tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kaksi

Viime perjantai oli jälleen sellainen päivä, kun jouduin tosissani onnittelemaan itseäni uusista tulevaisuuden suunitelmista. Työvuoron päätyttyä mieleni valtasi ahdistus. Tuo pieni pirulainen, joka koko päivän oli kiivennyt yhä ylemmäs, ja ylemmäs kohti rintakehää ja siitä eteenpäin hartioille.

Kotimatkalla tekstasin miehelle. Vaadin joko lasiin valmiiksi kaadettua alkoholiannosta, tai sitten vaihtoehtoisesti rahoittavaa lääkettä. Jälkimmäinen oli tietenkin vitsi, mutta ensimmäinen, se ei ollut. Mieheni ymmärsi yskän, ja niinpä nautin lasillisen kylmää kuohuviiniä heti ensimmäiseksi kun saavuin kotiin.

Normaalisti en lähtisi lääkitsemään itseäni alkoholilla, mutta perjantai oli poikkeus. Viikonlopun suunitelmiin kuului nimittin Helsingissä hengailua hauskassa seurassa. Enkä missään tapauksessa tahtonut lähteä matkaan ahdistuneena, pingottuneena ja valmiina purskahtamaan itkuun. Niinpä samalla kun kuohuviini pirskahteli vatsassani, freesasin itseäni matkakuntoon, pakkasin vielä viime hetken tavarat reppuun, ja olin valmis reissuun. Juna-asemalla olo oli pirteämpi.


Alkuillasta saavuimme Helsinkiin. Riensimme aivan liian kuumaan hotellihuoneeseemme aivan Kampin kauppakeskuksen viereen, ja jätimme laukut sinne. Sitten otimme suunnaksi kaimani kauniin kodin, jonka vieressä taltioimme nopeasti illan asun. Pidän hurjasti tuosta paisleykuvioisesta mekosta, jonka Sri Lankasta hankin, mutta kuuma se on. Trikoo ei oikein toimi helteessä.

Ilta oli kepeän iloinen, ja niin herkullinen. Anna-Maria ja hänen miehensä olivat taikoneet mainion illallisen, ja tiedättekö, meitä hemmoteltiin kahdella eri jälkiruualla! Ravintoloissa usein harmittaa, kun mieli tekisi kahta jälkkäriä, ja sitten pitää valita niiden väliltä. Vaan nyt ei tarvinnut. Elämän pieniä iloja.

Puolenyön aikaan päästimme isännän ja emännän nukkumaan. Kävelimme hiljaksiin ohi täynnä olevien terassien, pissan hajuisten alikulkutunneleiden, ja komeana paikallaan seisovan eduskuntatalon, kohti hotelliamme. Lauantaina vietimme aurinkoista Helsinkipäivää, mutta siitä vähän myöhemmin. Iltavuoro kutsuu. Kolme työvuoroa vielä, sitten alkaa loma. En todellakaan malttaisi enään odottaa.

Iloista tiistaita!

Ansku

12 kommenttia:

 1. Molemmat asut on tosi ihania! Kuulostaa mahtavalta viikonlopun aloitukselta. Joskus pitää vaan ottaa lasillinen kuohuvaa ja syy voi olla vaikka vaan se perjantai. Tsemppiä viimeisiin työpäiviin ennen lomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, onneksi se sieltä tulee, väistämättä :D

   Poista
 2. Kaunis tuo kuviollinen mekko!
  Ja viimehetken tsempit ennen loman aloitusta!

  VastaaPoista
 3. Voi ei ahdistukselle. Onneksi kohta olet lomalla! Viikonlopun ihania kuvia katselinkin jo Instasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kaksi työpäivää vielä ja SITTEN! :D :D

   Poista
 4. Todella kaunis mekko ja sinä :) Pian se loma alkaa, tsemppiä vielä viimeisiin rutistuksiin ennen sitä!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä viimeisiin työvuoroihin, itselläkin on enää kolme työpäivää ennen kuin alkaa viikon loma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit sitten sinnekin! Ja mahtavan ihanaa lomaa :)

   Poista
 6. Kovasti tsemppiä vikkaan rutistukseen!! Ja tuo perjantain asusi oli kyllä tosi upea, aivan erityisesti mekko ihastutti, löytäisipä jotain vastaavaa omaankin kaappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3

   No mut hei, sit vaan lentolippuja Sri Lankaan varaamaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!