sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kaunis ja sympaattinen Isla de Holbox

Valkohiekkainen ranta ja rennon rauhallinen fiilis saavat ihastumaan värikkääseen Isla de Holboxiin. Meksiko on muutakin kuin sombreroja ja tequilaa.

40 kilometrin mittainen saari sijaitsee Jukatanin niemimaan pohjoisosassa. Cancunista matka taittuu kahdessa tunnissa bussilla ensin Chiquilaan, josta matkantekoa jatketaan pienellä, kovaäänisellä lautalla kohti saarta. Aikaa ei tarvitse lauttamatkaan tuhlata liikaa, 25 minuutia riittää.


Lautasta hypätään pienen sataman laiturille, jonka päässä taxikuskit jo odottavat matkustajia tarjotakseen kyytiä hotellille. Isla de Holboxilla matka taittuu auton sijaan golfkärryllä. Mikäs siinä on huristellessa, kunhan pitää jostain kiinni - hiekkatiet ovat kuoppaisia. Tosin, allekirjoittanut ei niihin ehtinyt juuri huomiota kiinnittää. Katseeni hakeutui matalakattoisiin, vähän vinossakin tönöttäviin taloihin, jotka seisovat vieri vieressä kehystäen kauniisti saaren hiekkateitä. Noin 2000 ihmisen vakituiseen asuttaman kaupungin keskusta on melko pieni. Sen läpi kävelee helposti.


Tärkein tehtävänne täällä, on ottaa rennosti, ohjeisti hotellimme ainut englantia puhuva henkilökunnan jäsen, kun olimme tsekanneet itsemme sisään. Majoituimme olkikattoiseen fuksianpunaiseen mökkiin, josta enemmän tässä ja tässä postauksessa.

Isla de Holboxilla onkin helppo relata. Aamun voi aloittaa rennolla kävelyllä rannan tuntumassa, tai vaihtoehtoisesti viilettää vuokrapyörällä etsimään flamingoja. Aktiviteeteista tuulisurffaus, SUP-lautailu tai melonta onnistuvat myös. Riippukeinussa löhöily on kuitenkin rentoutumisen aatelia.

Ote matkapäiväkirjastani: "Hengailimme päivän riippukeinussa. Herkuttelimme tortillasipseillä, guacamolella, letuilla ja hedelmillä, ja jatkoimme sitten taas riippukeinulöhöilyä. Aina välillä nostin katseen kirjasta. Ihailin merta ja palmuja, hengitin Meksikolaista ilmaa ja tunsin oloni äärettömän rennoksi".

Majoitusvaihtoehtoja löydät laidasta laitaan. Edullisimmin saatat majoittua leirintäalueella teltassa.

Saaren erikoisuuksia ovat kauniiden auringonlaskujen lisäksi herkullinen jäätelö, sekä valashait, joiden kanssa voi uida. Valashait tosin näyttäytyvät lähinnä kesäaikaan, joten me emme päässeet sukeltemaan noiden lempeiden jättiläisten kanssa. 


Liikkumisen helppous, hyvä ruoka ja ihmisten ystävällisyys, sekä sopiva lämmin ilmasto tekevät saaresta vastustamattoman omaan makuuni. Isla de Holboxilla voi valita majoituksensa sen mukaan, haluaako ympärilleen hiukan enemmän säpinää, vai kaipaako omaa rauhaa. Kun jatkaa keskustan puoleista rantaa pidemmälle - vain noin puolentoista kilometrin matkan - on hiljaisuus taattu. 

Isla de Holboxilta löydät muutamia putiikkeja, turistikauppoja, ravintoloita sekä matkanjärjestäjiä, mutta isot ostoskeskukset puuttuvat. Se on hyvä, kaupunki onkin aidomman oloinen näin. Kaikki on hiukan kotikutoista ja suloista. 


Illalliseksi kannattaa valita joko tuoretta kalaa, tai maan tapaan tacoja. Ne eivät ole tulisia, mutta niiden kanssa tarjoiltavaan jalopenosalsaan kannattaa suhtautua varauksella. Suun polttaa helposti - kokemusta on. Suosittelen maistamaan myös Meksikolaista tequilaa. Sillä ei ole juurikaan tekemistä meidän kotimaisen versiomme kanssa. Maku on pehmeämpi, jopa miellyttävä.


Englantia puhuttiin saarella selkeästi paremmin kuin monessa muussa Meksikon kohteessa, mutta vastaan tuli myös tilanteita, joissa juttukumppani ei puhunut sanaakaan Englantia.

