lauantai 17. lokakuuta 2015

Kahvijuttu


Tänään on jo viides päivä putkeen kun nautiskelen kahvia. Ennenkuulumatonta. Vihreä tee ehti jäähtyä valkoiseen posliinikannuun, kun meikäläinen se vain imi sieraimiinsa kanelin tuoksua kahvistaan.

Pelkkä sumppi itsessään ei kiinnosta. Taikasanoja on kaksi: Kardemumma sekä kaneli. Ne saavat veden herahtamaan kielelle. Kardemummakahvia en ole yrityksistäni huolimatta vieläkään saanut. Kuvan kupillinen on maustettu kanelilla, koska Stockmannilla sijaitsevassa Fazerin kahvilassa henkilökunta ei ollut varautunut kardemummakahvin tarpeeseen, jota minä ja Christina akuutisti torstaina podimme.

Tänään aion käydä kaupassa ja kun seuraavan kerran istun tähän koneen äärelle, vieressäni höyryää kupillinen kardemummakahvia. Mikä onkin aika jees, koska luin juuri että kardemumma parantaa ruuansulatusta, virkistää, auttaa ilmavaivoissa, poistaa limaa sekä kofeiinin haittoja. Ei kanelikaan huonoksi vaihtoehdoksi jää muistia ja keskittymiskykyä parantavilla  ominaisuuksillaan. Lisäksi se tehostaa aineenvaihduntaa, säätelee positiivisesti verensokeria ja on hyväksi ruuansulatuselimistölle sekä mielialan vaihteluille. Vink vink miehet, joiden vaimot ovat ärtsyjä tiettyyn aikaan kuukaudesta...

Ihanaa viikonlopun jatkoa tyypit!

10 kommenttia:

 1. Herkullisia kahvimaisteluita sinulle! Kanelikahvia minäkin olen nauttinut; hyvää se on. Kardemummakahvi vielä testaamatta. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tänään heräsin ihanaan kardemumman tuoksuun, kun sain kahvin sänkyyn <3

   Poista
 2. Itse olen aika vasta löytänyt sen kahvilajikkeen josta minä tykkään. Minun kahvissani on paljon maitoa, jopa niin paljon että se maito pitää ensin lämittää ja sen jälkeen lorautellaan hieman kahvia sekaan. Ihanaa kun huomenna pääsen Helsinkiin niin saan herkutella Starbuckin maitokahviherkuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Ymmärrän, koska näin se minunkin kahvini valmistuu, runsaan punaisen maidon kera :)

   Poista
 3. Kannatti siis äsken ripotella kanelia aamupuuroon. :D

  VastaaPoista
 4. Pakko kyllä saada kardemummakahvia! Vaikka kyllä se kanelillakin oli hyvää, nam! Kiitos vielä kahviseurasta <3

  VastaaPoista
 5. Minä heitän usein suodatinpussiin ihan tavallisten kahvinporojen sekaan kanelia tai kardemummaa. Ei ehkä yhtä täydellistä kuin valmiit sekoitukset, mutta mulle toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kokemusta valmiista sekoituksista, vaan ihan täydellistä on jo nuo kun ripsauttaa mausteita kahvinporojen sekaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!