perjantai 31. lokakuuta 2014

Se ei ole minua varten

Se on ihonmyötäinen, ja sen kangas joustaa. Eikä se ole minua varten. Ei, vaikka roikottaisin sitä vuositolkulla vaatekomerossani. Ja minähän roikotin. Tämän suuren viisauden ymmärtämiseen meni hätkähdyttävän pitkä aika. Melkein nolottaa. Kyse on siis kuvassakin näkyvästä paitapuserosta. Muun muassa. 

Olen potenut viimeisten viikkojen aikana enemmän ja vähemmän kyllästymistä vaatekomerojeni sisältöä kohtaan. Suoraan sanoen, kaapit ja vaatehuone täynnä paskaa, tekisi mieli kärjistää. Kamalasti rääsyjä ja rytkyjä, samanlaisia mustia trikoopuseroita sekä liian isoja tai epämukavia kenkiä, rumia laukkuja ja sitä rataa. On ihan oikeasti jopa vähän ahdistanut. 

Inhoan omassa kodissani tavarapaljoutta. Liiallinen koriste-esineiden runsaus ja muu esinetulva vievät tilaa hengittämiseltä. Nyt tämä sama efekti on hiipinyt myös vaate- ja asustepuolelle. Ei siitä ole pitkäkään aika, kun jonkun blogin kommenttilaatikossa pohdin, etten haluaisi enään luopua vaatteistani, koska olen tehnyt aiemmin vääriä valintoja, eli luopunut sellaisista vaatteista joita nyt haluaisinkin käyttää. Ajattelin, että nou nou kirppareille ja UFF:in laatikoille. Sitten kului ehkä kaksi päivää, ja ahdistuin. 


Vaatehuoneessani majailevista kengistä kaikki taisi alkaa. Joko jalkani on kutistunut viime vuosien aikana, tai sitten olen ollut vain äärimmäisen ajattelematon ja hölmö, mutta monet kengistäni ovat jalkaani aivan liian suuria. Siis, käyttökelvottomia. Ja sekös sapettaa. Niinpä talvitakkeja eteiseen tänään nostellessani sain energianpuuskan, ja nakkasin kaikki liian isot tai muuten käyttämättä jääneet kengät pahvilaatikkoon. Seurakseen ne saivat läjän laukkuja, jotka eivät miellytä. Sitten siirryin vaatehuoneen rekille, ja sen jälkeen makuuhuoneen komerolle. Laatikko on onneksi niin suuri, että sinne mahtuu vielä. Hyvä näin, koska vielä yksi kaappi on käymättä läpi. 

Uusi periaatteeni on, etten enään säilytä vuosikymmeniä sellaisia vaatteita, joita en ihan oikeasti käytä. Uusi periaatteeni on myös se, että ostan vain sellaisia kenkiä, jotka ovat täysin sopivia jalkaani. En odottele niiden venymistä mukaviksi tai mitään muutakaan utopistista. 

Tehokas perjantai. Ja vielä pitäisi lähteä iltavuoroon. Viettäkää te muut oikein hauska Halloween! Niin ja hei, kurkistakaa rakkaan kaimani blogiin. Anna-Maria on tehnyt ensimmäisen videonsa, ja voi viude, sehän on tosi kiva! Minäkin vilahdan sielä ;)

Ansku

26 kommenttia:

 1. Joo sama tunne täälläkin, kaikki vaatteet kyllästyttää.. Mulla on ollut tapana käydä vaatteet läpi sillä silmällä, että kaikki mitä en ole käyttänyt noin vuoteen, lentää kirppislaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin joskus tein noin, mutta sitten tuli niitä huteja. Sitten tein niin etten luovu mistään. Ei ollut hyvä tämäkään :D

   Ihanaa sunnuntaita sulle!

   Poista
 2. Mulla on kans periaatteena, että jos vuoteen en ole käyttänyt, on aika arvioida voisko vaatteen laittaa eteenpäin. Toisinaan tulee tehtyä harha-askelia ja jotain kaipaakin myöhemmin. Toisaalta voi käydä näinkin: Kesällä sain takaisin joskus eteenpäin antamani jakun, otin sen itse omasta tahdostani takaisin ja muka ilahduinkin siitä mutta enpä ole sitä kertaakaan käyttänyt, joten laitoin uudestaan kirppispussiin. Että voi olla, että luovutettua tavaraa kaipaa mutta kun sen on saanut takaisin, saattaakin huomata että luopumiseen ensi kerralla oli syynsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta varmasti. Joku syy siihenkin on, miksei ole käyttänyt :D

   Poista
 3. Voi, sulla on ainakin kuvissa aina niin ihania juttuja, että kateellisena täällä katselen sun vaatteita, kenkiä laukkuja jne...
  Mut ymmärrän sun pointin. Ostelen itse nykyään tosi tarkkaan vaatteet ja kengät, en osta juurikaan enää heräteostoksia kaappiin venymään. Asuisinpa siellä niin kaivaisin sun karsimat vaatteet itelleni :)
  IHanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on oikein. Mä haluan kanssa toimia näin, mutta toisaalta pidän myös trendijutuista. Ehkä kiinnitän jatkossa enemmän huomiota siihen, että trendijutuista luovutaan ajoissa, mutta klassikkoihin panostan.

