lauantai 7. marraskuuta 2015

Air jooga - Hauskin joogamuoto
Niin erilaista, aika jännittävääkin ja hauskaa -varsinkin hauskaa - sekä yllättävää kyllä, erittäin virkistävää. Nyt puhutaan siis ilmajoogasta. Lajista, jossa harjoitukset eli asanat tehdään ainakin osittain ilmassa silkkitrapetsilla. Kyseessä ei silti ole sirkuspelleily tai varsinainen akrobatia. 

Helsingin Unioninkadulla sijaitseva Yoga Nordic tarjoaa mitä parhaimmat puitteet tälle joogamuodolle. - Mikä valo ja harmonia, ajattelin ensimmäisenä, kun astuin sisään raikkaaseen joogasaliin jonka katosta roikkui harmaita pusseja. Pian pötköttelin yllättävän suuren säkin sisällä kuin perhosentoukka. Vilkuilin varovasti muita kanssajoogaajia, Anna-Mariaa, Jonnaa, Niinaa ja tämän miestä Sakua ja virnistelin hölmistyneenä. Vaikka alkuun toukkamainen mielikuva hiukan huvittikin, oli siinä kuitenkin hetkisen kuluttua oikein rento olla. Liinan kanssa tottui tunnin kuluessa toimimaan ja mikä tärkeintä, siihen pystyi luottamaan. 

Olen harrastanut joogaa joskus hiukan aktiivisemminkin, mutta juuri ilmajoogaan en ole aikaisemmin tutustunut. Tällä tunnilla haettiin lähinnä tuntumaa lajin saloihin sekä liinan käyttöön, ja näin aloittelijan näkökulmasta voin vinkata, että tunnille uskaltaa kyllä mennä vaikkei olisi joogannut koskaan aikaisemmin. Ohjaaja opastaa hengityksen sekä liikkeet, joten joogaaja voi keskittyä rauhassa olennaiseen. Sen sijaan jos huimauksen kanssa on ongelmia, voi ilmajooga olla epämiellyttävää, eikä sitä välttämättä suositella. Itsekin huomasin myöhemmin kotona, että olo oli lievästi samankaltainen kuin vesillä olon jälkeen. 


Mutta miksi juuri ilmajooga? 

Kokemukseni mukaan perinteisemmän hathajoogan jälkeen olo on hyvin rentoutunut, jopa väsynyt ja olen ihan valmis nukkumaan. Ilmajoogatunnin jälkeen olin täynnä virtaa ja fiilis oli iloinen. Ehkä ylösalaisin roikkuminen laittoi adrenaliinin virtaamaan? Lisäksi liina mahdollistaa liikkeet eri tavalla ja meikäläinenkin - ihminen joka ei eläessään ole päässyt spagaattiin, taipui aika mukavasti eri asanoihin. Ei varmaan tarvitsisi erikseen mainita, että fiilis oli aika vetreä tunnin jälkeen. Erityisesti pidin rintaa avaavasta ja kylkiä pidentävistä liikkeistä, sekä siitä, kun makasin vatsallani pussissa ja leikin delffiiniä meressä. Ja olihan se aika siistiä huomata, että pääsee kiipeämään pelkkiä käsilihaksia käyttämällä liinaa ylös. Voisin ehdottomasti mennä uudelleen ja syventää pikkuhiljaa osaamista. 


Joko air jooga on sinulle tuttu?Testitunnin tarjosi Yoga Nordic. Kuvista kiitos Anna-Maria/Secret Wardrobe

15 kommenttia:

 1. En ole päässyt kokeilemaan mutta ehdottomasti haluan. Kiitos postauksesta, haluan vaan enemmän ja tietty ihan heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne vain pitämään hauskaa ja rentoutumaan :)

   Poista
 2. Onpa hauska!!! Näyttää ainakin hurjan hauskalta, toki varmasti rentouttavaa myös :) Mutta alkuun voisi ainakin itsellä mennä hetki ennen rentoutus moodia :D Olipa kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, loppurentoutuksessa melkein kuorsasin :D Kiva jos pidit. Vähän suunnittelin et tällaista Ansku testaa-juttuja voisi aika ajoin olla.

   Poista
 3. Me käytiin työporukalla ilmajoogailemassa noin kuukausi sitten ja voi pojat miten tykkäsin siitä ♡

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuota voisi kokeilla :)

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
 5. Me ollaan kans menossa varmaankin alkuvuodesta kokeilemaan, niin siistiä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, menkää, se on hauskaa ja niin erilaista :)

   Poista
 6. Oli mukavaa, kun itse kävin testaamassa :)

  VastaaPoista
 7. vitsit, tuollastahan pitää kokeilla! Ja jos kerran Nannikin on käynyt, niin luulisi siis tästäkin kylästä löytyvän... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivottavasti pääset kokeileen, tää oli kivaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!