maanantai 22. helmikuuta 2016

Kaikelle on aikansa ja paikkansa

Tajusin sen taas hiukan konkreettisemmin nyt, kun olen pyrkinyt tekemään joogasta kiinteän osan elämääni. 

Tutustuin joogan saloihin ensimmäisen kerran vuosia sitten, kun siskon kanssa harjoitettiin sitä kerran viikossa kansalaisopiston tunnilla. Se oli ihan ok, mutta aivan liian tylsää silloisen kaksikymppisen sielunelämälle. Hengitellä nyt vaan, ja olla pitkän aikaa samassa, vähän kummallisessa asennossa. Oikeasti olisin tarvinnut juuri sitä rauhoittamaan myllertävää mieltäni, mutta sen aika ei ollut silloin.

Kun olin menossa naimisiin, yritin taas tuoda joogaa elämääni. Käytiin yhdessä Janin kanssa tunneilla. Alku menikin hyvin, mutta lopulta tajusin ettei minun luonteelleni eikä silloiselle työtilanteellekaan (epäsäännöllinen kolmivuorotyö) sovi harrastus, joka on aina tiettyyn aikaan viikossa. Sitovuus sai mielenkiinnon laimenemaan.

Satunnaiset joogatunnit ulkomailla - niin Balilla kuin Panamassakin - ovat olleet parhaita kokemuksia. Sekä se tunti, kun opettaja tuli meille kotiin (se oli synttärilahja Janille) ja opetti etuvalojen merkityksen. Enkä tarkoita tällä nyt mitään tissijuttuja hei. Viime vuoden lopulla personal trainer Sirja suositteli joogaa, ja minä nappasin syötin kiinni. Tällä kertaa aika oli juuri oikea.

Siitä lähtien olen joogannut sekä meditoinut säännöllisen epäsäännöllisesti. Ja rakastan sitä!


Kaipaan vielä ohjausta asanoissa. Siksi hyvä tapa harjoitella joogaa on käydä joko ohjatuilla tunneilla, tai tuoda ohjaaja kotiin netin välityksellä.

Kiireisinä aamuina youtuben 5 minuutin ohjelma on toiminut, kun taas rauhallisempina hetkinä olen valinnut pidemmän version. Pieni meditaatiohetki vielä perään, ja on kuulkaa lähtenyt päivä aika mukavasti käyntiin.  Itseasiassa nuo päivät ovat olleet poikkeuksetta onnellisia.

Viimeisin nettijoogapalvelututtavuus on Yoogaian. Nappasin sieltä viikon ilmaisen tutustumisjakson ja päätän sitten jatkanko ja maksanko harjoituksista. Alku vaikuttaa hyvältä.

Toinen kiva joogatapa - voisin siis kuvitella näin, en ole vielä testannut - on yhdistää se aamiaistreffeihin ystävän kanssa!

Hämeenlinnalainen Slow Mondo järjestää ohjattuja joogatunteja keskiviikkoaamuisin, ja mikä parasta, sen jälkeen tarjoillaan gluteeniton/maidoton aamiainen. Aion testata tätä ensimmäisen kerran nyt tulevana keskiviikkona. Odotukset ovat korkealla. 

Mikäli sinua kiinnostaa, pääset tästä (klik) linkistä Slow Mondon Facebook-sivuille. Siellä on lisätietoa.

Ihanaa uutta viikkoa ihmiset!

2 kommenttia:

  1. Mulla on vähän samanlainen historia joogan kanssa, se on mua aina kauheasti kiinnostanut ja joku 10 v sitten menin kurssille. Se oli niin tylsää, mikä pettymys! Kävin sen kuitenkin loppuun mut siihenpä jäi :D Sittemmin oon käynyt äitiysjoogassa (se oli kivaa) ja nyt oon miettinyt antaisinko lajille vielä yhden mahdollisuuden. Tota nettijoogaa pitää kokeilla, moni on kehunut! Ihanaa viikkoa Ansku, pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! I feel you! Mut nyt on eri tilanne, ja ymmärrän että se on just se mitä tarviin kun mieli on niin vilkas :D Toivottavasti säkin löydät joogan ilon :) <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!