keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Joululahjavinkki

Annoin viime vuonna läheisilleni hyvää tekeviä joululahjoja. Sujatin lasikippoihin superfoodeja ja pähkinöitä, kirjoitin pahviseen lappuseen purkin sisällön ja toivoin heille mielessäni kaikkea hyvää. Varsinkin terveyttä. Tänä vuonna täytynee keksiä jotain muuta, mutta nappaa sinä ihmeessä tästä vinkki mikäli pohdiskelet joululahjaideoita. 


Vaikkei budjetti olisikaan kovin suuri, minusta tärkeintä joululahjaa miettiessä on pohtia hiukan lahjan saajaa. Turha krääsä on ehdoton nounou - minä suorastaan ahdistun liiasta, turhasta tavarasta. 

Hyvä kikka on kuunnella toista. Mistä hän puhuu, mikä häntä kiinnostaa ja sanooko hän jopa ihan suoraan mitä toivoisi. Vaikka lahjakortteja pidetään persoonattomina, minusta ne ovat täysin toimivia ja kertovat myös siitä, että antaja haluaa muistaa jollain, mistä saaja oikeasti hyötyy. Kukkien rakastajalle lahjakortti kukkakauppaan ilahduttaa varmasti! 

Nykyään tavarapaljous hämmästyttää, mutta toisaalta rahat voivat olla tiukassakin. Perheen kesken voisi miettiä, antaisiko yhdessä veljelle hänen pitkään himoitsemansa laitesukelluskurssin, pikkusiskolle liput elämykselliseen Apassionata-näytökseen, isälle himoitun partatrimmerin tai mitä ikinä he ovatkaan toivoneet, mutta saattavat olla yhdelle liian kalliit hankkia. Miksei sama pätisi ystäväpiiriinkiin, mikäli on tapana lahjoa toisiaan.

Minun suurin toiveeni olisi viettää ystävieni kanssa isommalla porukalla aikaa. Nykyisin on niin vaikea saada ystäviä kokoon, ja se on suuri harmi. Mutta onneksi saanen juhlia joulua perheen parissa! Se on ihanaa. 

Mukavaa viikon jatkoa!

13 kommenttia:

 1. Tuollainen napostelupurkki olisikin kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikesta purkki, täytteet mm. Punnitse ja säästä :)

   Poista
 2. Minä olen samoilla linjoilla lahjojen kanssa. Vaikka täytyy tietysti aina huomioida lahjottavien linja. Ihan kaikille ei herkkupurkki riitä ;). Mutta tuo on oikein hyvä idea, heti tuli mieleen muutama sopiva lahjottava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Voi olla että lapset ei osaisi arvostaa, vaikka joskus kuulemma omenakin oli ihan super :)

   Poista
 3. Kyllä kelpais tällainen lahja! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tuo pähkinäpurkki! Viime jouluna tein itse suklaata ja annoin sitä kavereille ym, tänä jouluna vois tosiaan ottaa terveellisemmän linjan! Kiitos ideasta - nappaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihana lahjaidea, menee todellakin toteutukseen!! Kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä, että kaikki roina on niin tööt! Joku saattoi pitää kamalana ihmisenä, kun ennen ristiäisiä valistin, ettemme sitten halua niitä hammaspurkkeja ja kastetodistuskääröjä, mitä usein ihmiset ostavat, mutta sitten saimmekin juuri sellaisia lahjoja, joita halusimme :) Kamalaa, jos joutuu pitämään jotain kuppia hyllyllä monta vuotta vaan siksi, että sen joku antoi lahjaksi, muttei se sovi mihinkään ;) Toisaalta tietysti kaikista lahjoista pitää olla kiitollinen, mutta just kimppalahjat tai syötävät/kokemukset on usein niitä parhaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikein mun mielestä. Onneksi nykyään ihmiset sanovat hanakammin ylipäänsä kuinka halutaan toimia ja mitä toivotaan. Muuten menee rahat hukkaan ja asiat väärällä tavalla.

   Poista
 7. WUHUU!!! Kiitos murunen ideasta! Miksi mulla aina unohtuu tällaiset perusideat. Menen vaikeimman kautta. Saanpahan äidille purkitettua hänen herkkuja lahjaksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!