perjantai 15. toukokuuta 2015

Proteiinijauhe ja punainen maito ne yhteen soppii

Olen suurten elämäntapamuutosten äärellä, jo kuudetta viikkoa itseasiassa. Sokerit ja hiilarit on jätetty minimiin, kun taas rasvojen saantiin on kiinnitetty entistä enemmän huomiota. Myös maito-asiat ovat mielen päällä. Voi olla että jätän maitotuotteet joskus ruokavaliostani kokonaan pois, mutta vielä sen aika ei ole. Opettelen ensin rauhassa elämään ilman valkoista sokeria ja turhia hiilihydraatteja.

Sen verran olen kuitenkin maitoasioita tutkinut, etten halua enään käyttää rasvatonta maitoa. Niin kaukana se on siitä alkuperäisestä, lehmänmaitotuotteesta. Ihan raakamaidon käyttäjäksi asti en ole rohjennut - en tosin sitä taitaisi kovin helposti saadakkaan - mutta päätimme kuitenkin mieheni kanssa vaihtaa rasvattoman, laktoosittoman maidon mahdollisimman vähän käsiteltyyn maitoon. Tällä hetkellä - näiden vielä vähäisten tutkimusten perusteella joita olen asian tiimoilta tehnyt - olemme päätyneet käyttämään punaista luomumaitoa. 


Silloin harvoin kun käytämme proteiinilisää, sekoitamme sen punaiseen maitoon. Tätä yhdistelmää voin lämmöllä suositella. Sportlifen raakakaakaolla maustettu ja stevialla makeutettu heraproteiini(saatu testiin blogin kautta), plus punainen luomumaito aikaansaavat makuhermoja hellivän, pehmoisen elämyksen. Kuin kaakaota joisi. Sitä paitsi huomasin että tämä kuvan Arla luomumaitohan on meikäläiselle aivan lähiruokaa parhaimmillaan. Se nimittäin tulee Hämeenlinnan meijeristä. Eikä muuten aiheuta Janille samanlaisia vatsanväänteitä, kuin rasvaton maito. 

Minkälaisia ajatuksia maitoasiat teissä herättävät? 

Ansku


P.s: Tässä vielä mielenkiintoista luettavaa maitoon liittyen: 
http://www.anttiheikkila.com/blogi/rasvaton_maito/
http://www.elinahytonen.fi/2013/03/murheita-maidosta/

8 kommenttia:

 1. En haluaisi uskoa maidosta pahaa, mutta jatkuvat tuntemukset lievistä korva- ja poskiontelotulehduksista ovat saaneet minut miettimään maitotuotteiden yhteyttä niihin... olen siirtynyt käyttämään aika paljon kauramaitoa ja soijajugurttia, mutta toisaalta käytän kyllä tavallista kermaa ruoassa silloin kun käytän, ja juustoa. Vähän ristiriitaista siis, mutta olen huomaavinani että tulehduksen tuntu on harventunut. Välillä joka toinen päivä tuntui paine poskionteloissa. Samaan aikaa on kyllä flunssakausikin häipynyt, joten vaikea sanoa johtuuko oikeasti maidosta. Olen kuitenkin jo tottunut kauramaidon makuun kahvissa, ja tykkään siitä nykyään tosi paljon! Aika prosessoitua on kyllä sekin, soijasta puhumattakaan.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin voi olla näin, että suuret määmät lisäävät näitä tukkoisuuden tunteita, ja vastaavasti kun määrät vähenee, oireet helpottavat. Mites mantelimaito, oletko testannut sitä?

   Poista
 2. Mie oon viime aikoina koittanut keskittyä paremmin maidon juontiin. Rasvattomia maitoja en ole koskaan latkinut vaan "sinisellä" maidolla mennään ja on aina menty. Ongelmiakaan ei ole ollut, jos ei lasketa sitä, että kehon koostumusmittaustulokset sai taas juomaan maitoa, luuston takia. Mieluummin suosin omassa maassa tuotettua maitoa kuin esim. Soijajuomia vaikka niiden sanotaan olevan maitoa ekologisempia. Maito- (ja lihatuotteitakin) tullaan kuitenkin käyttämään ja silloin haluan omalta osaltani olla varmistamassa sitä, että saan nauttia kotimaisista tuotteista jatkossakin. Ja ettei mene ihan ohi aiheen, lopetan tähän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisuudelle iso tykkäys :D Ja tässä vielä mielenkiintoinen artikkeli maitoon ja osteoporoosiin liittyen: http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/runsas_maidonjuonti_saattaa_vieda_varhain_hautaan

   Poista
  2. No apua! :D Paljonko on runsas maidonjuonti? Lasi tai pari päivässä? Syön kyllä juustoa ja jugurttiakin...

   Poista
  3. En kyllä osaa sitä määritellä, luulen että oma maidonjuonti on vähäistä, mutta käytän kyllä muita maitotuotteita kuten rahkaa ja turkkilaista jogurttia.

   Poista
 3. Mielenkiintoiset artikkelit, en olekkaan asiaan perehtynyt aikaisemmin. Saimme viikonloppuna vuohenmaitoa testiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, paljon on mielenkiintoista asiaa.

   Miltä muuten vuohenmaito maistuu? Vuohenjuusto on inhokki mutta maistuuko maito samalta?

   Poista

Kiitos kommentistasi!