perjantai 23. lokakuuta 2015

Hyvinvointi-inspiraatio: Marjo "Maiju" Kauppila

Pullollaan positiivisuutta ja hyvää mieltä. Energiaa kuin pienessä kylässä. Sillä tavoin lähtisin kuvailemaan pientä ja pippurista Maijua, jonka iloisesta elämänasenteesta voisi moni hyötyä. Maijun mukaan positiivinen asenne avaa mahdollisuuden nähdä pienetkin kauniit asiat elämässä.


Kysyin Välipalat - virtaa superfoodeista kirjan tekijältä kaksitoista hyvinvointiin liittyvää kysymystä:

1 Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa, ja miksi haluat pitää itsestäsi huolta?

Hyvinvointi tarkoittaa minulle elämänlaadun parantamista. Koska ikää alkaa jo olla (kohta 53-v), koen entistä tärkeämmäksi myös itsestä huolehtimisen. Olen Durasell-pupu joka ei pysy paikoillaan, joten on pakko pitää itsestään huolta. Näin jaksan olla liikenteessä.

2 Miten motivoit itseäsi liikkumaan ja syömään terveellisesti?

Minun ei tarvitse enää nykyään kauheasti motivoida itseäni. Koska olen "harrastanut" tätä jo monta vuotta, on näistä asioista muodostunut minulle jo elämäntapa.

3 Mitä hyötyä on positiivisesta suhtautumisesta elämään?

Positiivisilla ihmisillä on aina sata kertaa hauskempaa. Haluan elää elämäni hymy huulilla ja nauraa kilpaa auringon kanssa. Minusta tuntuu, että minut on luotu tähän maailmaan tuomaan iloa muille.

4 Parhaat vinkkisi positiviseen elämänasenteeseen?

Yritä löytää jokaisesta asiasta aina se positiivinen puoli. Tiedän, että elämässä voi sattua kaikenlaista vaikeaa, mutta suuresta osasta asioista voi löytää aina sen pienen pilkahduksen myös hyviä puolia. Aina on joku  jolla menee vielä huonommin. Se pitäisi muistaa vastoinkäymisten hetkellä. Hymyile ja elämä hymyilee sinulle takaisin on minun mun mottoni.

5 Mistä ruoka-aineesta tai ruuasta et haluaisi luopua? Miksi?

Ssellaista ruoka-ainetta ei taida olla olemassakaan, mistä en haluaisi luopua koskaan. Olen muuttanut ruokavaliotani noin neljä vuotta sitten ja perusta on sama. Mutta olen aina valmis tekemään parempia muutoksia siihen.

6 Minkälainen on tavanomainen, päivän ruokavaliosi?

Syön 4-5 kertaa päivässä. Aamupalani on erilainen arkisin kuin viikonloppuisin. Syön hyvin paljon vihreää ja suosin paljon marjoja ja hedelmiä.
Aamulla: Gluteeniton kaurapuuro marjojen ja hedelmien kera, lisukkeena mantelimaitoa (tai gluteeniton sämpylä kera kahvin).
Lounas: Syön usein keittolounaan, kalaa tai broileria kasvisten kera.
Välipala: Smoothie, tuorepuuro tai chiavanukas
Päivällinen: Usein samat vaihtoehdot kuin lounaalla.
Illallinen: Voi olla hyvin samantyyppistä kuin välipala.

7 Vältteletkö jotain ruokavaliossasi? Miksi?

Vältän ehdottomasti vain gluteenia, koska minulla on keliakia. Muuten yritän vältellä maitoa, mutta sen suhteen en ole ehdoton. Yritän syödä terveellisesti, mutta en ruoski itseäni jos joskus teen jonkun huonon valinnan.

8 Suositko superfoodeja tai ravintolisiä?

Syön myös superfoodeja, tosin pidän myös suomalaisista superfoodeista eli muun muassa gluteeniton kaura ja marjat on oikeastaan päivittäin ruokavaliossani mukana. Ravintolisiä käytän satunnaisesti. Keliakian takia joudun kiinnittämmään huomiota tiettyjen vitamiinien saantiin, joten nautin terveellisen ruokavalioni lisäksi purkista D-vitamiinia ja B12-vitamiinia, koska keliakiassa vitamiinit eivät imeydy yleensä niin kuin muilla ihmisillä.

9 Miten rentoudut?

Rentoudun hyvin harvoin, mutta sitten kun rentoudun menen mökille ja makaan sängyllä katsellen IPadilla ohjelmia erilaisten verkkopalveluiden kautta.

10 Mikä on paheesi?

Minun paheeni on varmaan se, että en ehdi siivoamaan kotona eli kiireisestä elämästäni johtuen koti on usein siivoamatta.

11 Mitä aiheeseen liittyvää haluaisit sanoa teini-ikäiselle Maijulle?

Sanoisin teini-ikäiselle Maijulle, että "älä katso ihmisen ulkonäköön, vaan katso ihmisen sisimpään, sillä ihmisen sisin on tärkeintä". Opin sen kyllä jo aikaisessa vaiheessa.

12 Vielä lopuksi hyvinvointiterveiset lukijoille?

Haluan sanoa kaikille, että muistakaa olla itsellenne armollisia. Älkää ruoskiko itseänne huonoista valinnoista. Yhdellä huonolla valinnalla ei ole mitään merkitystä, jos pääsääntöisesti tekee hyviä valintoja Opin tämän itse vasta muutama vuosi sitten.


Mikä haluat tutustua ihanan Maijun ajatuksiin tarkemmin, klikkaa hänen Pinkit korkokengät-blogiinsa tai vaikka Youtube-kanavalle, josta löydät Tädit tubettaa-latauksia. Klik klik!

Hyvää viikonloppua!


Lue myös Saran, Martinan, Tarun, Noran, Monan, Nannan, Karitan, Vilman, Tuijan, PetrinKaisan, Marian, Jarin, Sadun, Ainon, Brädin sekä Jukan mietteitä aikaisemmista hyvinvointi-inspiraatiopostauksista! Klikkaa nimen kohdalta.

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!