keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Mokkahame ja kolme isoa kysymystä


Ajoittain sähköpostiini tupsahtaa haasteita - luojan kiitos bloggaajilta, eikä oikeudenkäynnillisessä merkityksessä. Kyse on useinmiten blogeissa kiertävistä palkinnoista tai/ja kysymyksistä, joihin toivotaan tietysti vastausta. Viime aikoina olen tullut unohtaneeksi valitettavan monta, mutta nyt mielessäni on peräti kaksi joihin aion ottaa osaa. Tämän toisen minulle lähettivät Sara S sekä Henna. Kiitos kaunis teille. Nyt puhutaan Starlight blogger haasteesta, ja vastaan siis kolmeen mielenkiintoiseen kysymykseen ja nakkaan haasteen eteenpäin. 


Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Koska harjoittelen jatkuvasti kiitollisuutta, listasta voisi tulla toooodella pitkä. Kas kun aika monesta jutusta voi olla kiitollinen. Mutta yritän nyt kuitenkin typistää. 

Juuri nyt olen kiitollinen siitä, että vaikka eilen ja tänään töissä oli raskasta, oli siellä myös mukavaa. Satuin samaan vuoroon hyvien tyyppien kanssa, joten hommat sujuivat enkä kokenut epäreiluutta tai ärsyttävää juoksuttamista. Muutenkin tähdet taisivat olla kohdillaan, koska työn määrä oli hallittavissa ja työt toteutettavissa. 

Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

Olen miettinyt paljon erästä suhdettani. Olisin mitä luultavimmin aivan eri ihminen jos en olisi aloittanut seurustelusuhdetta juuri tämän tietyn ihmisen kanssa. Olen kärsinyt paljon, enkä ole vieläkään päässyt asiasta kokonaan yli. Toisaalta, olen nyt onnellinen. En ehkä olisi nyt tässä jos kaikki olisi mennyt toisin. 

Toinen valinta liittyy koulutukseeni. Mitä jos olisinkin valinnut toisin? Olisinko onnellisempi? Olen kärsinyt myös työni vuoksi melko paljon, mutta en osaa sanoa mitä tekisin nyt, jollen olisi mennyt silloin juuri siihen kouluun johon menin. 18 vuotiaana kuvittelin ryhtyväni erityislastentarhanopettajaksi. En ryhtynyt, vaikka ensimmäisen askeleen siihen suuntaan otinkin. Toisaalta, en usko että haluaisin nyt tehdä sitä työtä. Ehkä se vain vaati yli kymmenen vuotta harkintaa, että tietää mitä suunilleen haluaa työkseen tehdä? Kuka tietää. 

En siis taida osata vastata tähän. Ainakaan isoja valintoja en vaihtaisi. Ehkä jokin tietty hiostava ja pistelevä akryylineule olisi saanut jäädä kauppaan...

Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Elää. Minusta elämän tarkoitus on elää mahdollisimman hyvin, mutta se, mitä se lopulta tarkoittaa, on jokaisen itsensä päätettävä. Minä haluan elää niin, että olisin mahdollisimman onnellinen joka päivä. Että voisin sitten vanhana kuolinvuoteellani miettiä kuinka huippu elämä minulla on ollut. Tietenkin olisi hienoa tehdä jotain merkittävää, mutta ehkäpä olenkin jo tehnyt. Esimerkiksi tänään töissä kun tein parhaani potilaiden eteen.


Minä haastan tähän


19 kommenttia:

 1. Toi kakkoskohta on täydellisesti kuin omalta näppikseltä, koulutuksesta kirjoitinkin kun tein tämän haasteen. :) Leppoisaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla et on "vertaistukea" :) Kivaa iltaa sullekin! <3

   Poista
  2. Samaa täällä huutelen ;) Asia, josta ei meinaa päästä yli, koska silloin kakskymppisenä oli vähän helpompaa tuo kouluttautuminen, kun aloittaa kaikkea alusta parisuhteessa + lapsen kanssa :) Ehkä vielä joku pv kaikella on tarkoituksensa silti!

   Poista
  3. Samaa täällä huutelen ;) Asia, josta ei meinaa päästä yli, koska silloin kakskymppisenä oli vähän helpompaa tuo kouluttautuminen, kun aloittaa kaikkea alusta parisuhteessa + lapsen kanssa :) Ehkä vielä joku pv kaikella on tarkoituksensa silti!

   Poista
  4. Pakko varmaan vaan uskoa siihen että asiolla on jokin merkitys. Muuten tuntuu tosi tyhjältä.

   Poista
 2. Nouuuu! Arvaa olenko pyöritellyt tuota keskimmäistä kysymystä mielessäni monet kerrat viimepäivinä ja kriiseillyt menemään. :D Nyt sitten kriisit julki.. hehe..

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista näitä on lukea - ja etenkin kun nämä kysymykset ovat minulta lähtöisin;)
  Ja suhde- sekä koulutusjuttuja minäkin varmaan olisin tuossa 2. kohdassa pohtinut - toisaalta minä en olisi minä - enkä nyt tässä - ilman noitakin valintoja;)

  VastaaPoista
 4. Nämä on ihania ja kirjoituksesi koskettaa ♡

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla että pidit, kiitos!

   Poista
 6. Tää on hauska haaste, vaikkakin vaikeita kysymyksiä. Minullekin tupsahti, mutta en vielä ole ehtinyt miettimäänkään. Ihanaa viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja samoin! Tuunkin kurkkaan joko oot vastannut... :)

   Poista
 7. Ihanaa, kiitos haasteesta! <3

  Vitsit, jotenkin tässä omasta erosta toipuessa tämä osui ja upposi: "Olisin mitä luultavimmin aivan eri ihminen jos en olisi aloittanut seurustelusuhdetta juuri tämän tietyn ihmisen kanssa. Olen kärsinyt paljon, enkä ole vieläkään päässyt asiasta kokonaan yli. Toisaalta, olen nyt onnellinen. En ehkä olisi nyt tässä jos kaikki olisi mennyt toisin." Odotan niin sitä päivää, kun näen asiat näin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivon että se päivä tulee tosi pian <3 Ja hei, mä kyllä uskon tosi vahvasti siihen, että asiat aika pitkälti menee niin kuin on tarkoitettu, ja kaikella on jokin merkitys.

   Poista

Kiitos kommentistasi!