lauantai 4. lokakuuta 2014

Sky Lofts-erilainen hotellihuone

Siinä minä sitten seisoin, kädessäni lasillinen shamppanjaa ja edessäni huikea maisema yli kattojen, suoraan Helsingin tuomiokirkolle. Siemailin tuulessa kylmää kuohuvaa ja huokaisin ihastuksesta. Aika suloista, täytyy myöntää, vaikka vähän palelikin. Vain hetkeä aiemmin olin suhauttanut hissillä seitsemänteen kerrokseen. Tilaan, joka ennen oli ollut täynnä toimistoja. Jätettyäni takin naulakkoon, sain ystävällisen vastaanoton ja minut ohjattiin kattoterassille nauttimaan maisemasta. Ei näkynyt tunkkaisesta toimistosta jälkeäkään. Hetkisen kuluttua terassille saapui muitakin. Me olimme kuulemassa mitä uutta Klaus K:lla on tarjottavanaan tyylitietoisille, ja ehkä myös varakkaille hotellivierailleen.


No vaikka mitä, täytyy todeta heti alkuun. Porohampurilaista mutustellessani sain kuulla, että hotelli on sekä laajentunut, että uudistunut. Historiallisessa rakennuksessa sijaitsevassa majoituspaikassa on 171 huonetta, joista osa on uusia Sky Lofts-huoneita. Sky Lofteja on neljässä eri kategoriassa. On rauhallisemman sisäpihan suuntaan sijoittuvaa Sky Studiota ja ylimmän kerroksen Sky Balconya. Löytyy 4,5 metrin kattokorkeuden omaavia Sky Lofteja, joiden ainutlaatuisuus löytyy huonekorkeuden lisäksi kattoikkunasta. Sokerina pohjalla vielä Sky Suiteja joiden vieraat nukkuvat munan muotoisessa, Kalevalasta inspiraationsa saaneessa vuoteessa. 


Mainitsemisen arvoinen erikoisuus on Sky Loftien sviiteissä sekä käytävillä nähtävät graffitit. Ne kun ovat 13 vuotiaan Kauhavalaisen Santerin käsialaa. Poika voitti suunnittelukilpailun ja pääsi yhdessä Sampo Marjomaan kanssa toteuttamaan taidetta, jossa yhdistyy Kalevalan perinteisyys sekä graffititaiteen erikoisuus.

Kiersimme katsomassa muutamaa huonetta, ja täytyy sanoa että jokaisen kohdalla suustani pääsi huokaus. Miten erilaisia, jännittäviä ja innovatiivisia ratkaisuja. Vai tulisiko sinulle mieleen, että esimerkiksi isohkosta tarkalleen vahvistimen näköisestä pömpelistä kuoriutuisikin minibaari? 

Valaistukseen oli huoneissa kiinnitetty erityisesti huomiota, ja se oli toteutettu osittain Tom Dixonin sekä Dieselin valaisimilla. Sisustuksesta vastasi dSign Vertti Kivi&Co. 

Huoneissa oli kaikkien muiden jännittävien yksityiskohtien ja ratkaisujen lisäksi vielä yksi hauska ominaisuus. Ne on suunniteltu ajatuksella, etteivät huoneet lähtökohtaisesti olisivatkaan hotellihuoneita, vaan ehkäpä jonkun hyvän maun omaavan kaverin asunto, jota lainaat. 

Toivon että pääsen tutustumaan paikkaan vielä lähemmin, ajan kanssa. Paljon olisi ollut vielä tutkittavaa. Täytyy myöntää, että arvostan tällaista hieman erilaista ja varsinkin rohkeaa ajattelu- ja suunnittelutapaa. Tavallisia, neutraaleja hotellihuoneita kun on maailma vääränään. Ainakin näistä huoneista on jokaisella jonkinlainen mielipide. 

Inspiroivaa viikonlopun jatkoa!

Ansku

Jaa olenko mä Instagramissa? Toki, nimellä annamaria_shoeloverblog

22 kommenttia:

 1. siis vau !!! upeelta näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vau oli se munkin sana jota viljelin :D

   Poista
 2. Ooh, näyttää upealta! Mua niin harmittaa, etten ehtinyt paikalle, tuo nimittäin olisi ollut huippua nähdä livenä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan upeaa, ja oikeastaan juuri sellaista mikä herättää mun mielenkiinnon :)

   Poista
 3. Sä se pääset sit aina tollasiin hienoihin tilaisuuksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aivan mahtavaa, että pääsen osallistumaan tällaisiin juttuihin jotka ovat aina kiinnostaneet. On huippua tutustua uuteen, ja uutuuksiin, sekä päästä kirjoittamaan niistä tänne blogiin. Olen tosi kiitollinen :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Joo, kumpikin mitä kuvissa näkyy, oli aika huikeita :)

   Poista
 5. Ah oltiin just viime kuussa yötä Sky loftissa (kiitos poikakaverin henksuetujen) ja tykkäsin kyllä. Klaus K:ssa on muuten ihan mahtava aamiainen ja brunssi, on tullut käytyä enemmän kun usein :D

  VastaaPoista
 6. Jestas, miten upealta näyttää!! Ensi kerralla tuonne yöksi Helsingin reissulla ;)

  VastaaPoista
 7. Aika hauskan (ja kalliin!) näköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, hauska tosiaan on kuvaava :)

   Poista
 8. Tottahan toki hintakin kiinostaa? Eli...onko taviksella rahkeita :D?

  VastaaPoista
 9. Johan on erikoisen ja makeen näköinen! Hinnat varmaan huitelee aika pilvissä :)
  Mielettömät näköalat kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä diggailin, juuri tuosta erikoisuudesta! :) Ja eihän se halpaa huvia toki ole, vaan mikäpä nykyään enään olisikaan :D

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Mielettömän magee ja ihanan erilainen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!