaisia kauniita kun sun paikka :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!