sunnuntai 1. helmikuuta 2015

"Little" place called Tulum

"Kevyt tuulenvire kutittelee höyhenen lailla säärtä, heiluttelee nutturasta karanneita hiussuortuvia. Tuuli ei yllä viilentämään riittävästi melkein maan tasalle, tänne aurinkopedin pohjalle asti. Kun nousen istumaan, tunnen tuiverruksen voimakkaampana. Ei tässä kuitenkaan kylmä ole, niin kuin eilen, kun puhuri puhalsi kovemmin. Niin, että hieno rantahiekka lensi silmiinkin. Tässä kohtaa rantaa aallot ovat suuria - niillä voisi melkein surffata - tai sitten tuulen suunta on muuttunut. Meri hohtaa turkoosina. Katselen kuinka vaahtopäät paiskautuvat vedessä ilakoivia ihmisiä päin. He horjahtelevat, osa kaatuu kuin keila".


Olemme viettäneet Meksikon Tulumissa nyt viisi yötä. Tarpeeksi, jotta olemme voineet todeta paikan meille liian vilkkaaksi, isoksi ja liian kalliiksi. Ympäristö on kaunis. Rannat upeita ja aurinko lämmin. Ruokakin on ollut herkullista - olen syönyt avokadoa melkein joka päivä, kuten uhosinkin. Mutta rantaviiva, se on pitkä kuin nälkävuosi. Vieri vieressä on hotellia hotellin perään. Joka makuun. Joka hintaan. Näin sesonkiaikaan useimmat paikat ovat täyteen buukattuja. Meillä oli hiukan vaikeuksia löytää majoitusta, joka vastaisi budjettiamme. Kuljimme pitkän pätkän ja vertailimme. Useimmat kohtuuhintaiset ja viehättävät paikat tarjosivat eioota.

Tulumin kylä sijaitsee usean kilometrin päässä rannasta, aiheuttaen sen, että rantakadun ravintoloiden hinnat ovat kivunneet melko korkeiksi. Vaatii taxi- tai pyöräkyydin, jotta pääsee edullisempien patojen äärelle keskustaan. Kuten arvata saattaa, taxitkaan eivät ole sieltä halvimmasta päästä.


Olemme nyt majoittuneet jo kolmanteen hotelliin Tulumissa. Kirjoitan pienen pätkän jokaisesta myös englanniksi, jotta myös muiden kuin suomalaisten on helppo lukea arvioni niistä, mikäli eksyvät sivuilleni matkaa suunnitellessaan.


Ensimmäiset kaksi yötä vietimme Amansalassa. Periaatteessa hyvin viehättävän näköisessä paikassa rannalla. Heilläkin oli jo hyvin täyttä, mutta majoitus onnistui kuitenkin suureen rakennukseen, jota ei yleensä käytetä. Talo sijaitsi tien toisella puolella, ollen ns. viidakkobungalow. Aamupala ei kuulunut hintaan. Huoneesta puuttui verhot suuren lasioven edestä, suihkusta valo, ja jouduimme käyttämään omaa lukkoa ovessa. Keskellä vuodetta oli niin valtava painauma, että liu`uimme siihen yöllä. Suihku toimi heikosti. Tuuletin sekä ilmastointi löytyi. Wifi ei riittänyt huoneeseemme asti. Palvelu oli melko ystävällistä, varsinkin kun olimme lähdössä pois. Muista palveluista en osaa sanoa.

The first two nights we spent in Amansala. A charming place right on the beach. In high season hotels in Tulum are easily booked full. As well was Amansala, but they managed to get us a large room, which is not usually used. The building was located across the road, at the so-called, junglebungalow. Breakfast was not included in the price. A room had few lacks, there wasn't courtains at large glass front door, the shower light didn't work and we had to use our own lock on the door. The bed wasn't so good and shower was poor. The fan and the a/c was included. Wifi didn`t reach our room. The service was quite friendly, especially when we were leaving.


Yhden yön vietimme suloisessa Hemingwayssa, lilassa mökissä joka oli sisältä keltainen ja turkoosi! Rannan puoleiset bungalowit olivat täälläkin täynnä, joten nukuimme tien toisella puolella, "viidakossa." Palvelu oli ystävällistä, eikä huoneessa ollut moittimista. Aamupalaksi tarjoiltiin hedelmiä ja leipää, teetä/kahvia ja mehua. Kaksi kertaa päivässä oli tarjolla joogaa. Sähköt toimivat rajoitetusti. Wifi riitti terassille, mutta ei huoneeseen asti. Hotellin ravintolassa voi nauttia herkullisen, mutta melko hintavan illallisen.

