maanantai 13. heinäkuuta 2015

Miten blogiminä eroaa tavallisesta minästäsi, ja muita kysymyksiä

Sanon suoraan: Olen häpeissäni. On noloa, että yritän olla huomioonottava ja ystävällinen typpi, mutta täällä blogimaailmassa olenkin ollut unohtelevainen, toisaalta hiukan välinpitämätönkin. Nyt puhutaan haasteista. Siis niistä blogeilta toiselle kiertävistä palkinnoista, kysymyslistoista ja muista, joista joskus aikanaan jaksoin innostua vaikka viikottain. En tiedä mikä on muuttunut, mutta vaikka ilahdunkin kommenttilaatikkoon tipahtavista, sinut on haastettu-viesteistä, toisaalta vähän hirvittää.
Tuppaan aina vastaamaan myöntävästi, mutta jos en heti ehdi, on myöhemmin tosi vaikea saada aikaiseksi, ja sitten homma unohtuu.


Nyt päätin ottaa härkää sarvista. Sain jo keväällä tämän haasteen, joten nyt voi hyvällä omallatunnolla ottaa käyttöön sanonnan: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Heh.

Kiitos (ja anteeksi) kysymyshaasteesta Janiina Vuorenvalloitus blogista.

1. Kerro jotain, mitä emme tiedä sinusta?

Olen perusluonteeltani miellyttämisenhaluinen tyyppi. Se on aiheuttanut aika paljon päänvaivaa nuorempana. Nyt pidän sitä vahvuutenani, ja osaan valjastaa ominaisuuteni hyötykäyttöön.

2. Onko sillä väliä, mitä lukijat ajattelevat blogistasi? Miksi?

On. Haluaisin bloggaamisesta sivutyön, eikä se taida onnistua jos lukijat eivät diggaa. Toisaalta, jos aloittaisikin Suomen vihatuimman blogin? Olisikohan se mun juttu? Kuulemma kaikki ärsyttävimmät ja provosoivimmat blogit kerää eniten lukijoita. Onko näin?

3. Miten bloggariminä eroaa "reaaliminästäsi"?

Onpa vaikea kysymys... Teen tätä nimittäin niin omana itsenäni kuin pystyn. Tätä pitää kysyä joltain muulta...

...Kysyin ystävältäni Hannalta. Hän vastasi näin: "Sinun henkilökohtainen minäsi on syvempi kuin blogiminäsi, ja niin kuuluukin.  Mutta kuitenkin blogissasi näkyy se herkkyys ja iloisuus joka sussa on."

Kysyin mieheltänikin. Hän vastasi: "Sun empaattisuus ja erityisherkkyys ei näy blogissa niin paljon, kuin mitä oikeasti olet".

4. Mikä saa sinut nauramaan?

Pasila. Siinä on niin täydellisen höyrähtänyt tv-sarja, etten kestä. Rakastan sitä huumoria! Pirjo Heikkilän läpät uppoaa myös kuin veitsi voihin.

5. Mitä luovuus merkitsee sinulle?

Se on tietynlaista lahjakkuutta. Luovuutta voi olla monenlaista. Joku piirtää äärimmäisen hyvin, luo jotain sitä kautta. Toinen on hyvä suustaan. Joku saattaa kehitellä erilaisia työskentelytapoja vaikka vanhainkodissa, ja on luova tätä kautta. Arvostan luovuutta, ja toivoisin että jokainen löytäisi itsestään sen oman juttunsa. Se voi olla yllättävän voimaannuttavaa.


6. Ketä läheistäsi ihailet?

Jokaisessa läheisessäni on jokin piirre, jota ihailen. Äidissäni ihailen sitä suunnatonta rakkauden määrää, josta saan nauttia. Ihmettelen, voisinko minäkin joskus rakastaa jotain niin ehdottomasti ja suurella sydämmellä. Isässäni ihailen ahkeruutta. Harva ihminen on niin ahkera. Meillä oli kotona aina nurmikko ajettu ja polkupyörä huollettu. Usein kavereidenkin fillarit.

7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?

Suorittaminen.

8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?

Toivoisin, että huomioon ottaminen ja rehellisyys.

9. Mikä sinusta tulee "isona"?

Kirjoittamisen, tapahtumatuottamisen ja hyvinvoinnin ammattilainen.

