lauantai 21. toukokuuta 2016

Mitä tehdä Hämeenlinnassa

Vaikka asunkin nykyisin naapurikunnassa, pidän Hämeenlinnaa, syntymäkaupunkiani, kuitenkin edelleen myös osittain kotikaupunkinani. 

Parhaiten nätti pieni kaupunki tunnetaan Hämeen linnasta, sen kupeessa vietetystä Wanaja Festivaalista, Aulangosta ja sen upeasta näkötornista sekä Kantolan tapahtumapuistosta, jonne tänä kesänä saapuu Iron Maiden. 

Mainitsemisen arvoinen paikka on myös historiallinen Wetterhoffin talo. Kävin siellä tänään tapaamassa muita bloggaajia, sekä tutustumassa perinteiseen käsityötaitoon ja yrityksiin joita talo pitää sisällään. Omiakin käsityötaitoja pääsi testaamaan. 

Prinsessan arvonimen saaneet. Kuvassa myös Misorella ja Milla

Iloiset kahvittelijat Noora, "Kardemumma", Seija, Anna, Amria, Jaana ja Tuula


Mikäli tulet Hämeenlinnaan ja mietit mitä tehdä, minne mennä, suosittelen poikkeamaan Wetterhoffin talossa vaikka virkistävällä kahvikupillisella tai lounaalla. 

Samalla voit tutustua vanhan talon myymälöihin ja työpajoihin. Sieltä löytyy niin imagokoulutusta ja prinsessakoulua, käsintehtyjä koruja, kenkiä ja laukkuja, sisustusarkkitehtitoimistoa, kirjansidontaa, kortteja ja kalentereita, käsi- ja taideteollisuustuotteita, vanhoja tekstiilejä, Ihana-lehden toimitus ja vaikka mitä muuta. Tästä linkistä pääset tutustumaan talon tarjontaan

Rina takoo itselleen korua

...tässä valmis lopputulos

Myös Laura Villa Valo-blogista teki itselleen korun

Amria tekee korvakoruja 


Kondiittori Risto Kokko oli leiponut upean Sibeliustortun, Iittalan Kultasuklaa toimitti suklaata ja alakerran kahvilasta oli järjestynyt pöytään myös muita herkkuja, joten minäkin, hiukan univelkainen jaksoin tutkia talon tarjontaa siihen saakka, kunnes parkkimittari raksutteli yliaikaa. 

Kotiinviemisiksi sain prinsessan arvonimen ja oikein todistuksenkin. Kiitos kivasta päivästä koko iloiselle toimikunnalle! 


Mukavaa viikonlopun jatkoa 

8 kommenttia:

 1. Hämeenlinna on mulle ollut hiukan sellainen 'mitä siellä voi tehdä' -kaupunki, mutta tää selventi aika ainakin osaksi :) Itse linna ainakin olisi kiva nähdä, täytyy koittaa ottaa aikaa ja tulla erikseen siellä käymään! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 2. Näköalatornissa olen kaksi kertaa käynyt ja myös vankilamuseo oli mielenkiintoinen paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näköalat on ihan mielettömän kauniit tuolta. Huokaus... <3 <3 <3

   Poista
 3. Kuulostaa todella kivalta päivältä! :) Meidän olisi tarkoitus tehdä kesällä Hämeenlinnaan päiväreissu. Turhan vähän tullut tuota kotimaan matkailua tehtyä, vaikka mahdollisuudet on vaikka mihin ja upeita paikkoja on todella lähellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huippua! Tervetulao kulmille :) Toivottavasti ilmat suosii, silloin on ihanaa käyskennellä rantareittejä ja muistakaa kävästä myös torin kulmalla olevalla paviljongilla vaikka lasillisella <3 Ja se aulangon näkötorni on kans jees!

   Poista
 4. en ole kuullutkan tuosta, täytyy poiketa kun olen pian taas tulossa Hlinnaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!