torstai 13. elokuuta 2015

Helsingin ihanin kahvila

Löysin tänään lempikahvilani Helsingistä. Se täyttää kaikki ihanan kahvilan kriteerit:

 a) Sieltä saa raakakakkuja. Valikoimaa on, iski valinnanvaikeus. Lisäksi huomasin että listalla oli myös raakajäätelöä. Tai en minä sitä listalta huomannut, olin liian tohkeissani noista kakuista. Pöydässä kaimani kanssa istuessamme huomasimme naapuripöydän lapsukaisen saaneen eteensä raakajädeä. Päätimme, että sitä mekin maistamme seuraavalla vierailulla. Nyt herkuttelin kakulla, joka oli kuin snickers-patukkaa. Ihan oikeasti. Tai-vaa-llis-ta.

b) Kahvila oli kaunis. Herranjesta että se oli kaunis. Ja niin täynnä kaikenlaisia pieniä ja isoja kekseliäitä yksityiskohtia, että sitä vaan katseli ihastuksissaan ympärilleen. Kunnes hoksasi, että siinä se maailman herkullisin raakakakku olla köllöttää kauniilla lautasellaan. Kimppuun!

c) Henkilökunta. Se oli ystävällistä, mutta ei sellaista ärsyttävän maireaa. Pidin.

d) Tilaa riitti, samoin valoa. Ei tavinnut istua pimeässä, vaan avaraan kahvilaan tulvi luonnonvaloa avoimesta ikkunasta, jonka mukana kahvilaan kantautui ajoittain kaupungin ääniä. Mutta ei häiritsevästi.


Nyt olisi vain yksi pyyntö. Järjestäkää nyt joku tällainen kaffila Hämeenlinnaankin. Alan vakkariasiakkaaksi. Haen ehkä jopa töihin.


Tämän kivan kahvilakokemuksen löydät Cafe Kokosta, Kalevankatu 31 a 6. Sinne vain sisäpihalle, rohkeasti käännös oikeaan ja portaikkoon, ja siitä kakkoskerrokseen.


Ansku

14 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Pitää poiketa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Täytyy ottaa ohjelmaan kunhan Helsinkiin on menoa.

  VastaaPoista
 3. Kokossa on parhaat raakakakut ja tosi ystävällinen palvelu!

  VastaaPoista
 4. Raakakakuissa on se ongelma aina että ne maistuu ihan samoilta kaikki.. kun kaikista tulee kookoksenmaku läpi. :/ harmi kun ne aina näyttää kuitenkin niin herkullisilta.

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ihan eri mieltä tuosta, että maistuvat samalta. Olen testaillut monenlaisia ja kaikki ne erilaisilta maistuu. Mutta toki mä olenkin kookoksen ystävä enkä edes maista sitä. Joku tolelanssi ilmeisesti ;) Tuolla Cafe Kokossa kaimani Anna-Maria(joka ei välitä kookoksesta) otti porkkanaraakakakkua ja kehui että kookoksen maku oli minimaalinen ja kakku parasta mitä on maistanut. Suosittelen siis testaamaan sitä.

   Poista
 5. Aivan mielettömän kaunista tuolla ainakin on. Pitää ehdottomasti päästä, kiitti vinkistä. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Siellä silmä lepää :) Kivaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 6. Hitsi, tämä poikkeaa hiukan mun reitiltä nyt lauantaisella Hesareissulla! Täytyy katsoa jos saisin aikatauluun mahdutettua vierailun tänne, on sen verran kaunis ja kehuit raakakakkuja todella vuolaasti! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota se snickerstyyppinen <3 <3 <3 Ihan täydellinen!

   Poista
 7. Oi vitsi miten ihana kahvila. Rakastan istuskella kahviloissa. Helsingissä ollessamme nautittiinnuseammat herut päivän aikana. Mutta mitä on raakajäätelö? Miten se voi olla raakaa?

  VastaaPoista
 8. Oi miten upea sisustus! :) Tuommoinen kiitos Tampereellekin ! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!