keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Terassin sisustus

Kun me mieheni kanssa joitakin vuosia sitten mietimme minkälaisessa kodissa me haluamme asua, tärkeimmäksi kriteeriksi avokeittiön lisäksi nousi aurinkoinen takapiha ja terassi. Me kumpikin nautimme valtavasti auringonpalvonnasta, ja halusimme että terassi olisi viihtyisä. Että illan viimeiset auringonsäteet ylettyisivät sinne. Että aamuteen voisi nauttia paisteesta nautiskellen, linnunlaulua kuunnellen.

Emmehän me silloin arvaneet, että aurinkoiset päivät tulevat olemaan näinkin harvassa, kuin nykyisin on. Kesän ensimmäinen grilli-ilta on vietetty - suojassa sateelta, sisätiloissa. Kesän ensimmäinen terassiaamiainen antaa vielä odottaa itseään, mutta yksi on varma. Terassi on nyt siihen valmiina.


Kaikenlaista pientä laittoa toki vielä vaadittaisiin. Terassinkaiteet pitäisi maalata, yksi kaislamatto puuttuu, ja haaveilen minä vaatimattomasti laajennuksestakin, mutta tässä kohtaa, juuri nyt terassi on valmis niille ihanille aamupaloille, päiväkahveille ja grilli-illoille.

Aurinkovuoteet eivät mahtuneet tänä vuonna terassille. Ne on sijoitettu terassin edustalle, laatoille joiden välistä ruoho yrittää kaikinvoimin tunkea ja valloittaa alueen itselleen. Jos jaksan, nostan laatat pois ja siivoan koko systeemin. Ehkä jonain kesänä terassi laajenee, ja saan aurinkovuoteetkin mahtumaan. Ja ihanan katetun keinun, jonka suojassa voin nukkua päiväunet suloisen pienen sateen ropistellessa, ja luodessa tunnelmaa.

Katsotaan nyt.

Ihanaa päivää teille! Sateesta huolimatta.

Ansku


Lue myös aikaisempi terassipostaukseni. Klikkaa tästä

18 kommenttia:

 1. Juu-u, kyllä on tutun näköiset kalusteet siellä. :)
  Näyttää aurinkoiselta, vaikka ilma ei olisikaan. Sehän on silloin onnistunut terassin sisustus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo mahtavaa jos tekin löysitte nämä! Ihan sairaan kauniit, ja selkesti kestävät kun nämäkin on jo vanhat, ja miehen siskolta perityt :)

   Poista
 2. Mukavan näköinen terassi! Tämä harmaa kesäkuu vähentää parvekkeen käyttöä meilläkin... Harmittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Missä se kesä luuraa! :D

   Poista
 3. Näyttääpä hyvältä. Meillä uudistettiin patiota viime kesänä, mutta auttamattoman pienihän se on (löytyy blogistani otsikolla 'Kesäolohuone' ;). Nyt kuumeisesti päässä raksuttaa jatkotoimet. Vaan eipä tuolla olla syöty tänä kesänä kuin yksi aamupala ja yksi ruoka - ja sekin vähän retkihengessä. Eipä ole muulloin tarennut paljoa nautiskella... että eipä laajennuksella niin kiire kai ole..? :D Mukavaa päivää sinnekin. :) - Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tälläkin koolla periaatteessa pärjää, mutta haaveilen että kaikki kalusteet mahtuisi, plus että saisi lisää suojaa. Voisi sitten sateellakin olla ulkona :)

   Sullekin kivaa päivää! :)

   Poista
 4. Ja, minusta kun tuo on ihanan iso terassi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin, jos vertaa vaikka meidän vanhaan. Mutta kaipaan suojaa, hiukan katetta. Sekä että kaikki kalut mahtuisi :)

   Poista
 5. Kyllä tuolla olisikin ilo nauttia niin aamu kuin ilta-auringosta ! Toivottavast onnistuu pikapuoliin , käyttöön tuon ihanuuden pitää päästä ❤️

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Kyllä tuolla kelpaa nauttia auringosta :)

  VastaaPoista
 7. No kyllä on kaunista. Kukakohan tulisi sisustamaan mun tyhjän terassin ;)

  VastaaPoista
 8. Kauniin ja viihtyisän näköinen on teidän terassi! Meidän terassin rakentaminen on vielä(kin) kesken. Tielle kun on sattunut yhtä jos toista haastetta. Lohduttaudun sillä, että terassikelit eivät kyllä tänä vuonna ole vielä olleet kovinkaan kummoiset.. ;)

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä kauniilta, kyllä kelpaisi lekotella tuollaisella terassilla! :) Meillä on terassi suunnittelu asteella ja varmaan tehdään muutamien vuosien päästä, kunhan laajennetaan taloa tai suunnitelman laajentamisen suunnasta selviää. Tällä hetkellä meillä on etukuisti sellainen osin umpinainen, eikä meistä kumpikaan välitä siitä kun ei oikein miellytä visuaalisesti ja kaikki ötökät jää jumiin siihen, kun eivät osaa enää ulos siitä ulko-oven takaa. :D Voisihan sitä ensin aloittaa sellaisella pienemmällä terassilla ja jatkaa sitä sitten edemmäs! :)

  VastaaPoista
 10. Rottinki tekee ilmeisesti vauhdilla paluun kun niitä vilahtelee useammassakin blogissa.
  Ihanan näköinen kesäterassi teillä.

  VastaaPoista
 11. Näyttää kyllä niin viihtyisältä ja kauniilta! Ihania kirkkaita värejä! Kyllä tuolla kelpaa :)

  VastaaPoista
 12. Viihtyisältä näyttää! Tämä on kyllä kurjaa, kun on terassi, muttei siellä tarkene olla. Eikä pahemmin lasitetulla partsillakaan. Yhden kerran olen terassille illallisen kattanut tänä kesänä! Mutta kyllä se lämpö vielä tulee ja sit nautitaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!