keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Helppo ja herkullinen raakasuklaa

Rrrrakastan raakasuklaata, mutta olen ollut vähän laiska valmistamaan sitä itse. Tai oikeastaan, olen ollut laiska hankkimaan erikseen kaikkia niitä raaka-aineita joita suklaaseen vaaditaan. Superhelpoksi vaihtoehdoksi on osoittautunut Cocovin valmis raakasuklaapaketti, joka sisältää itseasiassa juuri niitä aineksia, joita hankkisin erikseenkin.

Kun jokin aika sitten julkaisin Instagramissa raakasuklaakuvan, tuli pyyntö ohjeeseenkin. Siksi päätin vinkata tästä äärimmäisen helposta paketista, jota varmasti jo monet raakasuklaan ystävät ovat testanneetkin. Tällä on hyvä aloittaa raakasuklaaleipurin ura, ja lisäillä vaan mausteita mielensä mukaan.


Muutama päivä sitten me taas mieheni kanssa valmistimme tuota terveellisempää herkkua. Vesihauteessa suli ensin kookosrasva, sitten koko komeus, joka raakakaakaojauhetta ja kaakaovoita lisätessä muuttui hetki hetkeltä ihanammaksi, paksummaksi.

Cashewpähkinärouhe sekä luomuappelsiininkuori maustavat suklaata taivaallisella tavalla, mutta viimeksi heitimme sekaan myös tuoreita mansikoita ja kookoslastuja. Ihan täydellistä. Cocovin paketin mukana tulee myös muovisia muotteja, mutta koska yritän minimoida muovin käytön, käytimme muottina posliinilautasia. Sula suklaa lautaselle, päälle mausteita mielen mukaan (esim. appelsiininkuoriraaste ja pähkinät kannattaa sekoittaa suklaan sekaan jo aiemmin), ja lautanen pakkaseen joksikin aikaa. Ennen herkkuhetkeä lautanen on hyvä siirtää jääkaappiin, jotta paloittelu onnistuu paremmin. Huoneenlämpöinen suklaa saattaa olla kuitenkin jo liian pehmeää paloittelua ajatellen.

Ja sitten eikun ääntä kohden.


Mutta miksi raakasuklaa on parempaa kuin tavallinen?

Kaakao - suklaan valmistuksen oleellisin aines - on yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista. Suurin osa luonnollisesta ravinnesisällöstä menetetään tavallisen suklaan valmistusprosessissa kuumentamisen yhteydessä. Raakasuklaata ei kuumenneta yli 42-46 asteiseksi, jotta ravinteet säilyvät. Lisäksi tavallisessa maitosuklaassa pääosaa ei näyttele kaakao, vaan valkoinen sokeri.

Jokos raakasuklaa on tuttu juttu? Meikäläinen osti muuten jo agavesiirappia ja muita tuikitärkeitä osasia, ja aikoo kokeilla seuraavaksi raakasuklaan tekoa ilman ennalta mitattuja määriä ja suhteita. Jos sitä saisi sitten niin ison satsin, että riittäisi vaikka viikoksikin. Heh.

Herkullista keskiviikkoa!

Ansku

10 kommenttia:

  1. Tekis niin mieli kokeilla tehdä ite ja just tota cocovin pakettia oon miettiny, olis ainakin helppo alottaa sillä. Pelkään vaan että tossa olis sellanen "jauhonen" suutuntuma/maku, kun jossain valmiissa raakasuklaapatukoissa oon törmänny siihen.
    Mutta toi teijän suklaa näyttää kyllä herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On totta että raakasuklaa on ihan erilaista kuin se perinteinen, jota ollaan totuttu syömään. Ensimmäisen kerran tätä pakettia maistaessani olin vähän kahden vaiheilla, mutta nyt olen aivan koukussa. Maku on erilainen kuin valmispatukoiden. Kannattaa testata, parikin kertaa jos eka kerta ei vielä vakuuta. Mun mieskin sanoo, ettei tiedä mitään näin hyvää :D

      Poista
  2. Hih. Eilen just mieheni kanssa pyöriteltiin raakasuklaata ja pohdittiin että mitähän tämä on. Kiitos hyvästä tietoiskusta. Ollaan pari päivää puöritty Helsingissä ja kovasti olen koittanut bongata sinua katukuvasta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta te ootte ihan väärässä kaupungissa mua bongaamassa :D Tulkaa vaikka Hämeenlinnaan niin saatetaan törmätä <3

      Poista
  3. Täähän on aika helppoa ja suurin osa aineista löytyy jo kotoa! Mahti juttu, kiitos tästä :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  4. Vitsit, pitäis varsin testata, kun olen niin makeanhimoinen. Tää olis varmasti parempi vaihtoehto :P
    Ja hei moi ihanainen pitkästä aikaa ♥

    VastaaPoista
  5. Ei ole tulut tehtyä, mutta nyt varmaan täytyy :)

    VastaaPoista
  6. Raakasuklaa on niin hyvää! Enpä ollut ajatellut, että sekaan voisi laittaa tuoreita marjoja. Kiitos vinkistä! <3

    VastaaPoista
  7. Miltä raakasuklaa oikein maistuu? Olen suklaanystävä mutta en tummansuklaan.. Haluaisin kokeilla raakasuklaan tekoa, mutta jos se on kuin tummaasuklaata niin ei taida olla minun makuuni :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!