keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Laskutus ilman y-tunnusta

Onhan siitä jo aikaa, kun soittelin verotoimistoon ja googlettelin miten olisi järkevintä toimia laskutuksen suhteen satunnaisten työ- tai juttukeikkojen sattuessa eteen. En oikein löytänyt mieleistäni vastausta mutta keväällä kuulin kaverilta, että Kevytyrittäjyyspalvelu Ukko.fi olisi varsin toimiva ratkaisu kaltaiselleni ilman y-tunnusta satunnaisesti muita töitä tekevälle. Laskutin keväisen tiedotuskeikan Ukko.fi:n kautta ja totesin palvelun sen verran näppäräksi, että voin hyvällä omallatunnolla suositella sitä muillekin. Aion käyttää Ukon palvelua itsekin jatkossa, aina siihen saakka, kun ehkä jonain päivänä alan ihan oikeaksi yrittäjäksi ja hankin sen tunnuksenkin. Tällä hetkellä Ukko.fi kuitenkin on ja pysyy.  


Olen tietokoneiden ja kaikenlaisten ohjelmien kanssa yleensä aina ihan pulassa, en jotenkin hahmota miten ne toimivat. Mutta hei, laskutin ensimmäisen kerran täysin onnistuneesti, ihan ilman mieheni apua (saatoin ehkä hiukan konsultoida palvelua suositellutta ystäväistäni, mutta hyvin vähän koska palvelu toimi oikeasti loogisesti). 


Homma toimii suunilleen näin: Kirjaudu sisään. Toimita verokortti. Itse otin omasta sivutulokortistani kuvan ja latasin sen palveluun. Etsi käsiisi laskutettavan laskutustiedot. Luo lasku ja odottele maksua. 

Jos oman yrityksen perustaminen ei kannata, olet opiskelija tai freelancer tai vaikka kaltaiseni oman päätoimisen työn lisäksi sivutöitä tekevä tyyppi, kannattaa tutustua Ukko.fi:hin.

Kivaa viikon jatkoa!


Sponsoroitu

6 kommenttia:

 1. Ukon käyttö oli munkin mielestä näppärää. Samalla huomaa toki kuinka iso osa palkkiosta häviää muualle matkan varrella... :D y-tunnusts en lähde hevillä ottamaan, koska jos jäisin työttömäksi, siinä se soppa vasta olisi. En tiefä onko asia samankaltainen jos kuuluu kassaan tms. Mutta ystäväni ei hevillä sasnutkasn ansiosidonnaosta, koska oli yrittäjä! Eli siinä tulee semmoisia ongelmia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Ja siis oli yhden kerran laskuttanut oman yrityksen kautta... :/

   Poista
  2. Joo, totta! Asia jotnkin konkretisoituu.

   Hitsi, onpa kurja kuulla että varsinainen yrittäjyys on tosiaan tehty noin hankalaksi. Muistelen lukeneeni jokin aika sitten että hallituskin kannustaa yrittäjyyteen, tai ainakin tulee tekemään niin. Toivottavasti asiat muuttuvat.

   Poista
 2. Kiitti vinkistä. Y tunnusta miettinyt mut en ole vielä hankkinut. Tuolla Ukolla varmaan itsekin pärjäis loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti. Voin lämpimästi suositella testaamista. Rekisteröinti on maksutonta joten ei siinä mitään häviä. Tietenkin he ottavat pienen summan välistä siinä vaiheessa kun laskutetaan ja palkka maksetaan tilille, mutta itse maksan sen mielelläni koska byrokratia ;)

   Poista
 3. On hassua, ettei nämä yritykset ole lyönyt vielä kunnolla läpi. Edelleen joutuu selvittämään ihan kauheasti mitä tarkoittaa kevyt yrittäjyys. Itse olen jo useamman vuoden käyttänyt vastaavaa (odeal) ja olen ollut kyllä tyytyväinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!