perjantai 3. lokakuuta 2014

Pointit jotka luovat lähes henkilökohtaisen suhteen bloggaajaan?

Tänään mielessä pyörivät viestinnän kysymykset. Kirjapino on levitetty keittiön pöydälle, ja välisivut läppärissä pursuilevat tietoa liittyen blogeihin ja yksityisyydensuojaan. Koen että pitkäaikaisena bloggaajana saatan käsittää aiheesta jokinverran. Olen lukenut blogeja jo vuosia, joten myös lukijan näkökulmasta katsottuna ymmärrän asiasta jotain.

Lähdin jo melkein työstämään pohdintaani tältä pohjalta, kunnes tajusin, että oma näkökulmani asiaan saattaisi kuitenkin jäädä yksipuoliseksi. Entä jos sittenkin näen asian liiaksi vain bloggaajan näkökulmasta? Siksi sinä, lukija sielä ruudun toisella puolella voisit auttaa.


Ymmärtääkseni blogien suosio johtuu mm. siitä, että bloggaajaa - esimerkiksi tavallista ihmistä, tai jonkin alan asiantuntijaa,  pääsee tietyllä lailla lähelle. 

Mutta mitkä ovat ne tärkeimmät asiat/pointit, jotka luovat LÄHES henkilökohtaisen suhteen bloggaajan ja lukijan välille?

Jätä nimimerkillä varustettu vastauksesi kommenttilaatikkoon. Saatan tehdä pohdinnasta postauksen tänne bloginkin puolelle. Mikäli kirjoitat itse blogia, linkkaa ihmeessä kysymykseni blogiisi, niin vastausten määrää saattaa kasvaa, ja pääsemme kaikki nauttimaan tuloksista. 

Kiitos avustasi, iloa viikonloppuun! 

Ansku

10 kommenttia:

 1. Lähes henkilökohtainen suhde bloggaajan ja lukijan välillä, mhhh. Mietin blogeja, joissa koen hengenheimolaisuutta ja jonkinlaista yhteyttä - päädyin siihen, että pystyn samaistumaan kirjoituksiin, fiiliksiin, hetkiin jne ja siitä syntyy tunne, että melkeinpä tunnemme. Se tuo myös mukanaan sen, että saatan kokea vahvasti toisen vastoinkäymisiä - aivan kuin jo tuntisimme. Tosin herää myötätunto muulloinkin :)

  VastaaPoista
 2. Kommunikointi eli kommentteihin vastaaminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä pidän tätä myös tärkeänä.

   Poista
 3. Vaikea vastata vaikka vastaus onkin mielessäni. Jotenkin kun seuraa säännöllisesti samoja blogeja, tosiaankin tuntuu että kirjoittajan tuntee hyvinkin, sit jos lukeminen ja kommentoiminen on molemmin puolista niin silloin se tuntuu vielä syvemmältä, vai voiko noin sanoa? En tiedä. Hullun vaikea selittää mitä tarkoitan. Ihanaa vain aina käydä lukemassa, että mitä muille on päivän aikana tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Uskon että ymmärrän mitä haet takaa :)

   Poista
 4. Haluaisin ihan hirveästi vastata tähän kysymykseen, mutta en vaan osaa :D Siis jollain tavalla bloggaajan täytyy muistuttaa tavallista ihmistä, jotta siihen voi samaistua. Kommentteihin vastailu sitten antaa sen loppusilauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasithan sä! Ja voin hyvin samaistua tähän pointtiin. Jos tyyppi vaikuttaa ihan joltain supertähdeltä, voi olla vaikeaa löytää henkilökohtaista suhdetta :D

   Poista
 5. Näin paljon lukeneena blogeja ja seurattuna niitä koen sen vaikuttavan kuinka ahkera postaustahti on ja kuinka henkilökohtaisista asioista on kirjoitettu. Useasti pintaraapasun antava blogi ei anna itselleni sellaista tunnetta että tuntisin itse kirjoittajan kovin hyvin. Ja myös muuten se minkälainen blogi on, vaikuttaa. Meikeistä bloggava ei välttämöttä kerro itsestään tai elämästään niin paljon kun lifestyle bloggaaja! En kuitenkaan kommentoi ihan hirveästi kirjoituksiin yleensä, joten luulen että bloggaaja itse on aika tietämätön minusta taas :D

  VastaaPoista
 6. Kommentointi, kommentointi ja kommentointi ja kommunikointi. Olen pitänyt blogia viisi vuotta ja ilman kommentteja ja niihin vastaamista ei ole vastavuoroisuutta, eikä blogia. Saat kontaktin kun bloggaaja vastaa kommenttiisi. Sinut on huomioitu. Tietenkin sisältö on tärkeä. Et lue vauvablogeja, jos aihe ei kiinnosta. Jos haluat lukea muodista, seuraat niitä blogeja joissa tästä on kirjoitettu. Tässä blogissani ihastuin kauniisiin kuviisi ja se jäi mieleeni. Osaat olla kameran edessä, luonteva ja kaunis luonnostaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!