sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Onnistuneen kesäpäivän resepti

Kesäinen järvi- tai tässä tapauksessa lampimaisema ja sauna sopivat yhteen, kuin tulppaani Aalto-maljakkoon huhtikuussa. Ja sopii sinne maisemaan kyllä se satunnainen saunasiiderikin. Olen mukana Indiedaysin ja Rekorderligin yhteistyökamppanjassa, ja sain sitä kautta Rekorderligin Mansikka-limesiidereitä kesäisiä iltoja silmällä pitäen.

Kaikki minua hiukankin tuntevat tietävät, että olen kova järkkäilemään juhlia, ja organisoimaan kaikenlaisia menoja ja meininkejä. Ennen kesäkuisia kolmekymppisjuhliani paloin halusta järjestää kesäiset grillibileet (silloin en vielä tiennyt, että bileet olisivatkin jo ihan kulman takana - minä vain en olisi suunnittelemassa niitä). Lähetin kuitenkin kutsut menemään, ja hyvin pian sain mahdollisuuden laittaa tarjolle myös siidereitä. Kiva yhteensattuma. Ja kyllähän yhteen kesään mahtuu kahdetkin bileet. Mieluummin useammatkin!

Niinpä me sitten isännöitiin eilen Janin kanssa hauskaa grillailuiltapäivää. Kesäsade yllätti tietenkin, ja lautaset kädessä oli paettava sisätiloihin. Perus. Mutta ei se mitään, tähän on jo totuttu. Vieraiden illalla lähdettyä, pakattiin saunasiiderit reppuun, ja pian löysimme itsemme ystävän kesäparatiisista, suloisen lammen rannalta.
Miten ihana eilinen päivä. Juuri tällaisista jutuista ne kesämuistot kertyvät. Yhdessäolosta, naurusta, ulkonaolosta, uusista ja vanhoista tuttavuuksista, ihanista makuelämyksistä, kesäöistä laiturilla, spontaaneista menoista...

Mukavuudenhalu lisääntyy iän myötä, ja usein tekisi mieli vain käpertyä tylsästi, mutta ahh niin rennosti sohvannurkkaan, ja olla omissa oloissaan. Mutta hei, sitä ehtii tehdä sitten syksylläkin. Kesä on tekemisen aikaa. Kesä on maagisten hetkien aikaa. Sellaisten, kun istutaan saunan lauteilla, ja katsellaan ikkunasta pikkuhiljaa tummuvaa kesäyötä ja tyyntä lammen pintaa.

Tee sinäkin tänään jotain ihanaa ja kesäistä. Vaikka sataisikin. Lapsena parasta oli uida sadesäällä. Onkohan se kivaa edelleen?

Mukavaa sunnuntaita!

Ansku


P.s: Alkoholilain vuoksi tässä postauksessa ei ole kommentointimahdollisuutta.

*Siiderit saatu