sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Tunnetilasta toiseen - oman mielen avulla


Kahvipannu porisee, Jani tyhjentää tiskikonetta ja minä, noh, minä istun taas tässä koneella. Aika ihana hetki. Hymyilyttää. Olo on hyvä. Puuhasteltiin vähän joulujuttuja päivällä, ja käytiin pussailemassa Citymarketin autiolla vihannesosastolla. 

Tämä päivä on oivallinen esimerkki siitä, kuinka synkistäkin tunnelmista voi päästä ylös oman mielen voimalla. Aamun vallitseva fiilis oli huolestunut, vähän surullinen. Kun kerroin mietteistäni, Jani oletti automaattisesti päivän olevan pilalla. Ei sen tarvitse mennä niin. Jos olo on huolestunut, asia käsitellään. Sitten voi miettiä voiko siihen vaikuttaa, miten, ja toimii sen mukaisesti. 

Tämän aamuinen tunnetila sysäsi minut syvällisiin mietteisiin. Se sai pohtimaan mitä jää, jos kaikki otetaan pois? Mitä on minuus, kun mahdollisesti jään joskus yksin. Mitä jos joudun hylkäämään myös oman kotini, ehkä työpaikankin? Juteltiin Janin kanssa mielenhallinnasta ja sen vallasta. Se on melkoinen. Kunpa mahdollisimman moni ymmärtäisi sen voiman, ja osaisi hyödyntää sitä. 

- Miten tehdään raakasuklaata, tiedustelee Jani tuossa, ja kaivelee keittokirjaa esiin. Ehkä siirryn tästä koneen äärestä auttamaan, jotta pääsen osingoille. Raastan mausteeksi vaikka luomuappelsiinin. Jutellaan taas toiste. Hyvää sunnuntai-illan jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Erityistykkäys tuolle "käytiin pussailemassa vihannesosastolla"! :) Ja saako lähikuvaa tuosta käpyköynnös-hommelista mikä näkyy sun takana kuvassa? (Kiinnitän huomiota olennaisiin, heh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! :D No joo, mä etsin jos löydän sulle! Yksityiskohdat on tärkeitä :)

   Poista
 2. Välillä mä niin ymmärrän sun tunteitasi. Kerroin juuri, että itsekin olen välillä kuin durasell ja kympillä mukana kaikessa ja sitten tulee totaalinen stoppi. Tänään on ollut sellainen sohvaperunapäivä, ei vaan ole jaksanut tehdä yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Täytys joskus mennä vaikka teelle ja jutella pidempäänkin :) Toivottavasti huomena on parempi päivä ♡

   Poista
 3. Yhdyn ajatuksiin mielenhallinnan voimasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on iso voima, sitä ei voi kiistää :)

   Poista
 4. Voih, kuin minun suustani. Vaikka olenkin ilopilleri niin sen vastapainona on liiankin syvällinen pohtija. Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvällisten pohtiminen on ihan jees, kunhan pitää homman positiivisena, tai vähintääkin lopettaa sen positiivisuuteen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!