tiistai 2. syyskuuta 2014

Polkadots

Kiireinen. Kas siinä sellainen sana, jolla voisin parhaiten kuvailla arkeen paluutani. Ja hei, palasin töihin, kröhm, eilen. Mutta palasin arkeen rytinällä, en mitenkään suloisesti ja pikkuhiljaa orientoituen. Maanantai meni tutulla arkirutiinilla. Herätyksen jälkeen puuhastelin koirien kanssa. Sitten säntäsin juoksujalkaa kuntosalille, ja taas tuli persuksissa takaisin kotiin. Lisää koirien kanssa peuhaamista, vähän bloggailua, aamupalaa. Oho, kiire! Kelloonjovaikkamitäjapitäisisuihkussakinkäydä! Eväät rasiaan ja menoksi(kyllä, venyttely jäi TAAS). 

Iltavuoro soljui samalla teemalla, joten yöunet kärsivät. Taisin nauttia virkistävää unta noin neljänkymmenen minuutin ajan, ennenkuin kello piristävällä pirinällään havahdutti prinsessan unestaan.

Tänään on ollut koomailupäivä. Talsiessani pilkkopimeässä ja kylmässä aamuviideltä, saatoin kyyseenalaistaa pariinkin kertaan innokkuuteni asua täälä neljän vuodenajan pohjolassa. Mutta hei, ei sentään satanut. Työpäivän jälkeen oli suorastaan välttämättömyys ummistaa silmät noin tunnin ajaksi. Ja kun räväytin ne auki, tuttu kiireen tunne palasi taas. Pitäisi mennä kauppaan. Pitäisi hakea lipasto. Pitäisi ehtiä puuhata koirien kanssa. Pitäisi tehdä ruokaa, ja blogatakin haluaisin... Pitäisi ja pitäisi.

Ei näin. Suunitelmani oli viettää rauhallinen syksy. Tavoitteeni oli kuormittua juuri sopivasti. Huomaamattaan tämä Kultakutri oli järjestellyt itselleen kaikenlaista "pientä", niin että kurkkua alkoi jo hiukan kuristaa. Tänään onneksi mietin, ja päädyin peruuttamaan yhden kurssin, jolle niin kovasti olisin halunnut mennä. Tunsin itseni luuseriksi. Pakotin mieheni toistamaan, etten ole. Naputellessani peruutusmeiliä, tiesin että tein oikein. Turha haukata liian isoa palaa omenasta, vaikka syksy onkin, ja loman jäljiltä virtaa. Voin suorittaa kurssin sitten joskus myöhemmin. Nyt pääasia on hoitaa nämä jäljelle jäävät kunnialla, töiden ohessa, rasittamatta itseäni kuitenkaan liikaa. Onneksi tajusin tämän ajoissa. 


Tämän viikon jälkeen aloitan puolikkaan työajan. Samalla aloitan koulutehtävien teon tosissaan. Olen täynnä intoa ja päätin, etten anna itseni pilata sitä haalimalla kaikkea liikaa. Yritän muistaa aiemmin oppimani läksyt. Muistakaa tekin, ja ajatelkaa itseänne. Ihan oikeasti. Ei sitä oikein kukaan muukaan tee niin hyvin. 

Kuvissa on asu, jossa viihdyin viime viikolla peräti kahtena peräkkäisenä päivänä. Mitäs sanotte? Iskeekö polkadots? Enkä nyt tarkoita sitä blogia, vaikka se ihana onkin.

Puuhakasta, mutta armollista syksyä!

Ansku

18 kommenttia:

 1. Polka dots (sekä blogi että kuosi) toimii aina :D

  VastaaPoista
 2. Iskee, hyvin iskeekin - punainen iskee tähän ladyyn aina;)
  Ja viisaita olet oivaltanut - joskus on pakko suojella itseään ja hiljentää. Ei huomenna vaan nyt. Läksy, jonka aina välillä unohdamme, vaikka kuinka kokemusta on;)
  Tsemppiä arkeen - ja iloa opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Usein monet asiat tulee tehtyä sitten myöhemmin, huomena, ensiviikolla, sitten joskus. Hetkessä eläminenkin on opeteltava taito. Ja mä olen siinä aika huono vielä :D

   Poista
 3. Aivan tosi ihana asukokonaisuus. Punaista ja mustaa, hieno yhdistelmä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis raikas asu ja sinä :). Tunnistan itsessäni tuon saman syysahneuden. Sitä luulee ehtivänsä kaiken mitä haluaisi ja on olevinaan kaikkivoipa kesän jäljiltä. Paljonhan siinä olotilassa saakin aikaan, mutta on tärkeää myös huomata "luovuttaa" jos siltä tuntuu. Taidanpa klikata itseni vakilukijaksi kivaan blogiisi. Ja hei, onnea äänestykseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että meitä on muitakin :) Totta, että periaatteessa nyt voisikin saada kaikenlaista aikaan, vaan minkä kustannuksella. Itsellä nämä menee niin että saatan pystya vaikka mihin, mutta takautuvasti tulee väsymys. Rankkakin, jos on tehnyt liikaa. On tämä ihmismieli jännä, ja nämä asiat pitää vaan opetella. Itse opettelin kantapään kautta, tietenkin :D Kiva jos jäit lukijaksi! <3 Ja kiitos onneista!

   Poista
 5. Aivan ihana hame, toimii ja näyttää hyvältä. Minä tykkään. Kuulostaa hyvältä tuo oivallus, ei liikaa kuormittamista, vaikka kaikkea mahdollista "pitäisikin" tehdä. Tekee sen mikä tuntuu itsestä hyvältä ja jonka jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Tämän opettelu olkoon syksyn teema :D

   Poista
 6. Kaunista on, kyllä tykkään polka dotseista! Maailmasta ei kyllä tekemiset lopu, välillä sitä on vain pakko ottaa rauhallisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, vaikka välillä tuntuukin siltä :D Pitäs osata ottaa rauhallisemmin. Tosin, ainahan ei ole kaikki itsestä kiinni. Mutta silloin muiden pitäisi ymmärtää, jos toinen ei jaksa ehdi tai vaan pysty.

   Poista
 7. Vähän sama fiilis täällä, koko ajan juostaan joka paikkaan kovalla kiireellä tuli persiin alla. Nyt on pakko hiljentää vähän tahtia, ensi viikonlopun pyhitän vain levolle ja perheen kanssa (kiireettömälle) puuhastelulle.

  Ihana ihana asu - polkadots kyllä kolahtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein. Tovottavasti saat rentoilla oikein huolella <3

   Kiitos, kiva kuulla!

   Poista
 8. Hyvä että huomasit hillitä kiirettä! Sitä helposti haalii aikataulunsa täyteen ja yhtäkkiä ei olekaan enää aikaa millekään...

  Ja polkadots iskee - ihana asu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan totta. Mikähän siinä onkin :D

   Ja kiitos paljon, kiva kuulla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!