Kun joudut hyvästelemään saaren ja varaat taxia hakemaan teitä hotelliltanne, voit luottaa sovittuun ajankohtaan. Lauttamatkan jälkeen mantereella, Chiquilassa sinua on vastassa jälleen taxeja, joilla pääset jatkamaan matkaa. Busseja sen sijaan menee niukemmin - ellet sitten ole matkalla Cancuniin - siihen kannattaa varautua jo etukäteen.

Joko matkanteko polttelee?


Translation:

Mexico, Beautiful And Idyllic Isla De Holbox

Rainy Sunday. What a perfect day to travel back in a sunny landscapes. If You are interested of little different Mexico, jump in!

White sand beach with calm and relaxed vibe will be enchanted by the colorful Isla de Holbox - Mexico is more than sombreros and tequila. There are not many places, where I dream to trvel again. Tiny Meno Island in Indonesia, India and Isla de Holbox.

40-kilometer long island located in the North of the Yucatan Peninsula. Bus trip from Cancun takes two hours to Chiquila where your journey will continue with a small, loudy ferry towards the island, takes 25 minutes. Golfcart taxis takes you to the hotel. You have plenty of time to look about city when you sit on back seat of the cart. Sandy roads are framed by tiny and colorful builings. About 2,000 permanent human populated city center is quite small. It walks through easily.


"The most important job here is to relax."

That's easy in the Island. The morning can start with a relaxed walk on the beach or alternatively rent a bicycle and go to search flamingos. Windsufing, SUP boarding and kayaking can also be fun.

Accommodation options are plenty for every taste, you may stay even at a campsite by tent.

The island's specialties are the beautiful sunsets, delicious ice cream, as well as whale sharks, which company you can swim with. However, Whale sharks appear primarily during the summer.

Ease of movement, good food and the friendliness of people, as well as a suitable warm climate make the island irresistible to me.

Isla de Holbox you will find a few boutiques, tourist shops, restaurants and tour operators, but the big shopping malls are missing. It is good, the city is more realistic like this. Everything is homemade and slightly sweet.

For dinner, you should choose either the fresh fish or the tacos. Tacos are not spicy, but with them is served habanero-salsa that should be treated with caution. You can burn your mouth easily – been there, done that. I recommend to taste the Mexican tequila. The taste is soft, even pleasant.

English is spoken on the island clearly better than in many other Mexican locations.

When you have to say goodbye to the island and book taxi pick you by your hotel, you can count on the agreed time. In Chiquila, after the ferry, you will be met again taxis to get you to the next place. Buses instead are going poorly (unless you travel to Cancun), you should be prepared in advance on that.

Travelfeaver?

14 kommenttia:

 1. Todella upeita kuvia! En ole itse ikinä käynyt Meksikossa, mutta olisihan siellä kiva joskus päästä käymään. Olit niin kivasti kertonut tuosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan yllätyin kuinka hyvin viihdyin siellä. Toki näin vain pintaraapaisun, mutta tahdon ehdottomasti nähdä vielä lisää :)

   Poista
 2. Tervetuloa reissukuume! :D Upeita kuvia! <3

  Oli ihana nähdä, paremmalla aikaa ja vähemmällä tavaramäärällä sitten ens kerralla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua on aina ihana nähdä <3 Otetaan juu uusiks, ja mielellään ilman kantamuksia :D

   Poista
 3. Voi mitä ihania kuvia!! Vähän eri kun katsoo nyt ikkunasta ulos tuota kolean harmaata maisemaa :D Vähänkö siis reissukuume polttelee... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mee kauaakaan kun jo lämmittelet auringossa <3

   Poista
 4. No voi päivää, miten ihania kuvia! Ainahan se matkustaminen on ajatuksissa, vaikka juuri ois kotiutunut edelliseltä reissulta. Ei sillä, että olisin... Ei vaan taida olla muita reissuja ihan just tiedossa kuin kodin ja työpaikan välisiä matkoja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aahhahaa! Sama mullakin! ei paljo muita reissuja pukkaa... Paitsi että, pääsenhän mä käymään sentään Tukholmassa pitkästä aikaa! :)

   Poista
 5. Upeat kuvat, ja kerronta on niin mukaansatempaavaa, että saatoin kuvitella olevani paikan päällä! Ihana matkakertomus <3

  VastaaPoista
 6. Hieno kohde!:) jonnekin päin Karibiaa olisi kyllä kiva lähteä, en vaan tiedä että minne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana... tahdon takaisin! :D Karibialla on tosiaan paljon mielenkiintoisia kohteita. Yksi mitä ehkä kannattaa miettiä, on hintataso. Mihin on varaa. Jos ei ole rahalla väliä, on vapaampaa mutta jos budjetti on vähän tarkempi, se rajaa, eli toisaalta myös helpottaa päätöstä jonkin verran.

   Poista

Kiitos kommentistasi!