keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Hanko

On vielä aikainen aamu, varsinkin näin lomalaisen näkövinkkelistä. Olemme nousseet aamukahville ja teelle, sekä hiukan pakkaamaankin. Suunnitelmamme oli suunnata muutaman päivän mittaiselle saaristoretkelle, mutta joskus ne suunnitelmat muuttuvat. Lähdemmekin minireissulle Porvooseen.

Ei haittaa. Sinne kaipasinkin. Haaveilen samankaltaisesta, yhtä suloisesta matkasta, kuin viime vuonna. Silloin poikkesimme Hankoon. Koska blogiini on tipahdellut jokunen uusi lukija sitten viime kesän, innostuin julkaisemaan viime vuotisen Hangon matkakertomuksen uudestaan. Hanko on ihana. Menkää sinne.


"Keväällä haaveilin kesäretkestä. Sellaisesta romanttisesta, kahden hengen seikkailusta, kun istuttaisiin lämpöä hohkaavalla kalliolla, ja majoittauduttaisiin vanhaan runolliseen huvilaan. Olisi kesäinen merituuli ja suloiset suudelmat. Mieheni ylipuhuminen ei ollut kovinkaan vaikeaa, ja niin tuo eräänä päivänä ilmoitti varanneensa majoituksen Hangosta, vanhasta idyllisestä villasta.

Saavuimme pikkuiseen kylpyläkaupunkiin parahiksi lounasaikaan, ja näin pääsimme heti testaamaan Hanko Sushin. Sanomattakin on selvää, että hyväähän se oli(eipä ole tullut vielä vastaan pahaa sushia). Sitten me kuljeskelimme käsi kädessä ja katselimme. Ihailimme vanhoja huviloita, pastellin sävyisiä taloja, ja hurmaavia kukkaistutuksia. Fiilisteltiin mennyttä aikaa, kun ihan kaikki kävivät Hangossa."


"Merenranta on aivan kylpyläpuiston kyljessä. Rannalla on valkoinen koppi, tuo legendaarinen vaatteidenvaihtohuone, joka melkeinpä symboloi Hankoa. Koppeja tuntui olevan jokaisella rannalla, ja hyvä niin. Näyttivät hauskoilta. Hangossa on myös vesikaruselli, jonka pyörteissä ilakoivia lapsia seurasimme hetken. 

Matka jatkui. Joimme päiväkahvit Neljän tuulen tuvan tuulisella terassilla. Illallinen maistui itäsatamassa Makaronitehtaalla. Pasta Carbonara sekä alkupalat olivat herkullisia, mutta jotenkin koin että pasta-annokseni oli vähän liian tuhti. Mieheni tekemä vastaava, saa varmemmin veden kielelle."


"Entä se majoitus? Se oli juuri sellainen romanttinen ja jännittävä mistä haaveilinkin. Pensionaatti Tellinna on rakennettu vuonna 1880, ja täytyy sanoa että sen huomasi. Rakennus on mitä kaunein, mutta pikkuhiljaa rapistumassa. Janin ottaessa pienet nokkaunet, istuin avoimen ikkunan ääressä nitisevällä rottinkituolilla ja katselin. Katselin merta, joka siinsi edessäni. Katselin romanttisia valkoisia pitsiverhoja jotka heiluivat suloisesti tuulessa. Katselin seiniä peittäviä kukkatapetteja, jotka aika oli saanut hiukan kupruuntumaan. Hengitin kesäistä meri-ilmaa, ja nautin olostani. Sitten kapusin mieheni viereen, ja otin pienet unet minäkin."


"Hangosta jäi päälimmäisenä mieleen upeat villat, suloinen miljöö, umpeen kasvanut sammakkolampi, meri sekä kalliot. Ruoka oli maukasta, muttei ehkä sitten kuitenkaan hehkuttamisen arvoista.


Kivaa keskiviikkoa!

Ansku

18 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta, tämä pitää toteuttaa kun joskus vihdoin mies jää lomalle. Kivaa Porvoota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menkää, Hanko on niiiin ihana! Ja niin oli Porvookin kyl :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! En oo ikinä käynyt hangossa, mutta oon kyllä kuullut niin paljon kehuja, että täytyy joskus mennä!!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Hihii! Vähän oli siirappistakin väillä ;)

   Poista
 4. Ihana kertomus ja ihania kesäisiä kuvia!

  VastaaPoista
 5. Kiva kertomus ja Hanko on kyllä niin kesäkaupunki kun olla ja voi <3

  VastaaPoista
 6. Hanko on niin ihana kaupunki, kuten myös Porvookin. Molemmissa voi kokea kyllä ihania fiiliksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ihan eri tyyppiset, mutta niin suloiset :)

   Poista
 7. Muistankin Hankopostauksen viime kesältä, ja sen inspiroimana kävimme itsekin siellä visiitillä. Ihana kesäkaupunki!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!