torstai 9. kesäkuuta 2016

Lihaton grillilautanen

Kaikkea sitä näkee, kun ikää tulee. En olisi koskaan uskonut, että minä, vannoutunut lihansyödä ja pihvin purija, grillailisin soijanakkeja. SOIJAnakkeja! 

Mutta niin vain tälläkin hetkellä grillissä kypsyy kuusi kasvisnakkia, ruusukaaleja, pari herkkusientä aurajuustotäytteellä ja tankoparsaa. Hassuinta on se, että tämä lihaton grilliateria kelpaa myös miehelleni. 


Lihansyönnin vähentäminen on ollut paljon helpompaa, kuin joskus pelkäsin. Lihaa ei enään tee mieli, kasviksia tekee. Ja sen kerran kun haluan kunnon hampurilaisen, suon sen itselleni kyllä. 

Mutta ehkäpä se illallisestani. Haluatko kuulla kuulumisiani?  

No, kiitos vain kysymystä, ihan hyvää kuuluu. Paitsi, että jonkinlainen muistinmenetys vaivaa. 

En meinaa millään muistaa kirjoittaa asioita ylös kalenteriini, ja sitten unohtelen sovittuja asioita. Onneksi tämä on käynyt vain kahdesti, ja kummallakin kerralla asia selvisi ilman että treffiseurani on edes tajunnut. Mutta moinen huolimattomuus ärsyttää itseäni. 

Monta rautaa on ollut tulessa, ehkäpä se vaikuttaa. 

Maanantaina aloitin säännöllisemmän työnteon hoitajan roolissa. Teen osittaista työaikaa, jotta aikaa riittäisi koululle ja asiakkaillekin. Kuitenkin koko ajan on kiire. 

Sunnuntaina on seuraavan kerran vapaapäivä. Haaveeni on pitää se vapaana. Ihan kokonaan. Ei yhtäkään työajatusta. Saas nähdä miten onnistuu. 

Nyt nenään tulvii sellaisia tuoksuja, että tekee mieli painaa läppärin kansi kiinni, ja rynnistää pöydän äärelle haarukka ja veitsi ojossa. Onpa kova nälkä.  

Ihanaa loppuviikkoa ihmiset ♥ 

6 kommenttia:

 1. Makkaraa grillistä en ole syönyt 20 vuoteen (enkä kyllä pihvejäkään), mutta jos jotain en tajua niin soijanakkeja. Voi kamala miten hirveitä. :D Ja se suolan määrä monissa! Halloumi, lohi, sienet ja kasvisnyytit ovat omia suosikkejani.

  Tsemppiä loppuviikon kiireisiin, toivottavasti sunnuntai on rentouttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että mä olen ihan ihastunut! Ensimmäinen kokeilu oli epämääräinen, toinen menetteli, kolmas oli ihan ok, ja nyt tykkään tosi paljon!

   Kiitos! Hyvää loppuviikkoa sulle ♡

   Poista
 2. Hyvältä näyttää lautasesi! Samanlaisia muistinmenetyksiä täälläkin suunnalla, tosin sitten muistan kaiken yöllä kun pää on jo tyynyssä ja uni tulossa ja sen jälkeen ei paljoa nukutakkaan.. Noh onneksi on olemassa muistilaput! Oikein ihanaa loppuviikkoa myös sinulle ja toivottavasti sunnuntaina saat mielesi vapaaksi työajatuksista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl hyvääkin. Nam :D

   Joo... noi onkin ärsyttävimpiä mut kun ei jaksaisi enään nousta tekemään asialle jotain :D

   Kiitos ♡

   Poista
 3. Minulta ei ihan hevin taitaisi onnistua lihaton - tosin jos joku kokkailisi minulle vain kasvis-grillattavaa, niin en ehkä silloin kaipaisi välttämättä lihaa :)

  VastaaPoista
 4. Nam näyttää hyvältä! Mulla punaista lihaa ja siipikarjattonuutta takana kohta 2kk, on ollut helppoa. Kalaa olen syönyt muutaman kerran. Onneksi ravintoloissa on nykyään kattavat kasvisvaihtoehdot! Yksi elämäni helpoimmista päätöksistä! En tiedä palaanko vielä joskus lihan pariin, toistaiseksi kokeilu jatkuu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!