sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Matkustustrendit - joko olet kuullut babymoonista?

Jo viime vuonna, kun lensimme kolmeksi viikoksi "leijonanmetsästyslomalle" Tansaniaan, olin sitä mieltä että idän ihmeet alkavat pikkuhiljaa olla nähty, ja monien katseet kääntyvät kohti länttä. Nyt olemmekin suorastaan reissutrendien aallonharjalla, nimittäin me olemme juuri matkalla Meksikoon. Mayojen, ja muiden intiaaniheimojen entinen valtakunta kiinnostaa kulttuurinsa vuoksi, mutta on sillä suunnalla muutakin nähtävää.

TUI tiedottaa, että myös Jamaika sekä Kuuba ovat nyt muodikkaita matkustuskohteita. Ja niinhän sitä sanotaan, että trendit kiertävät kehää, palaavat aika ajoin. Siitä todisteena menneiden vuosikymmenien kohteet ovat taas ajankohtaisia. Ibiza, Bulgaria sekä Kanariansaaret herättelevät retronnälkäisiä matkustajia.


Päivänpolttavat avainsanat tämän hetken lomille, ovat helppous ja hyvinvointi. Toisaalta ihmisiä kiinnostaa luksus, rento lomailu tasokkaassa hotellissa. Toisalta taas paikallinen elämä vetää puoleensa. Tällöin voi majoittua vaikkapa mongolialaisessa jurtassa, tai loikata paikallisen kokin oppiin. Maailmaa ravistelevat levottomuudet saavat meidät etsimään myös turvallisuutta, jota löytää helposti valmismatkojen muodossa.

Onko babymoon käsitteenä vielä vieras? Tämän trendi on peräisin kuninkaallisilta. Prinssi William vei Katen yhteiselle lomalle, kun tuleva äiti oli jo pitkällä raskaana. Yhteiset hemmottelut spassa, herkullinen ruoka ja laatuaika takaavat ikimuistoisen loman ennen kuin kahdesta tulee kolme.

Jokos seuraava reissu on suunnitteilla?

Kuvat:TUI

Leppoisaa sunnuntaita!

10 kommenttia:

 1. Enpä ole trendejä juuri miettinyt, tuntuu, että omasta tuttavapiiristä kaikki reissaavat edelleen kaakkois-aasiassa, tai ne, joille reppureissaaminen ei istu, puhuvat Dubaista. Moni on käynyt myös jenkeissä hiljattain. Itse olemme reissanneet vain Länsi-Euroopassa. Minua ei jostain syystä Aasia ole kiehtonut ikinä, vaikka toki lähtisin, jos saisin ilmaisen matkan. Sen sijaan Väli- ja Etelä-Amerikassa voisin hyvin käydä jossain vaiheessa. Tällä hetkellä kuitenkin haaveilen ensisijaisesti New Yorkista, jonka olisikin tarkoitus olla seuraava kohde, mutta siihen saa vielä hetken säästää. En halua missään nimessä lähteä alle viikoksi, mieluiten 10-14 päivää, ja sehän maksaa. Olimme jo melkein puolimatkassa, mutta päätimme tehdä viikonloppureissun Lontooseen ennen joulua, joten tilin saldo hieman kärsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NYC kiinnostaa minuakin. Piti mennä sinne juhlimaan kolmekymppisiä kesällä, mutta en vain pystynyt sinnittelemään. Niinpä NYC vaihtui Meksikoon :D Toivottavasti pääset pian nauttimaan suurkaupungin tunnelmasta :)

   Poista
 2. Aivan mahtavaa reissua Ansku! Nauti ja ime itseesi uusi vaikutteita.

  VastaaPoista
 3. Oi oi, mahtavaa ja rentouttavaa lomaa! :)
  Mää taas suuntaan ens viikolla Thaimaaseen.. reissukuume nousee vaan ku tämmösiä kuvia kattoo!
  Tähän asti oon reissannu lännessä Euroopassa ja jenkeissä, nyt ekkaa kertaa itään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa reissua teillekin! Toivottavasti matka on ikimuistoinen :)

   Poista
 4. Rentouttavaa lomaa ja huikeita kokemuksia teille! T. Maria

  VastaaPoista
 5. Ooh. Meksiko voisi olla aika kova. Kuuban ja Jamaican taas jättäisin suosiolla välistä. Niistä kuullut niin paljon ikäviä juttuja. :D Veikkaan, että oma seuraava reissu suuntaa Italia-Espanja-Portugali-akselille..

  Ihanaa reissua <3 Olkaapas varovasti .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aiiika hyvältä sun pläänit. Muakin kiinnostaisi nämä maat. Italiassa poikennut pari kertaa mutta espanjassa ja portugalissa en koskaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!