maanantai 6. heinäkuuta 2015

Asioita, jotka tekevät risteilystä lähtemisen arvoisen?

Trendiliikkeitä, terveellisiä herkkuja tarjoavia kahviloita, kaunista kaupunkimaisemaa sekä kiireetöntä hengailua laivalla aavaa merimaisemaa ihaillen... Edellämainitut mielessäni haaveilin Tukholman reissusta jo viime kesänä. Kaimani Anna-Marian kanssa pohdittiin, että mennään! Niin lähdettiinkin, tosin melkein vuotta myöhemmin.

Viking Mariella käväisi telakalla palatakseen tämän vuoden huhtikuussa takaisin merelle, uudistettuna ja remontoituna. Uutta laivalla on mm. Ravintola Plate sekä hytit.


Ravintola Plate yllätti seurueemme jännittävällä sisustuksellaan. Trendikkään rouhea ravintola on täynnä hauskoja, pieniä yksityiskohtia, kuten katossa roikkuvia knallihattuja ja suolasirottimen virkaa toimittavia paristoja. Kokit valmistavat ruuan aivan asiakkaiden silmien alla, ja voivat näin havainnoida ravintolassa vallitsevaa tunnelmaa, ja heittää vaikka hiukan small talkia illallisvieraiden kanssa.


Entäs se ruoka? Sanon suoraan: en ole pitkään aikaan syönyt näin hyvää ateriakokonaisuutta. Kaikki oli maukasta, hiukan yllättävääkin ja vieläpä kauniisti esillä. Illallisen ajan - jälkiruokia ja juomia lukuunottamatta - pysyin hiilihydraattitietoisessa ruokavaliossani. Mutta siihen jälkkäriin se sitten loppuikin. En voinut vastustaa niitä (kyllä, puhun monikossa. Niitä oli siis todellakin useita), ja toisaalta hyvä niin. Olisin jäänyt paljosta paitsi. Silti toivoisin, että se sokeritonkin vaihtoehto löytyisi.


Laiva itsessään on klassinen Itämeren risteilijä, mutta hytit, ne olivat paljon viihtyisämmät kuin perinteiset, valkoseinäiset, kerrossängyillä varustellut hytit. Hyteissä leikiteltiin miellyttävällä tavalla valolla, ja seiniä päällysti kaunis, puuta jäljittelevä materiaali. Värimaailmaankin oli kiinnitetty huomiota, sen ollessa seesteinen ja varmasti useampien makuun sopiva. Olisin kuitenkin kaivannut ikkunaa, varsinkin aamuyön tunteina kun jännitin pilkkopimeässä meluisten juhlijoiden aikeita, enkä saanut enään nukutuksi.


Tukholma oli kaunis, mutta ei niin helposti lähestyttävä kuin olin ennakoinut. Kiireisenä keväänä en ollut ehtinyt kummoisiakaan ennakkosuunnitelmia laatimaan, ja me niinpä me lähinnä vain pölähdimme paikalle eräänä toukokuisena lauantai-aamuna.

Satama on kävelymatkan päässä suloisesta vanhasta kaupungista. Siitä on helppo jatkaa matkaansa kohti modernimpaa keskustaa, mutta suosittelen käyttämään suunnitteluun kuitenkin hiukan aikaa. Näin Tukholman tunneista saa kaiken ilon irti.

Me päätimme nauttia aamiaista vasta kaupungilla laivabuffetin sijaan, joten aamupäivä kului sopivaa kahvilaa perinteisesti  kävellen ja katsellen etsiskellen. Missä lie sijainneet kaikki ne kahvilat, jotka tarjoavat aamiaista, itsepuristettuja mehuja sekä ihania smoothieita.


Kolmipäiväisen risteilyn parasta antia olivat ehdottomasti huikean hyvä ravintolakokemus, uusitut hytit ja ylellisen pehmoinen sänky, edulliset taxfree-ostokset, hyvä seura ja kaunis merimaisema, sekä Tukholmapäivän jälkeinen Pinacolada.

Seuraavaa matkaa sunnitellessani aion satsata ennakointiin. Haluan myös ehdottomasti ikkunallisen hytin jostain yläkannelta, jottei juhlijoiden hyttibileiden äänet kantaudu omaan kajuuttaani, ja voin ihailla kauniita merimaisemia. Risteilylle voisi tuoda kaivattua luksusta myös jokin ihana hemmotteluhoito tai hieronta (vai miltä kuullostaisi esimerkiksi rauhoittava ja rentouttava Tranquilty aromatic touch body-kaksivaiheinen hieronta..?).

Näillä eväillä siis suunnittelemaan!

Ihanaa viikkoa!


Ansku


Matkan tarjosi Viking Line

6 kommenttia:

 1. En ole aikoihin ollut laivalla, mutta herkulta näyttää! Eikä auta yhtään mun kurnivaa vatsaa nuo ruokakuvat :D.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankka oli kyllä hämmentävän hyvää. Jo sen vuoksi lähtisin reissuun uudestaan :D

   Poista
 2. Kuulostaa niin hyvälle, mekin pääsemme Mariellalle muutaman viikon kuluttua! Katsoin tuota Platea ja olisi niin innostanut, mutta veikkaan että se on kivempi kaksin kuin 2 veen kanssa. :D

  VastaaPoista
 3. Mä oon niin ysäri-tyyppi, että tykkään edelleenkin risteillä:D Harvemmin on tullut laivalla a la cartessa käytyä, koska muutama huono kokemus.Kiva kuulla, että niissäkin on parannettu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! On niissä oma viehätyksensä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!