keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Matka Meksikoon: Cancunin majoitus ja Isla De Holbox

"Kirpeänä pirskahteleva kuohuviini pistelee kielellä, kun katson lentokoneen siiven päällä sitkeästi sinnittelevää kuun sirppiä. Pian se katoaa. Uhkeasti loistava punaisen ja oranssin sävyjä toistava aurinko syrjäyttää sen. Näkymä lentokoneesta on henkeäsalpaavan upea. Vain pieni hetki sitten me jätimme auringon taaksemme. Ihastelimme sen laskua. Nyt valkoinen, utuinen melkein satumainen pilviverho päättyy taivaanrantaa hallitsevaan auringonnousuun. Olemme ylittäneet Islannin. Olemme melkein puolivälissä matkaamme kohti Meksikoa".


Ylläoleva pätkä on lainaus matkapäiväkirjastani.

Kaksi yötä Meksikossa on nyt takana. Matka tänne oli pitkä, mutta ehdottomasti sen arvoinen. Ainakin nyt tuntuu siltä. Kaikki on sujunut hirvittävän hyvin. Epäilyttävän hyvin, kun mietin taaksepäin muita reissujamme. Filippiinien myrskyä ja merisiilin pistoa, Balin sotkuja ja säätöjä, Tansanian kuvioita ja Intian tuliaista kampylobakteeria... Noh, ehkä en nuolaise ennenkuin tipahtaa. Sen sijaan keskityn nauttimaan tästä.


Ensimmäinen majapaikkamme sijaitsi Cancunissa. Varasimme etukäteen hotellin läheltä bussiasemaa, jotta pääsemme sujuvasti jatkamaan seuraavana aamuna matkaa. Hotellimme oli viihtyisä, toimiva ja edullinen(n.40€/yö). Nimeltään se oli Xbalamque. Aamupalalla tarjoiltiin kahvia sekä teetä, ja sen kanssa pannukakkuja ja hedelmiä.


Nyt olemme Isla De Holboxilla. Paratiisissa. Olen ollut täällä vain yhden yön. Yhden, pikkuruisen yön, ja olen melkein valmis muuttamaan tänne. Ihmiset ovat äärettömän ystävällisiä(ovat olleet sitä kyllä jo Cancunista lähtien), ja kokonaisfiilis on niin rento, että jopa minä pystyn relaamaan. Ja se on jo aika paljon. Nyt stressaan oikeastaan vain siitä, että meidän pitää jatkaa matkaa perjantaina. Onneksi tiedossa on mielenkiintoinen reissu kohti Maya-raunioita.

Olemme majoittuneet Palapas Del Sol:iin. Maailman söpöimpään fuksian pinkkiin majaan, jonka naapurimajat ovat sinisiä, oransseja ja keltaisia. Ja jonka suihkuna on simpukka. Ja jonka terassilla on riippukeinu. Kuten on myös mökkimme sisäpuolellakin! Täällä on siistiä, ja sanoinko jo että tämä on äärettömän söpö? Meri näkyy ikkunasta, ja heti muutaman askeleen päässä on uima-allas (jota me tuskin käytämme, olemme enemmän meri-ihmisiä). Heti saavuttuamme meille ilmoitettiin, että tärkein tehtävämme täällä, on ottaa rennosti. Ok.


Tänään me olemme nauttineet auringosta ja hyvästä ruuasta. Sekä tästä ystävällisestä ilmapiiristä joka täällä vallitsee. Kävelimme pitkän pätkän paikkoja tutkien, ja nyt olemme "myöhäisellä siestalla". Seuraavaksi lähdemme etsimään illallispaikkaa. Eilinen oli ainakin oikein onnistunut. En oikein usko että täällä voi mennä pieleen.


Mutta nyt menoksi. Nälkä kurnii jo vatsassa. Mikäli haluat seurata matkaani Instagramissa, löydät minut nimellä: Ansku_peaceandstyle.

Ihanaa viikon jatkoa, kuullaan taas!

Ansku


Translation:

Two nights in Mexico is now behind. Flight was long, but definitely worth of it. The first we visited in Cancun. We booked a hotel in advance near at the bus station, so we can smoothly continue our journey in the next morning. The hotel was comfortable, functional and inexpensive (about 40€/night). Hotel was called Xbalamque. Breakfast incuded coffee or tea with the pancakes and fruits.

Now we are in the Isla De Holbox. In The Paradise. We've been here just one night, one short night, and I'm almost ready to immigrate here. People are extremely friendly here, and the overall vibe is so smooth that even I can RELAX. And that's a lot.

We are staying in Palapas Del Sol. The world's cutiest pink cabana, which neighbour cabanas are coloured by blue, orange and yellow. Cabana is equipped with two hammocks, one outside terrace and one inside the cabana. Place is clean, and did I already mentioned that this is extremely cute? Our cabana has seaview and a few steps away is the swimming pool (which we hardly use, we are more oceanpeople). As soon as we arrived, we were told that our main task here is to relax. No problem.

Today we enjoyed the sun and good food. As well as this extremely friendly atmosphere that exists here. We taked a long walk to search the island and now we take a siesta. Next we go to search a dinnerplace. Yesterday was very successful.

But now I have to go. If you want to follow my journey in Instagram, you can find me at: Ansku_peaceandstyle.

Have a wonderful week!

14 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää, ja ennenkaikkea kuulostaa! Nauttikaa ja rentoutukaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Mikä ihana mielikuvamatka. Rentouttava alomaa muru <3

  VastaaPoista
 3. Nää sun kuvat on niin mieletöntä aurinkoenergiaa tänne talven keskelle, ettei mitään! Ja toi sun tapa kirjoittaa on kerrassaan mukaansa tempaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos tosi paljon! ♡

   Poista
 4. Voe että, miten ihanaa! Kyllä kelpais noissa maisemissa rentoutua! Täällä -15 pakkasta eli eikun puita uuniin vaan. Jännä, miten tuo matkavarvas kutisee pahasti näitä katellessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jauts! Kuulostaa kylmältä. Toivottavasti tuomme kevätauringin tullessamme :D ...ja hei, eikun matkaa suunnittelemaan :)

   Poista
 5. Upeita kuvia ja ah, miten lämpimältä sielä näyttää <3 Rentouttavaa lomaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla käy viilentävä tuuli, mutta muuten, ainakin eilen oli tosi lämmin. Ihanaa :) Kiitos!

   Poista
 6. Lentokoneesta on usein henkeäsalpaavan upeat näkymät. Tykkään siitäkin näystä, kun laskeutuu jollekin aika pienelle saarelle keskelle merta päivällä. Kirkas aurinko ja kauniin sininen meri on niin kaunista!

  Oikein ihanaa loman jatkoa ♥

  VastaaPoista
 7. Näyttääpä niin hyvältä. Ihanaa lomaa ja nauti koko rahan edestä.

  VastaaPoista
 8. Hulppeaa lomaelämää, nauttikaa! Tankaa vara-aurinkoja pitkän ja kylmän varalle :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa lomanjatkoa ja tuokaahan vähän tuota aurinkoa sitten mukananne tänne Suomeenkin! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!