perjantai 22. toukokuuta 2015

Hyvinvointi-inspiraatio: Sara Vanninen

Peace&Style blogissa alkaa nyt uusi postaussarja. Haluan inspiroida teitä siellä ruutujenne takana pitämään itsestänne huolta, ja voimaan tätä kautta paremmin. Hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys, vaan sen eteen on tehtävä jopa töitä. Vaikeaa se kuitenkaan ei ole, kunhan alkuun pääsee. 

Tänään meitä tsemppaa ja inspiroi Sara Vanninen - sporttimimmi Tickle Your Fancy blogin takaa. Saran elämäntyyli on aktiivinen, ja jo persoonaan kuuluu hyvinvoinnista huolehtiminen. 


Minä kysyin liikunnalliselta pitkän linjan ammattibloggaajalta kysymyksiä hyvinvointiin ja liikuntaan liittyen. Näin Sara vastasi:

1. Miten motivoit itseäsi liikkumaan ja syömään terveellisesti?

Hyvinvointi = Hyvä olo. Hyvä olo ei tule jatkuvasta dieetistä tai liiallisesta treenaamisesta. Voin hyvin ja energisesti kun syön terveellisesti ja liikun säännöllisesti. Kun voin hyvin, se myös näkyy ulospäin. Hyvinvointi on siis myös osa persoonaani. Hyvinvointi on toki muutakin kuin liikuntaa ja ruokaa. Siihen liittyy niin ystävät, elokuvat, ruuanlaitto, musiikki, herkuttelut, kirjat, koukuttavat tv-ohjelmat, lemppariblogit kuin tapahtumatkin.

2. Miten motivoit itseäsi liikkumaan ja syömään terveellisesti? 

Juurikin tuolla hyvinvoinnilla :) Haluan pysyä energisenä ja saavuttaa tavoitteita treenin saralla.

3. Olet innostunut kuntosaliharjoittelun lisäksi myös juoksusta. Miksi?

Tehtiin kevään mittainen yhteistyö juoksuvalmentajani kanssa. Hän treenauttaa minua ja poikaystävääni maratonille. Juoksu on kuulunut suosikkilajeihini jo pienestä asti. Kevään aikana ollaan hiottu tekniikkaa ja treenattu niin nopeaa kuin hidastakin juoksua. Kehitystä on tapahtunut valtavasti!

4. Miten liikut ja kuinka uisein? 

4-7 kertaa viikossa vähän fiiliksen mukaan :) En ota painetta tästä, vaan pyrin kuuntelemaan kroppaani. Sen ehdoilla mennään.

5. Vinkkisi liikunnasta kiinnostuneelle sohvaperunalle. Mistä kannattaa aloittaa?

Ainakin rauhassa! Täysillä liikkeelle-tyyppinen meininki, joihin uudenvuoden jälkeen törmää loppuu yleensä yhtä nopeasti kuin alkaakin. Motivaatio pysyy yllä kun treenaamana lähdetään rauhassa, eikä se tunnu heti rääkkäykseltä. Myös vaurioilta vältytään kun liikkeelle lähdetään hissukseen! Vinkkinä vielä se, että lajeja on paljon. Kuntosaliharjoittelu ei sovi jokaiselle. Kokeile rohkeasti eri liikuntamuotoja ja valitse itsellesi sopiva laji.

6. Mistä ruoka-aineesta tai ruuasta et luopuisi? Miksi?

Olen smoothie- ja mehufriikki. Juon niitä päivittäin! Herkkävatsaisena voin sanoa, että nämä ovat vatsaystävällisiä ja monipuolisesti valmistettuina varsin ravitsevia :)

7. Minkälainen on tavanomainen päivän ruokavaliosi?

Aamiainen, lounas, välipala, illallinen ja iltapala. Mahdollisesti välipaloja väliin jos nälkä yllättää. Ihan tavallista ruokaa syön. Käytän ruokavaliossani paljon tuoreita kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

8. Vältteletkö jotain ruokavaliossasi? Miksi?

Oman hyvinvointini ja vatsani takia rajoitan maidon käyttöä ja leivän syömistä, mutta molempia käytän ruokavaliossani kohtuudella. Herkut kuuluvat herkkupäivään, eli arkena pyrin syömään terveellisesti.

9. Miten rentoudut?

Tyypillisiä ovat elokuva, sauna, rauhallinen iltalenkki, kirja ja lehdet, mökki, jalkahieronta ja ruuanlaitto. Olisi ihana sanoa kylpy, mutta en omista kylpyammetta!

10. Mikä on paheesi?

Olen viime aikoina alkanut katsoa telkkarista sellaista roskaa, että ihan hävettää :D

11. Mitä aiheeseen liittyvää haluaisit sanoa teini-ikäiselle Saralle?

Salilla voi rohkeasti tehdä muutakin kuin polkea crosstraineria. Ei se lihaskuntoharjoittelu lihota tai kasvata arskamuskeleita :D

12. Vielä lopuksi hyvinvointiterveiset lukijoille?

Ulkoilkaa ja nauttikaa pian alkavasta kesästä!


Liikunnan lisäksi Sara Vannisen mielenkiinnonkohteisiin kuuluu muoti. Tästä linkistä pääset lukemaan hänen monipuolista blogiaan.

Mukavaa viikonloppua, voikaa hyvin!

10 kommenttia:

 1. Hyvinvointi ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Eikä terveys tai se, että voimme edes liikkua. Hieno postaus!
  Minun liikunnallisuuteni hiipui kipujen lisääntyessä ja lopulta olen saanut elää jalkeilla 6 tuntia päivässä maksimissaan. Nyt olen saanut pari lisätuntia päivään, ja se tekee minut onnelliseksi tällä hetkellä! Mutta liikunta on sitä, että yritän saada puettua itse mahdollisimman paljon. Se on muuten yllättävän raskas jumppa. :D Ihan oikeasti, kun voitte liikkua, liikkukaa! Sanokaa itsellenne joka päivä, että olette onnekkaita! Etuoikeutettuja! Ja koska näin on, toteuttakaa sitä, mitä pystytte! Oli se käsillä tai jaloilla tai koko kropalla treeniä.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon että jätit kommenttia. On ihan totta, että liikuntakyky on valtavan iso asia. Meidän kaikkien tulisi pitää itsestämme parempaa huolta, ja oikeasti arvostaa hyvinvointia enemmän. Tässä yksi syy miksi mm. tupakointi saa minut näkemään punaista. Aurinkoista sunnuntaita!

   Poista
 2. Oih, alkoipas sulla kiva postaussarja! Innolla odotan jatkoa :)
  Ja Sara on kyllä sellainen inspiraatio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vain! Kiva kuulla että jatko-osa kiinnostaa :)

   Poista
 3. Jee, nyt se alkoi! :) Mä palaan sulle pian, pahin bleh-olo on jo väistynyt! ;) Kivaa viikkaria, muiscis.

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! Tykkään sikana pirkon paletti-blogista ja sen ystäväkirjasta. Tää on vähän samantyylinen! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippukiva kuulla jos tykkäät! Mulla on pitkään jo ollut mielessä että haluaisin korostaa hyvinvointiasioita blogissani, ja tämä tuntui kivalta ja luontevalta tavalta. Innostuksen tyyliin sainkin juuri Pirkon ystäväkirjasta :)

   Poista
  2. Oho, VAU, Pirkko on ihan otettu jos on inspiroinut näin kivaan postaussarjaan! PUS! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!