10. Uskotko onnellisiin loppuihin? Perustele.

Uskon monenlaisiin loppuihin. Jotkut kuolevat onnettomina, se on minusta aika huono loppu. Siis se, että on elänyt onnettomana, ei se kuolema aina ole huono. Toisaalta, kuolema ei ole ainoa loppu. Moni asia voi loppua: parisuhde, työ, ruoka, ystävyys, puhtaat alusvaatteet...


Nyt kyllä hävettää vielä enemmän. Tämä oli tosi hyvä haaste. Kysymykset olivat itseasiassa niin hyviä, että haluan kuulla vastauksia samoihin kysymyksiin muutamalta muultakin: Anna-Maria, Satu, Iina, Jonna, Taru, Milla ja Niina, palan halusta kuulla näihin vastaukset! Ja muutkin, vastatkaa.

Ihanaa päivää! Minä lähden moikkaamaan kaveria. Saatan ehkä syödä kesän ekan (ja vikan) jädenkin.

Ansku

25 kommenttia:

 1. Kiitos, Ansku-murunen. Mulla aina sama, otan vastaan, ja sit tän arjen kreisiyden keskellä unohdan, mööh. :/ Nyt voisin ympätä nämä seuraavien asukuvien sekaan ovelasti! ;) Muiscu päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sinne ne sopiikin mukavasti :) Kiva jos toteutat! :x

   Poista
 2. Voi kääk, arvaa vaan onko mullakin ollut muutama haaste tuolla luonnoksissa odottamassa ihan liian pitkään... Tykkään kyllä kovasti lukea näitä aina muiden blogeista ja ilahdun kun niitä itse saan, mutta jostain syystä ne jäävät aina unholaan. Ehkä minäkin nyt ryhdistäydyn ja suoritan yhden niistä haastepostauksista!

  VastaaPoista
 3. Ja tuo sinun paitasi on muuten ihan hurjan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, ymmärrän. Itselläkin on, ja olen onnistunut kadottamaan osan :/

   Kiitti, mäkin ihastuin heti!

   Poista
 4. Mukava postaus :) Minullakin on aina ollut vaikeuksia saada vastattua erilaisiin haasteisiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)

   Mikähän siinä onkin?! :D

   Poista
 5. Olipa kiva lukea nämä vastaukset :) Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut ihana kuulla, kiitos! Ja samoin sulle :)

   Poista
 6. Mä tykkäsin kanssa ennen tehdä haaste kirjoituksia, mutta nyt ei jaksa enää innostua.

  VastaaPoista
 7. Mukavia kysymyksiä ja mukavia vastauksia. Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihana kuulla! Samoin sulle :)

   Poista
 8. Kiitos, kiva, että vastasit kysymyksiini! Minullakin on hiukan kaksitahoinen suhtautuminen blogihaasteisiin. Mutta vastauksissasi oli monta kohtaa, joista saisi tosi kiinnostavan keskustelun ja oli myös kiva kuulla, miten läheisesi näkevät sinut ja bloggariminäsi. Kaunista kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja nää todella oli hyviä kysymyksiä. Kiitos tästä <3 Sinulle myös ihanaa kesän jatkoa :)

   Poista
 9. Tämäpä kiva postaus! Ehdottomasti tähän haasteeseen tartun, jossain vaiheessa tällä viikolla ;)

  VastaaPoista
 10. Tämä oli kiva haaste! :)
  Ällös huoli kuule, mulla on luonnoksissa niin vanhoja haasteita odottamassa, että osa haastaneista blogeistakin on ehtinyt lopettaa jo aikaa sitten :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos tuhannesti haasteesta, näissä kysymyksissä riittääkin hetkeksi pohdittavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä. Siksi haastoinkin sut, kun tiesin että sä pureksit ja pohdit :)

   Poista
 12. Itselläkin tahtoo joskus nämä haasteet unohtua mutta jospa niistä ei pidä ottaa paineita. Nytkin minulla yksi haaste siellä odottaa, täytyy varmaan ottaa härkää sarvista.
  Olipa ihana lukea enemmän sinusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsempit siis ;) Ja hei ihana kuulla, kiitos <3

   Poista
 13. Hei, olisin halunnut kuulla enemmän siitä, kuinka olet miellyttämisen halusta tehnyt vahvuuden itsellesi? Itselläni tämä on vain suuri ongelma eikä ollenkaan vahvuus.. Kuulisin mielelläni lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän voisi olla vaikka postauksen aihekin, vai mtä? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!