tiistai 19. elokuuta 2014

Syksyn trendit moodboardissa

Olen syksyihminen vain yhdestä syystä. Muoti vaihtuu. Olenkin tässä viime päivinä mietiskellyt, mitä uutta hankkisin syksyksi, ja mitä ajankohtaista voisi löytyä omasta kaapista. Yllätyin positiivisesti, kun aina niin aurinkoinen Noora heitti minua haasteella. Yleensä haasteet saavat odottaa, ja odottaa inspiraatiota niiden tekemiseen, mutta tämä on niin ajankohtainen, ja oikeasti hyödyllinen, että laitoin sen työn alle heti.

Nooran alkuperäinen idea oli siis kerätä moodboard, eli miellekartta syksyn inspiraatioksi. Moodboardin saa kerätä kokoon omista vanhoista päivänasuista tai uusia muotivirtauksia hyödyntäen.

Niinkuin alussa kerroinkin, olen pohdiskellut mitä syksyinen kaappini kaipaisi, ja mitä sieltä jo löytyy valmiiksi. Kartan tekeminen auttoi mukavasti hahmottamaan asiaa, ja päädyin toteuttamaan kollaasin käymällä ensin läpi viime syksyn asut. Sitten pohdin, mitkä ovat tämän syksyn trendit.


Ylläoleva kollaasi koostuu  vanhoista, viime syksyisistä asuista. Keskelle olen koonnut avainsanoja, jotka kuvastavat tämän hetken syysinspiraatiotani.

Mitä kollaasista sitten puuttuu?

Viimeksi kerroin teille täydellisestä porkkanasta. Ei siis siitä juureksesta, vaan houkuttimesta, jolla aion päästä makeanhimostani. Se porkkana oli bikernahkatakki. Kyseinen vaatekaunotar puuttuu kuvasta, mutta se on tämän syksyn it-vaatteeni. Olen kyllä maininnut kollaasissani nahan, koska mm. housujen ja hameen muodossa se oli kovassa käytössä jo viime vuonna.

Poncho pääsi ansaitusti kollaasiin, mutta sen rinnalle haaveilen myös viltistä. Sellaisesta, joka ainakin Burberryn näytöksessä nähtiin. Vilttiä ei ole tullut vielä missään vastaan, mutta etsinnät jatkuvat.

Neuleet ovat syksyllä ajankohtaisia, tietenkin. Mutta tänä vuonna tavallisen neulepuseron lisäksi haaveilen myös neulehameesta.

Viininpunainen huulipuna on kummitellut mielessäni jo kaksi vuotta. Viime vuonna ostin ihan kivan, mutta edelleen se oikea odottaa jossain.

Yhteenvetona voisin todeta, että aika hyvät lähtökohdat aloittaa uusi kausi. Tarvitaan vain pientä päivitystä, huulipunan, viltin sekä neulehameen muodossa.

Koska koin moodboardin tekemisen hyödylliseksi apuvälineeksi, haluan haastaa tähän muitakin.
Iina, Anna-Maria, Taru, Caelia ja Emmi, olisipa hauska nähdä myös, miltä teidän syksynne tulee näyttämään.

Toki ihan kaikki saavat napata haasteen. Näkisin mielelläni karttanne. Laittakaa siis linkkiä tulemaan, mikäli alatte hommiin. Tsekatkaa myös, miltä alkuperäinen Nooran puuhaama taidonnäyte moodboardista näyttää!

Tunnelmallista päivää!

Ansku

11 kommenttia:

 1. Ihana ja inspiroiva kollaasi! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanainen, haaste otettu vastaan! Hyvä tilaisuus samalla käydä vaatekaappia vähän läpi syksyä ajatellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tää oli kyllä oikein näppärä apukeino :)

   Poista
 3. Hei ihan mahtavaa, että tartuit haasteeseen! <3 Ihana syksyinen kollaasi! :)

  VastaaPoista
 4. Juu että kiitosta vaan ja koppi otettu, tuoltahan tuo jo löytyy tehtynä! :)

  http://www.homeatlastblog.com/2014/08/syksyn-suosikit-kollaasin-muodossa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tsekkaan. Hyvät on mimmillä suunitelmat :)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta! Vastailen pian. :) <3

  VastaaPoista
 6. Mäkin innostuin tekemään! :-) En oo vielä varma lämpeenkö vilteille ja ponchoille, mutta se jää nähtäväksi ;)
  http://jeannierocks.blogspot.fi/2014/08/syksyinen-kollaasi.html

  VastaaPoista
 7. Vau, ihan huikealta näyttää!! Mä tulen siis inspiraationi jälleen kerran hakemaan täältä :)♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!