tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hoikistujan hittiruoka-kukkakaalipitsat

"Millä korvaisin höttöhiilarin? " Tätä pohdiskelin, kun leipä, riisi ja pasta tipahtivat pois ruokavaliostani.
Sitten törmäsin aivan mielettömän hyvään ohjeeseen, josta on aivan pakko vinkata teillekin. Kukkakaalipitsalla on tullut herkuteltua nyt kahdesti. Mussuttaisin mokomia ihanuuksia useamminkin, mutta kukkakaalin silppuaminen pieneksi veitsellä, on niin pahuksen tylsää hommaa, etten suoraan sanottuna viitsi tehdä niitä usein. Kunnollinen tehosekoitin keikkuukin ostoslistalla...

Vaivannäöstä huolimatta suosittelen testaamaan näitä herkullisia, niukkahiilihydraattisia pitsoja, joiden maku sai miehenikin ihastumaan ikihyväkseen. Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan.


Kukkakaalipitsapohjat:
1 kukkakaali
2 kananmunaa
2dl emmentaljuustoraastetta
Ripaus mustapippuria

Pinnalle:
1 prk ranskankermaa.

Sekä haluamiasi täytteitä kuten:
Jauhelihaa, kanaa, kalaa, juustoa, fetajuustoa, tomaattia, kurkkua, yrttejä jne...

Leikkaa kukkakaalista lehdet ja kanta. Hienonna kaali murusiksi veitsellä tai tehosekoittimella. Kuumenna murusia mikrossa 2 minuuttia.

Sekoita kukkakaalimurun joukkoon munat, juustoraaste sekä pippuri. Muotoile massasta pellille viisi pyöreää, ohutta pitsapohjaa. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet hiukan väriä.

Levitä ranskankerma pohjien päälle, lisää haluamiasi täytteitä (joiden haluat kuumentuvan tai paistuvan uunissa) ja laita uuniin vielä 5:ksi minuutiksi.

Lisää loput täytteet.

Ja jos vielä mietit miksi, niin kerronpa sulle muutaman taikasanan: Foolihappo, C-vitamiini, antioksidantit ja K-vitamiini. Ainakin näitä sisältää kukkakaali. Ja hiilihydraattia vain 2.2g/100g (vertauksena peruna 15.5g/100g ja tumma proteiinipasta 52,9g/100g).

Herkullista tiistai-iltaa!

Ansku

21 kommenttia:

  1. Näitä pitää kyllä kokeilla! Muutamia päiviä sitten juuri mietin peruspitsapohjan irroittamista siitä iänikuisesta vehnäjauhosta, joten tää tuli melkein kuin tilauksesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma! Eikun ruuanlaittohommiin :)

      Poista
  2. Kuulostaa namille, sillä rakastan kukkakaalia! <3

    Sain kuitenkin heti yhden idiksen, että miten tuon pohjan voisi tehdä helpommin. Voisikohan asiaa oikaista niin, että höyryttäisi kukkakaalin pehmeäksi ja sitten muussaisi sen haarukalla pieneksi? Pakastealtaaltasta kun löytyy valmiiksi pilkottua kukkakaalia niin koko ärsyttävä pilkkomisoperaatio jäisi pois!? :D

    VastaaPoista
  3. Me tehtiin näitä mm. pääsiäisenä ja hyvää tuli! Mutta hermo meni kun oli niin kova homma. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kieltämättä. Mut on sit sen arvoistakin :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Mmm.. ei ehkä rapea. Lähinnä tiivis.

      Poista
  5. Tämä resepti on ollutkin tarkoitus testata...

    Hei päivitätkö Luumuttaren oikean osoitteen tuonne sun lukulistaan. Kiits! :)

    VastaaPoista
  6. Onko ranskankermalla tässä jokin funktio vai voisiko sen korvata perinteisesti tomaattikastikkeella? Hyvältä vaikuttaa kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti voi. Lähinnä se toi makua. Tomaattikastikkeen "pohjaan imeytymisestä" en tiedä, mahtaako siis valua kun ei ole jauhoja mihin imeyttää :)

      Poista
  7. Mä olen murskannut kukkakaalia blenderillä. Ihan hyvin saa silläkin, kun laittaa tarpeeksi pienissä erissä. Tuota kukkakaalipizzaakin kokeilin joskus, mutta valitettavasti oma maha ei kestänyt tuollaista määrää kaalia. :(

    Ja minä laitoin kukkakaalipohjan päälle ihan tavalliset täytteet, siis ranskankerman tilalta tomaattikastiketta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun blenderin tehot ei riitä. Testattu on, kahdesti :D

      Poista
  8. Mä tykkään kans kovasti kukkakaalipizzasta! Nyt ei ollakaan hetkeen pizzaa tehty, mutta talvella meillä oli melkein joka viikonloppu pizzaperjantai :) Suosittelen lisäämään pohjaan yhden valkosipulinkynnen sekä oreganoa, niin hyvää! Hienonnan muuten kukkakaalin raastimella, kannattaa kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaa, kiitti vinkeistä! Nää menee käyttöön :)

      Poista
  9. Tästä pohjasta on kyllä sen verran paljon kohistu että pakko itsekkin testata :P

    VastaaPoista
  10. Tämä menee kyllä ehdottomasti testiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!