perjantai 25. syyskuuta 2015

Hyvinvointi-inspiraatio: Brädi

Juoksin joskus aamuisin pitkiä lenkkejä, ja puolivälissä saattoi tuntui, että voimat loppuu. Että happi loppuu. Silloin laitoin soimaan Brädin biisin Happee, ja energia alkoi taas virrata kuulokkeista väsyneisiin jalkoihin. Energiaa löytyy biisin lisäksi sen esittäjästäkin, liikunnallisesta pitkän linjan räppäristä, Brädistä.


Esitin Brädille kaksitoista hyvinvointiin liittyvää kysymystä:

1 Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa, ja miksi haluat pitää itsestäsi huolta?

Hyvinvointi tarkoittaa mulle sitä, että mun on hyvä olla itseni kanssa, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sitä, että on onnellinen ja jaksaa painaa artistin haastavassa arjessa, ja siviilipuolella olla hyvä kumppani ja ystävä läheisille. Hyvinvointi on ehdottoman tärkeä juttu, olen itse itseni työkalu ja instrumentti, huonosti voiva räppäri ei tee hyviä biisejä, eikä vedä hyviä keikkoja.

2 Miten liikut, ja kuinka usein?

Olen aina ollut liikunnallinen. Olen pelannut tosissani niin koripalloa, jääkiekkoa, kuin jalkapalloakin, ja kaikki ovat edelleen mukana harrastetasolla. Palloilun lisäksi pyrin tekemään ainakin 3-4 kuntosalitreeniä ja pari lenkkiä viikossa.

3 Miten sovitat yhteen liikunnan ja keikka-elämän?

Liikunta on hyvin tärkeä keikka-elämää tasapainottava tekijä mulle. Kotona ollessani teen jonkin urheilusuorituksen käytännössä joka päivä, ja pidemmille keikkarupeamille otan vähintään salikamat mukaan, jos reissussa on luppoaikaa tai siirtymäpäiviä tms. jolloin on aikaa treenata.

4 Minkälainen on suhteesi kehonhuoltoon?

Olen aina ollut superlaiska kehonhuoltaja. Kun on tullut enemmän kilsoja mittariin, olen huomannut, että on lähes pakko muistaa käydä hieronnassa, venytellä jne - muuten ei ukko enää palaudu. Edelleen on kyllä paljon skarpattavaa sillä saralla!

5 Mistä ruoka-aineesta tai ruuasta et haluaisi luopua? Miksi?

Olen hyvin kaikkiruokainen ja yhtä suosikkia ylitse muiden on vaikea nimetä. Vaimoni on loistava kokki, ja nyt kun hyvään kotiruokaan on tottunut, olisi hirveää jos se otettaisiin multa pois! Kunnia kotiruualle!

6 Minkälainen on tavanomainen, päivän ruokavaliosi?

Nykyään noudatan melko puhdasta ruokavaliota, viikossa koetan pysytellä yhdessä "herkkupäivässä" ja käytännössä herkuttelu tapahtuukin viikonlopun keikoilla, tai kotiinpalatessa yhteisenä sunnuntai-iltana vaimon kanssa. Aamupuurolla aloitan lähes joka päivä, sitten suosin ruokaisia salaatteja ja keittoja, rahkapohjaisia välipaloja jne. Mutta en missään tapauksessa ole millään orjallisella "fitness" -ruokavaliolla, kyllä mä tykkään hirvittävästi vaikkapa herkullisesta burgerista, en vain mätä niitä joka päivä - enää...

7 Vältteletkö jotain ruokavaliossasi? Miksi?

Kyllä mä pääsääntöisesti yritän noudattaa ns. terveellistä linjaa, joten ylimääräiset rasvat ja liiat sokerit kuuluvat sinne herkkupäiville, eivät perus-ruokaympyrääni.

8 Suositko superfoodeja tai ravintolisiä? Miksi?

En ole mikään varsinainen superfood-intoilija, mutta tuttuja ovat nekin. Käytän niitä silloin tällöin normaalin ruokailun ohessa. Ravintolisiä käytän saliharjoittelun kyljessä, aika perusmeiningillä. Ennemmin kuitenkin luotan terveelliseen kunnon ruokaan, ja lisät ynnä muut ovat nimensä mukaisesti lisänä.

9 Miten rentoudut?

Rentoudun parhaiten kotisohvalla, suosikkisarjoja katsellen ja koiraa ja vaimoa rapsutellen, mutta myös poikien illoilla parhaiden frendien kanssa, taikka pleikkarilla NBA-peliä tahkoten. Myös penkkiurheilu rentouttaa, oman kotikaupunkini seurat ovat todella lähellä sydäntä ja yritän käydä matseissa aina kun vain ehdin.

10 Mikä on paheesi?

Mulla ei ole mielestäni mitään superpahaa pahetta. Mä en tupakoi, enkä käytä huumeita. Alkoholia käytän hyvästä syystä ja hyvällä jengillä, mutta olisi vaikea kuvitella itseäni korkkaamassa yksin kotona. Se on mulle sosiaalinen juttu. Kai Air Jordan -kenkien sairaalloinen keräily käy paheesta? Niihin mulla on varmasti maan kovin addiktio, haha!

11 Mitä aiheeseen liittyvää haluaisit sanoa teini-ikäiselle Brädille?

Varsinaisessa teini-iässä mä elättelin aika täysillä haaveita urheilu-urasta, ja meno oli hyvin tervehenkistä urheilukiireiden vuoksi pitkään. Räppihommien startattua parinkympin korvilla meininki koveni aika lailla yökerhomaailman jne auettua meille, mutta meillä on aina ollut loppujenlopuksi fiksu jengi, enkä mä tietyllä tapaa muuttaisi mitään. Nykyjunnuille on meidän aikoihin verrattuna tarjolla todella paljon enemmän huumeita jne. ja asenne niitä kohtaan on hämmentävän suopea. Tämän hetken aloitteleville räppäreille haluaisin sanoa, että pitäkää selkä suorana ja nenä puhtaana. Kamapäissään se tie tähtiin ei ainakaan aukea.

12 Vielä lopuksi hyvinvointiterveiset lukijoille?

Pitäkää itsenne kunnossa ja kaverista huolta, niin jaksatte pogoilla keikoilla mun kanssa! Nähdään, kun tuun teidän kaupunkiinne!


Lukuisten kotimaisten artistien kanssa yhteistyötä tehnyt sujuvasanainen rap-artisti keikkailee syksyllä ahkerasti ympäri Suomea. Löydät Brädin mm. Helsingistä, Savonlinnasta, Mikkelistä, Lahdesta sekä Turusta. Tarkemmat aikataulut, muut kaupungit ja lisätiedot löydät täältä(klik). Kysymys kuuluukin, milloin Hämeenlinna?

Kivaa viikonloppua ihmiset!


Lue myös Saran, Martinan, Tarun, Noran, Monan, Nannan, Karitan, Vilman, Tuijan, Petrin,  Kaisan, Marian, Jarin, Sadun sekä Ainon mietteitä aikaisemmista hyvinvointi-inspiraatiopostauksista! Klikkaa nimen kohdalta.

6 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus! Hänellä oli kivoja mietteitä:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva postaus! Hänellä oli kivoja mietteitä:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos palautteesta :) Ja kyllä. Fiksun oloisesta tyypistä ehdottomasti kyse!

   Poista
 3. Wau nyt oli kattava postaus. Mielenkiinnolla luin koko tekstin läpi :)

  VastaaPoista
 4. Brädi <3
  Meidän pikkuneitikin tykkää :)

  Tämä on kyllä ihan hurjan hyvä juttusarja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!