One night we spent in the sweet Hemingway, lilac cabana which was colorfull from inside. Beach side bungalows here were fullbooked, so we slept across the road, "in the jungle." The service was friendly and the room was nice. At breakfast was served fruits and bread, tea / coffee and juice. They offered yoga twice a day. Electricity was limited. Wifi worked in cabanas terrace, but not inside. In Heminway's restaurant you can enjoy delicious, but quite a costly dinners.


Nyt olemme lähimpänä rantaa, Cabanas Malishissa. Ei tämäkään ocean front ole, mutta meren pauhun voi kuulla, ja kun vaivautuu kävelemään pienen kumpareen yli, meri kimmeltää kauniisti edessäsi. Huone on perushyvä, mutta kattovalo, se on suorastaan surkea. Sen valossa ei näe edes lukea. Wifi toimii huoneessa moitteetta. Meidän kabanamme ei ole täysin valmis, joten mm. naulakot ja muut pikku yksityiskohdat puuttuvat vielä. Täysin valmiit mökit ovat luultavasti viihtyisämpiä. Meidän hintaamme ei kuulu aamupala. Ilmastointia ei ole, mutta tuuletin löytyy. Näin tammikuussa se riittää mainiosti. Yöllä on viileä, ja peitto tarpeen. Palvelu on ollut ystävällistä. Siivooja ei ole käynyt näiden päivien aikana.

Now we are pretty close at the beach, place called Cabanas Malish. Either this bungalow is not a oceanfront, but you can hear the sound of the sea. The room is very basic. The ceiling ledlight is so poor that you can't even read in this light. Wifi works well. Our cabana is not yet completely finished, so for example, hangers and other little details are still missing. Older cabanas are probably more comfortable. Fan is included. In January, it is enough for most, because nights are pretty cold. The service has been friendly. The cleaner has not visited in our cabana during three days.


Kaksi yötä täällä on jäljellä, sitten vaihdamme vielä kerran paikkaa, mutta emme ole vielä päättäneet mihin suuntaan. Kaipaamme pienempää, rauhallista paikkaa, jossa hinnat eivät ole näin hirvittävän korkeat. Olisiko se Akumal, vai ehkä Mahahual?

Viettäkää te suloinen sunnuntai, me jatkamme pohdintoja. Ehkä maistan vielä yhden Pina Coladan...

Ansku

18 kommenttia:

 1. Ihanaa kesän tunnelmaa näissä lomakuvissa tänne harmaan talven keskellä. :) Vielähän toki itsekin käyn läpi kuviani viime syksyn jenkkimatkalta blogiini. Hyvin kesäisiä nekin. Mukava katsella vähän eksoottisempiakin maisemia teidän matkalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Näin juuri indtsgramissa loskakuvan helsingistä, ja täytyy sanoa ettei oikein houkuta palata... onneksi kevät on tulossa :)

   Poista
 2. Vitsi, tässähän tulee väkisinkin matkakuume näitä kuvia katsoessa. :) Olisi hienoa itsekin päästä joskus käymään noin eksoottisissa paikoissa, sillä nuo kuvat näyttävät todella upeilta ja muutenkin olisihan se hienoa päästä tutustumaan vähän erilaisiin kulttuureihin ja maihin. Mutta hyvää loppulomaa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit vaan reissua suunnittelemaan. Matkailu avartaa :)

   Poista
 3. Oih, ihanaa! Kuinka kauan te oikein olette reissussa, hurjan pitkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis! Vain kolme viikkoa! Ja aikakin menee niin hurjan nopeasti :D

   Poista
 4. Kyllä tässä kesää kaipaa kun näitä katsoo, kiitos taas muru ihanasta postauksesta. Toivottavasti se itselle sopiva hiljaisempi paikka löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :) Nyt ollaan mahahuolissa, täällä on mukavan rauhallista :)

   Poista
 5. Upeita värejä , herkullisia ❤️ Nautinnollista jatkoa !

  VastaaPoista
 6. Näistä sun kuvista saa kyllä semmoisen latauksen aurinko- ja värienergiaa että! Jatkakaahan nautiskelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Joo, vielä olis hetki aikaa. Ihanaa :)

   Poista
 7. Hyvän mielen kuvia, onpas ollut kiva snorklausreissu :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia sinulla. Me olimme juuri lomalla Dominikaanisessa tasavallassa, vähän samantyyppisiä maisemia oli sielläkin. Monet matkaporukastamme olivat käyneet Meksikossa ja meilläkin heräsi halu mennä Meksikoon. Ehkäpä sitten ensi talvena!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!