sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Through my phone - AC/DC:n Hämeenlinnan konsertti

Kiitos AC/DC, että toit uneliaaseen kotikaupunkiini viime keskiviikkona kaivattua eloa. Rahatilanteen vuoksi olimme aikeissa skipata tapahtuman (voitteko kuvitella?), mutta onneksi Jani fiksuna miehenä hankki meille liput viime tingassa - vain edellisenä iltana kello 22. Hyvä näin. Olihan se nimittäin aikamoista. Jotain historiallista, mitä voi verrata vuoden 1952 olympialaisiin, joiden avausjuhlaa vietettiin Hämeenlinnan Ahvenistolla.


Säästä oli povattu epävakaata, joten kaivoin sadeviitat ja buutsit esiin. Sitten sudin rajaukset silmiin ja viimeistelin lookin kirkkaalla huulipunalla. Niin, ja siskon toppaliivillä, koska viileys. Tosin keikan aikana liivin sai riisua - ihmispaljous ja tanssimuuvit lämmittivät kivasti. Eikä se sadekkaan sitten tullut keikkaelämystä häiritsemään.


Perinpohjaiseen juhlintaan ei rahkeet riittäneet, kas kun seuraavana päivänä kalenterissa oli merkintä, iltavuoro, mutta parilla valkkailla ja yhdellä lonkerollakin pärjäsi vallan mainiosti. Mutta ne keikan jälkeiset makkaraperunat ja puolikas cocis olisi pitänyt jättää väliin. Ajattelin, että täytyyhän sitä pitkästä aikaa maistaa "kunnon" festariruokaa. Virhe. Heräsin aamuyöllä järjettömään pahoinvointiin, närästykseen ja vatsakipuun. Tuskissani vessan lattialla pohdin miten kummassa pääsen töihin. Että enhän mitenkään kehtaa soittaa, että olen kipeänä, varsinkin kun tiesivät että olen ollut keikalla. Onneksi kaapin perältä löytyi närästyslääkkeitä monenlaistakin, ja vesi neutraloi vatsaa sen verran että pääsin työmaalle. Mutta vielä eilenkin vatsa oli kipeä. Jää kyllä makkarapirkuleenperunat syömättä ensi kerralla. Ja se cocacola juomatta.


Keikasta pidin kovasti. Meininki oli hyvä, ihmiset hyvällä tuulella ja yhteishenkeäkin löytyi. Mutta parista jutusta täytyy niuhottaa. Olisin nimittäin toivonut bändiltä hiukan enemmän kontaktia yleisöön. Musiikkia voi kuulla levyltäkin, mutta kontakti, sitä ei spotifykaan tarjoa. Lisäksi kaipaan livekeikalta aina basson jytkettä, joka saa maan tärisemään ja jonka johdosta musiikki rynnistää suoraan sydämeen vauhkon karjalauman lailla. Se puuttui. Johtuiko siitä, että olin aika kaukana lavasta?

Vessoja näytti olevan paljon, itse jonotin viitisen minuuttia. Isoin miinus ropsahtaa juomajonosta. Jonotimme puolesta tunnista neljäänkymmeneenviiteen minuuttiin. Muuten kaikki toimi ja alue oli tarpeeksi iso, jotta kaikki me 55000 ihmistä mahduimme paikalle. Keikan jälkeen kävelimme lähistölle siskon, ja tämän miehen perustamaan "mustalaisleiriin". Siellä käytiin läpi keikkaa, paistettiin makkaraa, ja odoteltiin että ruuhka hellittäisi, jotta pääsisi painamaan pään tyynyyn.

Saas nähdä mitä ensi vuosi tuo Kantolan Tapahtumapuistolle ja Hämeenlinnalle tullessaan. Minä ainakin tahdon olla mukana näkemässä ja kokemassa sen. Mites sinä?

Rentoa sunnuntaita!

Ansku

16 kommenttia:

 1. tiedän tuon mahakivun. Se on jotain niin järkyttävää!

  VastaaPoista
 2. Varmasti historiallinen keikka! Harmi että päättyi mahakipuun. Leppoisaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaikeksi onneksi(?) kipu ja pahoinvointi alkoi vasta kotona. Kiitos, sinne suunnalle mukavaa viikkoa :)

   Poista
 3. Onneksi olin viisas ja käännyin kannoillani makkaraperunajonosta ja menin ennemmin tyhjällä vatsalla petiin. Kiva on kaiketi keikka ollut. Aaceedeeceen musa ei iske muhun, mutta onhan nämä megakonsertit jo ittessään näkemisen arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kannattanut minunkin, mutta ajattelin että jos nyt silloin tällöin. Ei kestä vatsa enään moista p**kaa :D

   Poista
 4. Että en kestä - siis sitä, että en tuonne päässyt;)

  VastaaPoista
 5. Mieheni oli tuolla (ostin lipun hänelle joululahjaksi), hän taas sanoi että kerrankin paikka jossa juomien jonotus sujui nopeasti :D saas nähdä mitä ensi kesänä luvassa. Perjantaina lähdemme viettämään hääpäivää tampereelle ja katsomaan samalla Nightwishiä. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta?! No hitsi, tasan ei mennyt sitten :D

   Hei ihanaa hääpäivää!! <3

   Poista
 6. Varmasti ollut kokemisen ja käymisen arvoinen keikka. Ja onhan sillä jo historiallista arvoa. Kiva kun pääsit osallistumaan. Harmillista makkaraperunoiden kanssa... Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Upea juttu :)

   Kivaa viikkoa sinullekin! :)

   Poista
 7. Oih, olisin niin halunnut olla tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No missä sää sitten oikein olit? :D

   Poista
 8. Ihana että lähditte konserttiin.
  Surkean mahan omistajana tiedän noi vessanlattialla vietetyt yöt. Mulla saattaa joskus jopa puolikas siideri pilata kokonaisen vuorokauden. Tsempit sinne.
  Tää tulee huomenna Helsinkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhh, hui! Kurja juttu :/ Mun vatsa ennen kesti kaikenlaista mutta nyt kun olen tarkka ruuan laadun suhteen, ei se kestä enään tuommosta kuraa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!