sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Paloja päivästäni Panamassa

Tämän viikon tiistaina heräsin uuteen päivään eri puolelta maailmaa. Kömmin vihreästä mökistäni ulos aamuaurinkoon. Haistelin merituulta ja otin muutaman askeleen. Sitten olin jo rannalla. Asetin Balilta tuodun sinisen liinan hienolle hiekalle ja istahdin sen päälle. Hengitin muutaman kerran rauhallisesti nenän kautta sisään, ja suun kautta ulos. Oli aamujoogan aika.

Tunnetila: Onni. Joogaohjaajan rauhallinen mutta ihanan iloinen asenne tarttui. Tuntui hyvältä liikutella jäykkää kroppaa. Tuntea nousevan auringon lämpö kasvoissa. Kuulla linnun laulu ja meren pauhu.


Himpun verran vetreämpänä oli hyvä istahtaa aamupalalle. Olin nälkäinen. Kahvi maistui täydelliseltä, hedelmät makeilta. Koska panamalainen kahvi oli niin hyvää, toin sitä kotiinkin. Toivottavasti se on juuri sitä samaa, hyvää laatua.

Tunnetila: Ilo.


Tuo päivä oli viimeinen päivä Santa Catalinassa. Sulattelin aamupalatoasteja ja hedelmiä rantatuolissa. Luin. Välillä katselin edessäni avautuvaa näkymää, valtavaa merta. Kuuntelin jostain raikuvaa lapsen naurua ja muiden auringonpalvojien leppoisaa rupattelua. Aurinko oli kuumentanut tumman hiekan niin polttavaksi, että varvassandaalit olivat elinehto.

Tunnetila: Haikeus.


Santa Catalinassa on hyvät aallot surffia ajatellen. Muutaman päivän huimapäisiä surffaajia sivusta seuranneina innostuimme mekin vuokraamaan laudat. Ensimmäistä kertaa ikinä.


Toivoin tietenkin kiitäväni aalloilla sulavasti kuin delffiini, ja näyttäväni suurin piirtein tältä:


Sen sijaan näytin tältä:


Ainakin ensimmäisen kerran lajiin tutustuessani. Lounaan jälkeen homma sujui hiukan paremmin, vaikka ei minusta surffaajaa tullut. Vielä.

Ihan mielettömän hauskaa puuhaa! Mutta vaikeaa. Nyt olen täynnä asfaltti-ihottumaa. Laudan pinta alkoi muutaman tunnin kuluttua tuntua hiekkapaperilta, mutta en malttanut lopettaa. Polvet, reidet ja vatsa kiittävät. Bepanthenia kuluu.

Tunnetila: Riemu

14 kommenttia:

 1. Ihana fiilis kuvissa :)

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania kuvia! Tuli taaaas matkakuume tätä lukiessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! No mut hyvä! Sit vaan suunnittelemaan ja haaveilemaan ;)

   Poista
 3. Ihana postaus. Tuo surffauskokeilu herutti suorastaan naurun. Ei siksi, että olisin vahingoniloinen vaan siksi, että se oli niin loistavasti kuvailtu. Tunnetilat: ilo ja riemu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että nauratti :) Itseänikin aika paljon :D

   Poista
 4. Ihana ihana postaus <3. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, ja hyvää viikkoa sullekin! <3

   Poista
 5. Ihania lomakuvia. Varmasti ollut mielenkiintoinen kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kyllä vain! Erilainen, koska matkailukulttuuri on vielä aika lapsen kengissä.

   Poista
 6. Voi mie haluaisin niin olla jossain tuollaisessa paikassa.
  Sietämätön lomakuume iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen ei mun kokemuksen mukaan auta kuin että alkaa haaveilemaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!