keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Snorklausretki Tulumissa

Elämäni sykähdyttävin snorklausretki tapahtui muutamia vuosia sitten, Filippiineillä. Korallit hohtivat miljoonissa väreissä, vuokkokalat kurkistelivat vuokoistaan, ja siniset meritähdet loistivat kilpaa turkoosin meren kanssa. Kaiken keskellä ryömi jättimäinen merimakkara - joka muuten säikähtäessän voi jättää sisäelimensä jälkeensä, ja kasvattaa sitten kaikessa rauhassa uudet. Siinäpä vasta outo tapaus.

Balillakin oli ihan nättiä, vaikkakin kovin roskaista. Siellä törmäsin merikäärmeeseen, joka sai meikäläisen vaihtamaan kurssia nopeammin kuin ehdit sanoa meksikaani. Viime vuoden Sansibarin snorklaureissu oli säälittävän surkea, ja sai meidät elättelemään toiveita, että täällä Meksikossa näkisimme taas kirkkaan värisiä koralleja, kaloista puhumattakaan.

Toiveikkaina suuntasimme merelle tässä eräänä päivänä. Tuuli oli aikamoinen, aallokko sen mukainen. Osasimme varautua jo pahimpaan. Ristiaallokossa puikkelehtiessamme olin kastunut likomäräksi jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kiittelin kuitenkin mielessäni kapteeniamme, joka ei kiihdyttänyt venettään täyteen vauhtiin, niinkuin kollegansa Tansaniassa. Silloin pelotti, kun valtavat aallot keikuttivat ja paukuttivat venettä.


Kuvat on otettu Canon PowerShot D30:llä, jonka sain lainaksi PR-toimisto Republiciltä


Snorklauskokemus Tulumissa osottautui melko vaisuksi. Koralleista suurin osa oli kuollutta ja harmaata, muutama värikäs kala kuitenkin osui näköpiiriin. Hauska oli törmätä myös kalmareihin, niitä en ole nähnyt meressä koskaan aikaisemmin.

Mikäli mielit Meksikoon ja snorklaamaan, parhaat mestat löytynevät Cozumelin saarelta, tai sitten hiukan kauempaa, Mahahuolista. Me olemme jälkimmäisessa paikassa juuri nyt, ja mietimme, vieläkö pitäisi kerran koettaa onneaan...

Mukavaa viikon jatkoa!

Ansku

19 kommenttia:

 1. Voi, sukellusfirmassa työskennelleenä ymmärrän nämä jutut. On niin ikävä merta ja kaloja... Sukeltamista, snorklaamisesta en ole koskaan niin innostunut. Muuten, saattaa olla että Tansaniassa aallokko on ollut sellainen, että sitä päin on turvallisempi mennä kovempaa ja vene saattaa tosiaan pomppia ja hakata todella kovaa, mutta se on parempi vaihtoehto kuitenkin. Itsekin olen paukuttanut speedboatilla menemään lukuisat kerrat sisuskalut pomppien. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä se sitten johtuu että se on turvallisempaa?

   Poista
  2. Veneen hallinta säilyy paremmin aallokossa (en valitettavasti osaa tätä paremmin selittää, siihen tarvitsisi ammattilaisen :)).

   Poista
 2. Oi wau, olisi varmaan huikea kokemus edes kerran elämässä. <3

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa että sait kameraa lainaan. Ihania kuvia ja hieman eri näkökulmasta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin! Piti mennä toisenkin kerran mutta ei sitten ehditty. Aikaa oli kolme viikkoa! :D

   Poista
 4. Olin Playa del Carmenissa 2002 ja silloin siellä oli vielä upeat merenalaiset maisemat. Harmi, että koralli on nyt harmaata. Zanzibarista on samat kokemukset kuin teillä. Lisäksi siellä oli pieniä meduusoja ja snorklaus oli yhtä meduusojen väistelyä. Curacaolla löytyi vielä ihan kivasti nähtävää 2006. Nyt ei ole tullutkaan pitkään aikaan snorklailtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan ollakin että siellä on edelleen kaunis koralli. Tässä mahahualin edessäkin on, ja se on samaa riuttaa :) Huh onneksi me ei silloin nähty mduusoja, inhottava jos olisivat polttaneet! Curacao on meikäläiseltä vielä katsastamatta, ehkä joskus... Toivottavasti :)

   Poista
 5. VAAAUU ihan mahtavan näköistä! Vitsit miten onnekkaita olette kun siellä lämmössä ja värikkäässä saatte olla <3 Ihanaa jatkoa/ loppua lomalle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan samaa mieltä :) Olen tosi kiitollinen. Ja kiitos! Velä yksi päivä ja kotia kohden...

   Poista
 6. Vedenalaiset maisemat ovat upeita katsottavia! Tosin minua ei hevin saisi pinnan alle ;)

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan kokeillut snorklausta tai sukellusta, mutta moni on suositellut että snorklaus on mukavaa. Voisi joskus jopa uskaltautua kokeilemaan.. :) Upeita kuvia olet saanut napsittua snorklausretkeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snorklaus on tosiaankin hauskaa, jollei tuule niin että aallot ovat liian isot. Vedenalainen maailma on äärettömän kiehtova!

   Poista
 8. Kyllä tuo vedenalainen maailma on vaan upea! Minä en ole ikinä uskaltanut kokeilla, olen niin onnettoman huono uimarikin :)

  VastaaPoista
 9. Oi että näitä kuvia! Nauti <3 Pääsisipä itsekin sukeltelemaan, se on niin ihanaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!