perjantai 17. heinäkuuta 2015

Hyvinvointi-inspiraatio: Tuija Pehkonen

Iloinen nauru, pieni murteentuntuma puheessa ja energiaa kuin pienessä kylässä. Käsi ylös, kuka tunnistaa? Kyllä vain, sehän on Tuija Pehkonen. Kuusi vuotta Radio NRJ:llä kuulijoitaan viihdyttänyt ilopilleri. Treenihirmu ja juoksun ilonkin löytänyt Tuija inspiroi meitä tänä perjantaina löytämään terveellisten elämäntapojen ilon, rennosti ja sallivasti.


Minä kysyin valloittavalta radiopersoonalta kysymyksiä, ja hän vastasi:

1. Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa, ja miksi haluat pitää itsestäsi huolta? 

Hyvinvointi tarkoittaa minulle enemmänkin kokonaisvaltaista hyvää oloa kuin jotain yksittäistä seikkaa. Uni, ruoka, liikunta, mieliala, ystävyyssuhteet, kaikki se yhdessä muodostaa hyvän olon. Harvoin ihan kaikki seikat elämässä ovat viimeisen päälle kunnossa, mutta tavoitteeni on, että jatkuvasti olisi kuitenkin hyvä olla.

2. Miten motivoit itseäsi liikkumaan ja syömään terveellisesti?

Minun ei ole koskaan tarvinnut motivoida itseäni liikkumaan. Rakastan sitä ja saan kiksit kunnon treenistä. Ennemminkin hermostun, jos en pääse purkamaan agressioita salille tai lenkkipolulle. Terveellisen ruokavalion merkityksen hyvinvoinnille olen huomannut vasta viime vuosina. Kun syö oikein, jaksaa ihan hirvittävän paljon paremmin. Mutta herkkuhimoa minusta ei saa pois varmaan ikinä.

3. Heräät aikaisin juontamaan aamuohjelmaasi Radio NRJ:llä, ja meneillään on muitakin projekteja. Kuinka ajoitat liikunnan elämääsi?

Rehellisesti on myönnettävä, että liikunta on vähentynyt aamuduunin myötä. Kaikessa pitää muistaa tasapaino. Olen tietoisesti priorisoinut unen ja koetan kuunnella kehoani. Laiskuuden ja oikean väsymyksen oppii erottamaan aika pian, ja siinä vaiheessa kun otin hommat vastaan, tiesin että työ tulee määrittelemään elämääni aika pitkälle arjessa.

Olen käynyt usein treenaamassa viiden aikoihin päiväunien jälkeen, ennen rauhoittumista iltaan ja nukkumaanmenoon.

4. Miten liikut ja kuinka usein?

Aikaisemmin treenasin viisi kertaa viikossa, nyt määrä on vakiintunut kolmen ja neljän väliin. Useimmiten treenaan salilla ja vuosi sitten opin myös nauttimaan juoksemisesta, kun treenasin puolimaratonille. Polveni ei kestä oikein pitkiä lenkkejä, mutta kerran viikossa yritän käydä juoksentelemassa. Kerran viikossa vedän kunnon treenit oman personal trainerini kanssa. Se on poikkeuksetta viikon tiukin - ja paras treeni.

5. Miten tsemppaisit juustonaksupussilta itsensä usein löytävää, hyvistä elämäntavoista haaveilevaa sohvaperunaa?

Toista on vaikea inspiroida, jos motivaatiota ei löydy ihmisestä itsestään. Usein kaikista vaikeinta on päätöksen tekeminen ja homman aloittaminen. Vauhtiin pääsee kuitenkin nopeasti alun jälkeen, sillä parempi olo palkitsee.

6. Mistä ruoka-aineesta tai ruuasta et haluaisi luopua? Miksi?

Aamusmoothiestani. Olen jo pari-kolme vuotta valmistanut itselleni aamusmoothien, johon tulee mm. marjoja, kaurahiutaleita ja rahkaa. Laitan kaikki aineet jo edellisenä iltana valmiiksi ja aamulla vain surautan smoothien valmiiksi.

7. Minkälainen on suhteesi superfoodeihin ja lisäravinteisiin?

Olen koukuttunut superfoodeihin, ja kuivakaapistani puolet on Cocovin tuotteita. Muunmuassa aamusmoothieeseeni sekoitan päivittäin MSM-jauhetta, chian siemeniä, MCT-öljyä tai kookosöljyä. Erityisesti MSM:n vaikutuksen huomaa jo muutamassa kuukaudessa hiusten kasvussa. Se on ihan hurjaa, ja uutta "pikkutukkaa" pukkaa jatkuvasti!

8. Vältteletkö jotain ruokavaliossasi? Miksi?

En välttele oikeastaan mitään. Kohtuus kaikessa - sanonta sopii minulle.

9. Miten rentoudut?

Voin helposti viettää sadepäivän sängyn pohjalla lökötellen ja olla menemättä laisin ulos. Netflix, naistenlehdet ja hyvä kirja. Muuta ei tarvita.

10. Mikä on paheesi?

Suklaa on paheeni ja intohimoni. Mielestäni se ei ole paheista pahin, joten se sallittakoon.

11. Mitä aiheeseen liittyvää haluaisit sanoa teini-ikäiselle Tuijalle?

Rentoudu! Kaikki järjestyy!

12. Vielä lopuksi hyvinvointiterveiset lukijoille?

Kesä on parasta aikaa nauttia terveellisistä ja maukkaista herkuista. Mansikoita saa mennä kilokaupalla - ei haittaa!
  

Useita vuosia Radio NRJ:n juontajana tunnettu Pehkonen jättää pian pestinsä ja keskittyy hetkiseksi vain elämästä nauttimiseen. Sen jälkeen saa nähdä, mihin tie vie. Onnea ja menestystä Tuija sinulle, olet rohkea ja upea tyyppi.

Hyvää viikonloppua, voikaa hyvin!


Ansku

Lue myös Saran, Martinan, Tarun, Noran, Monan, Nannan, Karitan sekä Vilman mietteitä aikaisemmista hyvinvointi-inspiraatiopostauksista!

2 kommenttia:

  1. Ihanan pirtsakka nainen. Tunnistan todellakin naurun herskähdyksen. :) Onnea uudelle tielle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!