sunnuntai 24. elokuuta 2014

Viitta

Eihän siitä ole kuin muutama päivä, kun kollaasin muodossa mietiskelin syksyn muotihankintoja. Yksi tärkein ja kiinnostavin trendi alkavana kautena on ehdottomasti viitta, viltti tai poncho, joka kollaasintekohetkellä vielä odotti jossain ostajaansa. Sitten poikkesin vaatekaupoilla, ja sattumalta törmäsin pehmoiseen kukonaskelkuvioiseen viittaan. Sovitin ja ihastuin. Poikkesin vielä toisessa kaupassa varmistamassa, ettei vastaavaa, vielä ihanampaa vaan löytyisi. Ei löytynyt. Kipitin juoksujalkaa takaisin, ostin viittani ja sovittelin sitä jo seuraavassa hetkessä kotona peilin ääressä. 

Viitta sopi täydellisesti torstaiseen Helsinki-visiittiin, kun päivällä oli lämmin, mutta illan tullen ilma viileni. 

Jokin aika ennen ostopäivää, luin Rakkaudella, Hannele-blogista muistutuksen, miksei akryyliä pidä suosia. Tiedättekö mitä tämä ihana pehmoinen ja lämmin viittani sisältää? 100% akryylia. Unohdin siinä hurmoksessani kurkistaa materiaalimerkinnän, jonka nykyisin yleensä aina katson. Harmillista, koska kuvittelin ostavani klassisen vaatekappaleen, jota voin käyttää myös kahden vuoden kuluttua. Tarkistin äsken Stockmannin valikoiman, ja nettisivuilta löysin Marja Kurjen merinovillaisen viitan, kolmessa eri värissä. Ehkä sitten ensivuonna, mikäli tämä on jo käyttökelvoton..


Vaikka pidänkin tästä kauniista vaatteestani, aion jatkossa silti kiinnittää materiaaleihin vielä enemmän huomiota, ihan jo  ekologisistakin syistä. 

Katseletteko te tarkkaan materiaalimerkinnät? Entä mitä jos unelmavaate onkin tehty villan sijaan öljynjalostuksen sivutuotteesta?

Mukavaa sunnuntain jatkoa! 

Ansku

14 kommenttia:

 1. Kyllä hyvin tarkkaan luen materiaali tiedot ja välttelen akryylia, kun se kutittaa ikävästi ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, mä en huomannut tämän kutittavan, onneksi! :D

   Poista
 2. Kaunis viitta! Eihän sitä tiedä, jos se vaikka kestäisi käyttöä hyvin?

  Katson aina vaatteiden materiaalitiedot enkä enää edes sovita akryylivaatteita, sillä ne kuluvat ja sähköistyvät niin nopeasti. Villan tai puuvillan kanssa akryyli kyllä menee, etenkin villaa se tukee kuitenkin suht hyvin. Mikään ei kuitenkaan voita 100% luonnonmateriaaleja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kyllä aidot luonnonmateriaalit aina muoviset pesee. Mutta tällaisen muotirakastajan näkökulmasta kinkkinen tilanne. Täytyy vain yrittää ja pohtia valintoja :)

   Poista
 3. Kyllä nykyään akryylivaatteet jää ostamatta, vaikka olisin niitä ensin ihastellut. Nyt rupes omakin vaatekaappi huuteleen viittaa, täytyykin tutustua tarjontaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ärsyttävä muistutus minullein. Ei pitäis suinpäin ihastua, vaan katsoa ensin se hitsin lappu... :D Toivottavasti löydät oman ihanan viitan!

   Poista
 4. Aivan ihana viitta! Mulla on just se Kurjen viitta valkoisena, jonka ostin hääiltaa varten. Sitten on joku toinen samanmoinen mustana ja se on ollut kovassa käytössä. Aivan loista matkavarustus lentokoneeseen, missä mulla ainakin meinaa aina palella ilmastoinnin vuoksi. Viitan kanssa voi nukkua ja lämmitellä, ja onpahan sitten matkakohteessakin jotain lämmintä mihin kietoutua. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja mä joka vuosi olen lentokentällä hiplanut luonnonkuitusia isoja huiveja, koska ne olis just reissuun superhyviä. Olen kans aina ihan umpijäässä lentokoneessa. Hrr! Mutta, sinne ovat jääneet koska olisivat olleet sitten matkabudjetista pois nekin rahat.

   Poista
 5. Aivan ihana viitta! Itsekin yleensä kyllä välttelen akryyliä, mutta ehkä tämä yksi erhe sinulle sallitaan kun viitta on niin upea :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana asu! Ja kengät♥♥ Sulta niitä ihania löytyykin niin paljon ♥
  Kyllä aina yritän välttää huonoja materiaaleja, mutta upeiden ja kauniiden yksilöiden viedessä mennessään tulee hairahduksia tehtyä ;p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se. Ei munkaan vaatevarasto täydellinen ole, mutta yritän nykyään edes vähän miettiä materiaaleja :)

   Poista
 7. Todella kaunis viitta on silti! Minä olen huivien hamstraaja ja vannoutunut käyttäjä. Viittaakin voisi toimia, talvella sen voisi pukea myös takin päälle lämmittämään.. Pitääpäs pitää silmät auki ;).. Ihania kuvia sinulla täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin! MÄkin heti aattelin että viittaa pidentää nahkatakinkin käyttöaikaa kivasti :)

   Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!