sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Hyvinvointi-inspiraatio: Iina Moukola

Hyvinvointi-inspiraatiosarja jatkuu taas! Oletteko valmiit innostumaan? Tällä kertaa pääsemme seuraamaan mitä mieltä kovan luokan bloggaaja, äiti, kotijoogaaja sekä juuri vastikään liikunnan ilon löytänyt Iina Moukola on hyvinvointiasioista.


Minä kysyin ihanalta Iinalta 12 kysymystä, ja hän vastasi.

1 Mitä hyvinvointi sinulle merkitsee ja miksi haluat pitää itsestäsi huolta?

Hyvinvointi on tärkeää, sillä kun voin hyvin, pystyn antamaan itsestäni enemmän rakkailleni enkä ole pahalla tuulella ja ns. räjähdysherkkä.

2 Miten liikut, ja kuinka usein?

Nykyään todella harvoin. Panostan enemmänkin päivittäiseen hyötyliikuntaan enkä ole taas vähään aikaan esimerkiksi käynyt salilla tai edes juoksulenkillä, vaikka rakastan lenkkeillä yksin. Sehän se ongelma vaan onkin, kun olen harvoin yksin. Toim. huom: Iina itseasiassa aktivoi vähän aikaa sitten taas kuntosalikorttinsa. Jee!

3 Miten sovitat yhteen liikunnan ja perhe-elämän?

Huonosti, valitettavasti. Kävelen rattaiden kanssa ja juoksen pojan perässä puistossa, mutta siihen se usein jääkin. Välillä, kun äitini tai mieheni äiti tulee kylään, pyydän saada käydä yksin lenkillä ja siitä tulee kyllä mieletön olo.

4 Minkälainen on suhteesi kehonhuoltoon?

Tahtoisin panostaa siihen enemmän, sillä kun rakastaa kehoaan, elämä hymyilee ja tuntuu kevyemmältä. Olisi monta lihasjumia avattavana, kun vaan ottaisin aikaa tälle projektille.

5 Minkälaisia tavoitteita sinulla on hyvinvoinnin saralla?

Tahtoisin taas löytää elämäni muutakin liikuntaa kuin vaunulenkit ja satunnaisen kotijoogan. Pieni lapsi vaan vähän hankaloittaa oman liikunta-ajan löytämistä.

6 Mistä ruoka-aineesta tai ruuasta et haluaisi luopua? Miksi?

Nyt moni huokaisee syvään pettyneenä, sillä vastaukseni on maito. Rakastan kylmää maitoa varsinkin suklaan ja korvapuustien kyytipoikana. Ja tietysti maitokahvissa!

7 Vältteletkö jotain ruokavaliossasi? Miksi?

En oikeastaan. Tiedän, että voisin syödä esimerkiksi vähemmän leipää, mutta en välttele sitä.

8 Suositko superfoodeja tai ravintolisiä?

Todella vähän! Biotiinia olen syönyt nyt synnytyksen jälkeen, jotta hiukset kasvaisivat takaisin paksuiksi ja elinvoimaisiksi. Muuten en oikein tykkää nappailla mitään valmisteita. Superfoodeihin en niin sanotusti usko, luotan enemmän ravintorikkaaseen ruokaan kuten marjoihin, vihanneksiin ja muuhun lähellä kasvavaan. Ajatus siitä, että pitäisi syödä maapallon toiselta puolelta raahattuja marjoja ja muita voidakseen hyvin, on jotenkin tarpeeton.

9 Miten rentoudut?

Nykyään aika on kortilla, joten otan vaahtokylpyjä iltaisin, kun mieheni palaa töistä, ja luen pienen pätkän kirjaa samalla. Tämä lyhyt oma hetki antaa voimaa jaksaa raskasta lapsiperheen arkea. Kylpyajan voisi tietysti käyttää siihen lenkkeilyyn, mutta Suomi on nykyään niin levoton, että ihan rehellisesti sanoen pelottaa liikkua yksin ulkona myöhään illalla kaikenlaisten partioiden takia.

10 Mikä on paheesi?

Kaikki suolainen herkku. Rakastan suolaa ja sitten ollaankin turvoksissa kuin pallokalat, kun tulee herkuteltua liikaa. Tämä kolmikymppisen aineenvaihdunta ei ole enää niin hyvä, että turvotus katoaisi nopeasti ja helpolla kuten kymmenen vuotta sitten tapahtui.

11 Mitä aiheeseen liittyvää haluaisit sanoa teini-ikäiselle Iinalle?

Se, mitä teet, on jo tarpeeksi. Usko pois!

12 Vielä lopuksi hyvinvointiterveiset lukijoille?

Jos ruudun takana on muita sohvaperunoita, joita liikkuminen ei aina nappaa, avain onneen löytyy, kun oma laji löytyy. Rohkeasti kaverin kanssa kokeilemaan uusia lajeja, kunnes tärppää! :)


Iina kirjoittaa kahta blogia. Toisessa seurataan jo kahdeksatta vuotta sensuroimattomasti bloggaajan arkea, ja toinen, perheblogi, kuvaa nimensä mukaisesti ja elämänmakuisesti kommelluksia taaperon kanssa. Tästä pääset lifestylelogiin (klik), ja tästä linkistä perheblogiin.


Ihanaa sunnuntain jatkoa!


P.s: Lue myös Steffin, Saran, Martinan, Tarun, Noran, Monan, Nannan, Karitan, Vilman, Tuijan, Petrin, Kaisan, Marian, Jarin, Sadun, Ainon, Brädin, Jukan sekä Maijun mietteitä aikaisemmista hyvinvointi-inspiraatiopostauksista! Klikkaa nimen kohdalta.

8 kommenttia:

 1. Tosi ihanaa että nämä palasivat! :) Iina on kyllä aina ollut melko suuri inspiraation lähde ihan jokaisella saralla ja hänen Bebe au lait -bloginsa on ainoita mamma/perhe-blogeja joita jaksan lukea!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiva kuulla jos pidät näistä :) Pidin hiuka lomaa, ja se hups vain, venähti ;)

   Poista
 2. Tämähän oli tosi kiva. Kävin lukemassa muutaman aikaisemmankin. En ollutkaan niihin aikaisempiin törmännyt. Olisi kiva kuulla enemmänkin PT-koulutuksestasi. Vai oletkohan siitäkin täällä jo kirjoittanut ja postaukset ovat menneet ohi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla että pidit :)

   Olen maininnut jotain PT koulusta mutta en ole varsinaisesti kirjoittanut siitä fiiliksiä enempää. Minkälaiset jutut siihen liittyen sua kiinnostaa? Siitähän voisi kirjoittaa vaikka postauksenkin sitten! :)

   Ihanaa sunnuntain jatkoa <3

   Poista
  2. Minua kiinnostaisi ihan vaan, kuinka päädyit ko. kouluun, miten teit valintasi koulusta, mitä siltä haet, millaista on ollut? Ihan tälläista yleisfiilistelyä : ) Kivaa viikkoa!

   Poista
  3. Ok! Kyllähän mä tästä voisin vähän ajatuksia kirjoittaa.

   Kiitos, ja samoin sinne! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!