perjantai 6. marraskuuta 2015

Hyvinvointi-inspiraatio: Steffi

- Hei olisi kiva jos Steffi tulisi mukaan tähän postaussarjaan. Hän on mielenkiintoinen tyyppi, vinkkasi lukijani. Ja tosiaan, Steffit-bloggaajana tunnettu personal trainer ja tuleva liikunnanohjaaja on varsin kiinnostava tapaus. Hän tähtää CrossFit-kilpailuihin, joka taitaa olla monelle vielä aika vieras laji. 


Kysyin Steffiltä tuttuun tapaan kysymyksiä hyvinvointiin liittyen:

1 Mitä hyvinvointi sinulle tarkoittaa, ja miksi haluat pitää itsestäsi huolta?

Hyvinvointi tarkoittaa minulle lähinnä henkistä hyvinvointia, jonka jatkeena fyysinen hyvinvointikin ilmenee. Fyysistä hyvinvointia voi olla ilman henkistä hyvinvointia, mutta silloin se ei ole kokonaisvaltaista. Hyvinvointi tarkoittaa minulle siis tietynlaista tasapainoa. Haluan pitää itsestäni huolta, jotta voisin toimia hyvänä ystävänä, siskona, tätina ja kumppanina. Jos voit hyvin itse, olet myös muita kohtaan hyvä. Jos et voi, on olemassa riski että muutkin jäävät pienempään huomioon elämässäsi.

2 Miten liikut ja kuinka usein?

Liikun 6-9 kertaa viikossa koska tähtään CrossFit-kisoihin. Liikun monipuolisesti ja lajinomaisesti – painonnostoa, uintia, voimistelua, intervalliharjoituksia pyörällä, peruskuntoharjoituksia soutamalla ja voimaharjoitteita tulee tehtyä viikon aikana.

3 Personal trainerin näkökulmasta katsottuna, mikä on kuntosalilla yleisin virhe, johon haluaisit ihmisten kiinnittävän enemmän huomiota?

Liikeiden tekniikoihin lähinnä.

4 Mistä ammentaa tarvittava teho ja miten syrjäyttää mukavuudenhalu viimeisissä toistossa itsenäisessä treenissä?

Tämän taidon voi oppia. Voi visualisoida itsensä johonkin toiseen paikkaan sinä hetkenä kun treeneissä pitää laittaa kaikki peliin. Kokeile laittaa silmät kiinni ja kuvittele itsesi vaikka johonkin rannalle ottamassa aurinkoa ja nauttimassa, samalla kun pusket viimeiset toistot/sekunnit läpi.

5 Minkälainen on tavanomainen, päivän ruokavaliosi?

Olen jo jonkun aikaa kärsinyt hieman huonosta ruokahalusta, joten olen antanut itseni syödä hyvin kalorpitoista ruokaa. Pekonia ja suklaata meni yhdessä vaiheessa joka päivä jotten laihtuisi ja jotta jaksaisin treenata. Hyvänä päivänä syön ruisleipää aamiaiseksi, lounaaksi sushia, välipalaksi esim. rahkajuomaa, hedelmiä ja leipä, illalliseksi kermaista kanapastaa ja jälkkäriksi hieman suklaata. Treenin yhteydessä juon palautumisjuoman.

6 Mistä ruoka-aineesta tai ruuasta et haluaisi luopua? Miksi?

En ole luopunut mistään. Kaikkea voi syödä kohtuudella.

7 Vältteletkö jotain ruokavaliossasi? Miksi?

Välttelen keinotekoisia makeutusaineita. Olen pitkään vältellyt niitä koska en pidä niiden mausta enkä muutenkaan usko, että niissä on mitään hyvää.

8 Vinkkiäsi perushyvään ruokavalioon?

Säännöllisyys! Se on mielestäni ensimmäinen lähtökohta. Tämän jälkeen ruoka-aineita voi katsoa ja pikkuhiljaa muokkailla parempaan päin. Liikunnan kautta voi yleensä ymmärtää millaista ruokaa kannattaa syödä.

9 Miten rentoudut?

Spa-hoidoissa, nukkumalla pitkään, saunomalla yksin tai ystävän kanssa tai hengailemalla koirien kanssa.

10 Mikä on paheesi?

Se on salaisuus…

11 Mitä aiheeseen liittyvää haluaisit sanoa teini-ikäiselle Steffille?

Että olen ylpeä hänen sinnikkyydestään löytää onnea arjen keskellä, vaikka siihen menee paljon aikaa.

12 Vielä lopuksi hyvinvointiterveiset lukijoille?

Toivottavasti lukijat eivät ota liikaa ressiä ruoasta tai reenistä. Niillä voi parantaa elämänlaatuaan, mutta niiden ei tule olla ahdistavia tai vaikeita asioita. Pari kertaa viikossa jonkinnäköistä mukavaa liikuntaa ja terveellinen ruokailu useimpina päivinä on jo hyvä saavutus. Tärkeintä on oppia elämään onnellista elämää ja olla hyvä muille!


Steffi kirjoittaa Steffit-blogia josta pääset lukemaan lisää tämän fiksun mimmin ajatuksia liikunnasta ja hänen omista treeneistään sekä tietenkin siitä CrossFittistä. Blogista löydät lisäksi myös ruokavinkkejä.


Hyvää viikonloppua, muistakaa pitää itsestänne huolta!


Lue myös Saran, Martinan, Tarun, Noran, Monan, Nannan, Karitan, Vilman, Tuijan, Petrin, Kaisan, Marian, Jarin, Sadun, Ainon, Brädin, Jukan sekä Maijun mietteitä aikaisemmista hyvinvointi-inspiraatiopostauksista! Klikkaa nimen kohdalta.

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä kisoihin. Kiva lukea blogiasi ja saada siitä ideaa myös omaan liikkumiseen. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä kisoihin. Kiva lukea blogiasi ja saada siitä ideaa myös omaan liikkumiseen. Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen haastattelu, oli kiva lukea. Onnea Steffille kisoihin! Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!