   Poista
 4. Hah, tuttu tunne. Ajattelin muuten mennä kirpparille ja saada hieman rahaa toimettomana lojuvista jutuista. Mutta sitten tulikin mieleeni (kun joulukin lähestyy), että on olemassa minuakin varattomampia. Taidan laittaa Hopelle kasan tavaraa. Siitä saattaa tulla jopa parempi mieli, kun rahasta ja saan nurkat siivottua :)

  VastaaPoista
 5. Pistä blogikirppis pystyyn niistä kengistä...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vois olla yksi. Mietin vaan sitä vaivan määrää mutta täytyy pohdiskella :)

   Poista
 6. Mä en myöskään tykkää tavarapaljoudesta, vähempi on parempi ja laatu korvaa määrän =) Olen tosi ankara karsimaan vaate-ja asustekaappejani, tavarat lähtevät kiertoon heti, kun alkaa vähänkään tuntumaan, että joku ei ole enää niin mun juttuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä periaate. Aion ottaa sulta mallia :)

   Poista
 7. Puhut niin asiaa. Vaan mistä löytyisi tuo tarmonpuuska tähän taloon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee sitten kun on tullakseen. Samoin kuin siivouspuuskatkin ;)

   Poista
 8. Niin se vaan on, että kaappiin säännöllisesti ilmestyy tavaraa, jota ei enää käytä syystä tai toisesta. Mullakin on ollut näitä vaatteita, joille kerta toisensa jälkeen annan uuden mahdollisuuden, vaikka ne ei ole ikinä tuntuneet omilta. Toisista on helpompi luopua kuin toisista. Tällä hetkellä suurempi ongelma on se, etten ole vieläkää päättänyt vienkö ne puoli vuotta sitten kaapista poistamai vaatteet kirppikselle vai annanko vaan pois. En yleensä kadu mitään, mistä oon hankkiutunut eroon, mutta muutama vuosi sitten havaitsin, ettei mulla ollutkaan enää yhtään tylsää t-paitaa tai trikoopaitaa, joita käyttää talvella niiden kivempien vaatteiden alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ihan totta! ehkä on syytä säilyttää muutama perusvaatekin :-D

   Poista
 9. Mä vein viime kuussa kirppikselle pari jätesäkillistä vaatteita, samalla ko sisko myi omiansa pois. Silti kaapissa on vieläkin liikaa tavaraa :) Ahdistaa sellainen liiallinen tavarapaljous, ja siksi aionkin tehdä jälleen kerran asialle jotain. Viimeistään tammikuussa uudestaan kirppikselle myymään tarpeettomia vaatteita/kenkiä/laukkuja/asusteita pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii sä teit kunnon kaappisiivouksen :-D Mä teen saman kyllä nyt!

   Poista
 10. Mä aion hävittää yli puolet mun vaatteista muuton yhteydessä. En haluu raahata montaa jätesäkkiä Seinäjoelta Turkuun. Ei tänne poikaystävän komeroihin edes mahdu paljoa kamaa..

  Ja eilen, kun kävin Zarassa ja ostin yhden hameen, niin mietin kuinka sellainen laadukkaamman oloinen vaate vaatii automaattisesti korkkareita kavereikseen ja sitä kautta tyylikkyyttä pukijaltaan ihan eri tavalla kuin mun nykyiset halpisrentut. Voisin siis itsekin jatkossa yrittää hieman enemmän panostaa laatuun kuin määrään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi mä en ymmärrä mihin silloin survoin nämä kun muutin janin nurkkiin. toisaalta, en ole hävittänyt aikoihin mitään mutta uuttakin on tullut. siinä selitys :-D

   Poista
 11. Hahaa, mulla on niin toi sama! Ja ollut jo pitkään. Karsiminen tekee hyvää, ja joku blogikirppis toimis sun kohdalla varmaan tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vois olla kiva mutta sitten tarttisin assistentin toteuttaan sen :-D

   Poista
 12. Onnea karsinnalle!

  Olen vuosia yrittänyt pitää vaatekaapin tarjonnan pienenä mutta ostan aika paljon vaatteita jotka ovat suosikkeja vain lyhyen aikaa ja sitten en käytä enää koskaan, ne laitan suosiolla jatkamaan matkaa milloin mitäkin kautta mutta kenkien sekä korujen kanssa olen sopeutunut siihen ajatukseen että ne ovat minulle myös keräilykappaleita eli saattaa käyttö todella jäädä yhteen kertaan, haluan ne silti pitää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aattelin vähän vastaavasti kenkien kanssa kuin sä korujen, mutta se ei oikein toiminut käytännössä. vievät liikaa tilaa eikä niitä voi käyttää :-D

   Poista
 13. Hei ihanaa että joku sai siirrettyä sanoiksi just ne tuntemukset, jotka ovat minunkin kotona vallinneet jo jonkin aikaa! Itseltäkin on lähtenyt jo muovikassillisia vaatteita jorpakkoon kun ei enää vaan jaksa edes hyvällä tahdolla keksiä niille käytettävää... :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!